Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 69

• 93 282
  • 771
  •   2
Отговори
# 420
Благодаря

# 421
  • София
Пкк е седмица, преди беше месец, но напоследък я искат по често.

# 422
  • София
Здравейте. Аз сега имам драми с миомни възли. Откриха ми ги преди повече от 2 години  2 около 1,5-2см . С тези размери бяха и преди стимулацията. Но уви на преглед преди месец вече и двата са близо 4 см. И това след една стимулация С ЕТ и един ЗЕТ. Най вероятно са порастнали от естрофема. Днес Цветков ми препоръча операция-лапаро.  И аз съм в шок. Някой имал ли е подобен проблем и оперирал ли се е при д-р Цветков.

# 423
  • В сърцето на любимия човек
Аз бих ги махнала възможно най-скоро, защото след определени размери вече не могат да се махнат лапароскопски, а само с отворена коремна операция. С тези размери на миомите забременяване е малко вероятно, при положение, че матката е към 8см, те заемат половината от нея. Да не говорим, че дори и да забременееш, миомите ще растат през бременността и може да пречат на бебето.
А лапароскопията е сравнително лека операция, с бързо възстановяване и след 3 месеца ще може да стартираш нов опит.
Има тема за миомите, може да попиташ и там, аз не бих се притеснявала от операцията. Успех!

# 424
  • София
и аз съм на това мнение, лапароскопията е изключително лека операция, имала съм една такава продължила 4 часа, няма болка, само дискомфорт, а аз имам страшно нисък праг на болка, дори цветна снимка правих с упойка.

Миомите освен гореизброените причини имат и още един мн неприятен страничен ефект. При бременност от хормоните още повече растат и често почват да кървят. Кръвта може да предизвика силни контракции в матката и да изгубиш бебето.

Не чакай с махането им, лягай под ножа и да ти се разкарват от главата, още на другия ден като те изпишат ще си абсолютно подвижна да си вършиш всичко, а след като махнат конците все едно не е било Simple Smile

п.п. Аз се възползвах от 1м болничен, мина ми за 3 дни и после си починах едно хубаво и от работа и от всичко, беше ми прекрасен период на безгрижие Simple Smile

# 425
Момичета,да Ви питам биолозите(ембриолозите) всеки ден след пункцията ли се обаждат,за да кажат как се развиват ембрионите? И викат ли Ви за нещо в дните преди деня определен за трансфер?

# 426
  • София
Обаждат се на другия ден да кажат дали/колко и как са се оплодили.
После най-често звънят направо на 3 ден да кажат кога ще е трансфера, то и на първото обаждане ако доктора е казал какво иска, ти го казват.

При мен първия път ми звъняха всеки ден, но имаше проблем и това е причината.

# 427
  • София
Преди години си звъняха всеки ден. После започнаха през ден.

# 428
Благодаря Ви,момичета!На мен ми звъннаха вчера да ми кажат колко са се оплодили,но казаха,че днес пак ще звъннат,а още не са.

# 429
  • В сърцето на любимия човек
На мен са ми се обаждали и в 4 следобед. Ако не ти се обадят до тогава се обади на регистратура и поискай да те свържат с тях, защото работното им време е до 5ч, след това си тръгват.

# 430
Благодаря ти☺! Така ще направя.

# 431
  • София
Благодаря ви за успокоителните думи. Мисля да си направя консултация с още един хирург, по-скоро за да избера при кого да се оперирам. Цветков ми каза че той ще ги махне без проблем, но искам и още едно мнение.

# 432
  • София
не го познавам, но Цветков май е добър хирург от това, което съм чула Simple Smile

# 433
  • София
не го познавам, но Цветков май е добър хирург от това, което съм чула Simple Smile
А е реплодуктивен специалист, което е важно от гледна точка на щадяща операция

# 434
  • София
Лично аз не бих се замислила - и доктора е добър хирург, и ти имаш миоми, и миомите е добре на време да се махнат, и доктора е репродуктивен специалист, и в лапароскопиите не е само един доктор - двама са.

Все пак щом си притеснена потърси и друго мнение.
Аз направих своята при д-р Калчев преди, когато беше в Малинов, д-р Попов от Вита също е много добър оператор.

Ако по това време бях в Надежда, щеше да се доверя на доктора си.

Общи условия

Активация на акаунт