Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 69

• 93 247
  • 771
  •   1
Отговори
# 525
На 16 ден Simple Smile.

# 526
При мен на 12 ти ден от МЦ, зависи от цикъла, аз съм с 26 или 27 дни.

# 527
  • Варна
А има ли значение, че съм по дълъг протокол?
Така като гледам средно 10-15ти ден са пункциите като зависи дали съм с по-дълъг или по - къс цикъл. 😲

# 528
А има ли значение, че съм по дълъг протокол?
Така като гледам средно 10-15ти ден са пункциите като зависи дали съм с по-дълъг или по - къс цикъл. 😲
Аз бях по дълъг протокол, но при мен Ф нарастваха малко по-бавно, та затова на 16 ден Wink пункция.

# 529
  • Sofia
Някой имал ли е цветна снимка и пункция (на спонтанен цикъл или с лека стимулация) в един цикъл и как се случва?
 Забравих да попитам д-р Персенска за указания. Не сме говорили да е на следващ цикъл, но искам да се информирам предварително. Благодаря!

Малага, ти имаш ли стара цветна снимка? Защото аз имам правена преди 1 месец в друга клиника с диагноза "Обтурацио тубе билатералис. Хидросалпингс синистра. Изразени перитубарни адхезии двустранно" и въпреки това д-р Персенска ме готви за инсеминация на спонтанен цикъл без стимулация и нищо не споменава за нова цветна снимка. А навсякъде пише, че е противопоказно с тази диагноза или поне няма смисъл. В другата клиника пък ме готвеха за лапароскопия и отсраняване на едната тръба. Някой имал ли подобен казус?

# 530
  • София
Мога да кажа, че с хидросалпингс не се прави трансфер, преди да се отстрани. За стимулация не знам. Както и не се прави нито стимулация, нито пункция, нито трансфер с 12 см. киста или кистоподобно. Сега прочетох, че инсе ще правите. Честно, според мен е безсмислено с хидросалпингс, ама ти си знаеш.

# 531
  • Sofia
Ами този месец ще минем само със следене на фоликулите... може и друго да се реши, но за сега е това. Ще пиша като разбера как точно ще продължим.

# 532
Някой имал ли е цветна снимка и пункция (на спонтанен цикъл или с лека стимулация) в един цикъл и как се случва?
 Забравих да попитам д-р Персенска за указания. Не сме говорили да е на следващ цикъл, но искам да се информирам предварително. Благодаря!

Малага, ти имаш ли стара цветна снимка? Защото аз имам правена преди 1 месец в друга клиника с диагноза "Обтурацио тубе билатералис. Хидросалпингс синистра. Изразени перитубарни адхезии двустранно" и въпреки това д-р Персенска ме готви за инсеминация на спонтанен цикъл без стимулация и нищо не споменава за нова цветна снимка. А навсякъде пише, че е противопоказно с тази диагноза или поне няма смисъл. В другата клиника пък ме готвеха за лапароскопия и отсраняване на едната тръба. Някой имал ли подобен казус?
Здравейте, мили дами ! Аз бях със хидросалпингс и в момента в които го установи докторката при която бях ми обясни, че няма смисъл да се прави каквото и да е преди да се направи лапароскопия със отстраняване на проблема. Проследихме цикъла в които забелязахме хидросалпингита и установихме, че тръбата се пълни с течност до овулацията и след нея вече течността не се забелязваше на ехографа. Тогава тя ми обясни, че под въздействието на хормоните течноста събрана в тръбата се увеличава и в пика на хормоните тя се излива в матката и дори да има оплодена яйцеклетка от другата тръба тя няма шанс да се загнезди, защото течноста е токсична. Тогава бях много уплашена почнах да чета различни научни статии, ходих за второ и трето мнение и навсякъде ми казваха едно и също: При хидросалпингит не се предприема нищо докато не се отстрани проблема. Не винаги е задължително да премахнат тръбата, повреме на лапароскопията докторите проверяват дали има действащ фибрален апарат (тоест дали власинките в тръбата могат да изпълняват ролята си да придърпват яйцеклетката по тръбите, към матката), ако не е действащ направо премахват тръбата , защото ако не я премахнат има опасност от извън маточна бременност. Пиша всичко това за да не губите време и да отстраните, ако се наложи проблемната тръба, защото при мен след отстраняването и настъпи бременност на следващия месец (която завърши лошо, но това не се дължеше на проблема с тръбата). Надявам се да не съм Ви досадила с писанията си, но се опитвам да помогна на всяка жена която има съмнения, дали да отстрани тръба с хидросалпингс. За мен това е най- правилното решение. Пожелавам Ви успех!

# 533
  • София
Денят на пункцията зависи от това как нарастват фоликулите и какви са хормоните. При всеки е различно.

# 534
Момичета, при неуспешен опит след колко време горе-долу се насрочват коментарите? Задължителни ли са?

# 535
  • София
Ако се е стигнало до трансфер, коментарът е задължителен. За кога ще Ви дадат час зависи от натовареността на съответния лекар.

# 536
Благодаря!

# 537
  • София
мда, коментарите ... - болната ми тема...

От вчера съм в списъка... само силно се надявам да не чакам повече от 2м както предния път, защото имам заповед да взимам и тнт и тнт ...

# 538
Аз пък не искам да ходя на коментар! Какво ще коментирам, а и съм на работа, през седмицата не мога да отсъствам. Има ли вариант само съпругът да присъства на тези коментари?

# 539
  • София
На мен ми казаха, че щом съм при д-р Стаменов, коментара е задължителен.
Вече съм била на един такъв - според мен има смисъл от него, предвид това, че обсъдихме всичко, казах си всички притеснения, всичко беше записано и след това приложено при следващия опит. Но това, че се чака 2м за тази среща просто ми идва в повече.
Ще се надявам да се падна поне на 2-3 ден от цикъла Simple Smile

За мъжа ти и коментара - не знам, аз моя си го бях записала в 18ч, свърших работа, отидох в 18:30 и влязох към 19ч, работата не ми е попречила, нито прегледа на работата. Не бих пуснала мъжа си на коментара Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт