Имот в Гърция? Какво ни трябва?

• 115 293
  • 845
  •   1
Отговори
# 735
  • София
При нашата къща сякаш някой спираше някой предавател уикенда. Направо си падахме на 3 G.

# 736
  • София
Ние сме на първа линия до плаж и на мобилен интернет не може да се разчита (ставаме прекалено много хора в клетката). Още веднага след като мина сделката при нотариуса си прекарахме кабелен интернет, не е оптика, но качеството е отлично, съвсем ми е  достатъчен за видео колове и за стриймване на телевизия и филми. Не сме имали прекъсвания на интернета. От Космоте, 30 евро на месец.

# 737
Затова трябва да се говори с Космоте. При нас техник ни показа на картата къде им е трасето и даде някакво едноцифрено число за скорост, но съм забравила подробности.

Интересно, аз пък забелязах, че на плажа имаме по-добър интернет, отколкото до къщата, която е много близо до плажа Simple Smile

# 738
  • Sofia
Къде гледате обяви ?Т.е.как намерихте вашия имот в Гърция?От няколко години гледам за имот /къща там и или са ми скъпи/няколко стотин хиляди евро и нагоре/ или са ми мизерни.Като гледам колко хора имат имот в Гърция може би само аз не мога да си намеря подходящ цена/местоположение за мен  Simple Smile

# 739
Къде гледате обяви ?Т.е.как намерихте вашия имот в Гърция?От няколко години гледам за имот /къща там и или са ми скъпи/няколко стотин хиляди евро и нагоре/ или са ми мизерни.Като гледам колко хора имат имот в Гърция може би само аз не мога да си намеря подходящ цена/местоположение за мен  Simple Smile
Свалете си приложението Spitogatos - там има  най-голямо предлагане, като може да си задавате съответните филтри на търсене - цена, район, вид на имот и т.н.
Друг вариант е, ако сте си харесали конкретен район/селище, намирате местните брокери и следите техните обяви или влизате в директен контакт с тях - има имоти, които въобще не стигат до обява. Истината е, че търсенето в последните години особено в Северна Гърция и района на Халкидики е огромно, купувачи на над 60% са българи по информация на познат брокер, което се отразява и на цените.

# 740
  • Sofia
Главно в този сайт съм гледала,също и в бг сайтове например imot.bg и olx съм срещала обяви.Знам,че има имоти,които не стигат до обяви,както навсякъде.Въпроса е към притежаващите вече имот :Вие как намерихме вашия?/обява ,съсед,приятел.../

# 741
  • София
От този сайт си избрах три в една и съща област, насрочихме огледи, и на единия оглед на ново строителство гръцкият брокер каза: "Ето тази къща отсреща всъщност и тя се продава". Поискахме оглед (мястото ни харесваше, сградата ново строителство - не). След огледа преговаряхме за цената и решихме да я купим. Последва ремонт, понеже беше къща на 30 години. Справихме се Simple Smile. Всеки път като отидем там, си казваме - колко хубаво, че се решихме!

# 742
Главно в този сайт съм гледала,също и в бг сайтове например imot.bg и olx съм срещала обяви.Знам,че има имоти,които не стигат до обяви,както навсякъде.Въпроса е към притежаващите вече имот :Вие как намерихме вашия?/обява ,съсед,приятел.../
Ами точно по този начин се сдобихме - чрез Spitogatos, като имота беше публикуван от местния брокер в района.

# 743
  • Sofia
Значи още не съм срещнала моята къща и има надежда Simple Smile

# 744
Ние първо избрахме мястото, после от българин, закупил имот, взехме контакт на българка брокер. Имотът го имаше в сайта, посочен и от другите.

# 745
  • sofia
Ние първо избрахме мястото, после от българин, закупил имот, взехме контакт на българка брокер. Имотът го имаше в сайта, посочен и от другите.

Привет, дали е удобно за контакг на брокера?
Благодаря

# 746
Здравейте, от доста време чета вашите мнения  и съветите ви относно закупуване на имот в Гърция. Цялата информация ми беше много полезна и за щастие след няколко огледа от юли си имаме наш имот .
Всичко се случи много бързо, а бяхме настроени за месеци чакане и ходене по мъките😬
Днес обаче ми споменаха за това,че е трябвало в едномесечен срок да уведомя НАП за въпросния имот ( който няма да се отдава под наем)  в противен случай следвало голяма глоба понеже от юли до сега са минали месеци. Разбирам,че трябва да го декларирам и щях да го направя следващия месец ,както обикновено подавам декларацията си през февруари..
В Гърция този срок от 1 месец е спазен.
Имате ли идея дали наистина е така?

# 747
  • By the river side
Здравейте! Някой може ли да ми препоръча бригада или майстор за ремонт на къща в района на Александруполи? Може и от близките български общини, ако знаете за такива, които могат да пътуват. Работата не е много - предимно боядисване на стени, евентуално полагане на гипсокартон в една стая, лакиране на дюшаме и на дървена облицовка на таваните.

# 748
Ние имаме имот в чужбина, не в Гърция, пак в ЕС. Ходих НАП, гледаха ме странно за какво ги питам, прехвърляха ме от човек на човек, накрая се оказа, че трябва само ако получавам дивиденти от него.
Понеже останах с усещането, че не са много наясно накарах ММ да пита негов приятел, който работи в НАП, човека отговори същото.
Така че не, не трябва.

# 749
  • София
Общо взето, за имоти в чужбина, си важат тамошните закони. Тук не ги касае.

Общи условия

Активация на акаунт