Боледуване на децата ни - тема 63

• 60 826
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Последно е била с червено гърло януари месец. Лекувахме с АБ. След това има 2 пъти ухо, лекувано с капки и 2 пъти повръщащия вирус. От понеделник не се е оплаквала от болки в коленете, т.е еднократно беше.

# 631
Моето имаше след скарлатина 2-3 месеца болки в коленете. Пи накрая силен АБ от друга група и спря да се оплаква.

# 632
Уффф, баткото ми е с такава зверска суха, спастична кашлица от снощи. Домъкна пак някакъв комбиниран вирус, защото тази вечер се оплака, че и коремче го боли, и след това го споходи диария. Този път имам чувството, че Джуниър ангин, който уж го дават за суха кашлица, го разкашля още повече. Започнах Синекод, инхалации с физ. р-р, Калциев глюконат и Ериус. Ако имате идеи за друг подходящ сироп за такава кашлица на буквално всяка минута - давайте. Педи каза, че ако не се повлияе до ден-два, да започвам Пулмикорта. И странна хрема има - носът напълно сух, а постоянно смърка навътре. Като промия с физ. р-р и дръпна с помпата - нищо няма. Да се чуди човек Grinning
Малкият тъкмо оздравя, но явно няма да е за дълго Sad

# 633
Здравейте мами,извинявам се че нахлувам така в темата,моля да бъда премахната ако не е за тук. Детенце почна на ясла и ест.след 2 дни вече е болен и отсъства цяла седмица.Сестрите ми казаха че първите 2 дни се води на ясла и ги платих края на месеца с таксата, т.е мед. бележката е за 5 дни а са извинени само 3.Въпроса ми е защо не се извиняват тези 2 дни след като давам бележка.Извинявам се за дългия пост и благодаря предварително.

# 634
  • София
Ако не сте дали бележката до края на миналия месец няма как да ви ги извинят тези 2 дни.

# 635
Отсъства в началото на предния месец и след като се върна на ясла я предадох.За това не мога да разбера къде е логиката хем с бележка,а пък 2 дена пак си се водят

# 636
В някои детски заведения се предвиждат брой деца за изхранване 1 или 2 дни по-рано.И тъй като предполагам детето се е разболяло внезапно и не сте могли да предупредите навреме,те са го водили 2 дни.Все пак ако е така,би трябвало да предложат да ви дадат храната за вкъщи поне от обяд.

# 637
Нищо не са ми предлагали,а само ми намекват че в бележката задължително трябва да присъстват и тези 2 дни и там ми е чуденката. Благодаря за отделеното време и успешен ден.

# 638
Уффф, баткото ми е с такава зверска суха, спастична кашлица от снощи. Домъкна пак някакъв комбиниран вирус, защото тази вечер се оплака, че и коремче го боли, и след това го споходи диария. Този път имам чувството, че Джуниър ангин, който уж го дават за суха кашлица, го разкашля още повече. Започнах Синекод, инхалации с физ. р-р, Калциев глюконат и Ериус. Ако имате идеи за друг подходящ сироп за такава кашлица на буквално всяка минута - давайте. Педи каза, че ако не се повлияе до ден-два, да започвам Пулмикорта. И странна хрема има - носът напълно сух, а постоянно смърка навътре. Като промия с физ. р-р и дръпна с помпата - нищо няма. Да се чуди човек Grinning
Малкият тъкмо оздравя, но явно няма да е за дълго Sad
Тези симптоми при нас минават единствено с инхалации с пулмикорт. Само физ.р-р дразни повече и кашлицата става още по-зле.

# 639
  • София
Момичета, допълвам си информацията за тоя скапан вирус с високата температура и главоболие.
Три дни по-късно (след като започна да прохърква нощем) и преглед унг се оказа, че е с гнойна ангина на третата сливица, възпалено ухо и обилен заден секрет в носа. Изписаха му антибиотик и капки в носа и ухото. Та, явно не е безобидно и кратко, а после (без болка и други симптоми освен това прохъркване нощем) като бомба яко възпаление и проблем.
Дано по-малко боледуват децата, но вирусите са брутални.

# 640
  • shumen
Силвер Бийч,да се оправя скоро детето.
Моме,весело е с две деца.Тъкмо се оправи едното и започва другото да се разболява.Дано се оправи скоро Марти и повече без болести.

# 641
Момичета, допълвам си информацията за тоя скапан вирус с високата температура и главоболие.
Три дни по-късно (след като започна да прохърква нощем) и преглед унг се оказа, че е с гнойна ангина на третата сливица, възпалено ухо и обилен заден секрет в носа. Изписаха му антибиотик и капки в носа и ухото. Та, явно не е безобидно и кратко, а после (без болка и други симптоми освен това прохъркване нощем) като бомба яко възпаление и проблем.
Какво те накара да го заведеш на УНГ? Освен похъркването как се чувстваше детето?
Моме теб така ще те запомня с децата, още беше бебе едното и как ходеше от едната стая в другата. Как се справяш не знам.

# 642
Лино, откакто малкият проходи, вече е мисия невъзможна да ги държим разделени Grinning Постоянно са заедно, играят, гонят се, бият се, гушкат се, целуват се - заразяват се един друг. За справяне - не се справям Grinning

# 643
  • София
Какво те накара да го заведеш на УНГ? Освен похъркването как се чувстваше детето?
Моме теб така ще те запомня с децата, още беше бебе едното и как ходеше от едната стая в другата. Как се справяш не знам.

Lino, точно това прохъркване и нищо друго. Нямаше никакви оплаквания, болка или друго. Съвсем в кондиция.
Но имам много лош опит с подобни прохърквания преди и знам, че нещо се случва. И прегледа ме отнесе.
Унг каза, че е запозната с този вирус и последиците често били такива като неговите. Силна инфекция на ушите, гнойна ангина на трета сливица, задният секрет.
Ние имахме едно половингодишно наблюдение на ухо и добре, че се хвана това, защото нелекуването може да доведе до сериозно увреждане на ухото/слуха. За това и избягвам да оставям подобни сигнали да минат сами.

# 644
Явно при вас си е бил друг вируса. Това с температурата и главоболието ми го кара 2 пъти, един  път през юни, и един път преди 2 седмици. И наистина нищо друго няма като последствия, изкара си ги по 24ч и приключи.
Аз пък съм в ужасно очакване утре да се разболее. Защото откакто тръгна на градина през септември е болна точно през седмица, едната седмица е здрава на другата е болна, и то задължително почва в събота. А утре е събота Sick писна ми вече. То витамини ли не давам, то я обличам добре, откъде да знам вече какво да я правя. Само се моля пак да е леко.

Общи условия

Активация на акаунт