НОЕМВРИйското коремче вече проличава, бебчо вътре взе да шава!

• 35 931
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
Ние имаме и дървено легло с чекмеджета и кошара. Кошарата е в нашата спалня и баткото спеше в нея докато не почнаха да му опират краката в нея. Нямам никакви забележки по отношение на паянтовост при все че е съвсем обикновена. Много голям плюс на кошарите е, че когато детето се върти и мята докато спи, не си удря главата в твърда каса. За дървено легълце си предвидете хубави обиколници. Нашето легълце го пратихме при баба му и дядо му, като ходим събота и неделя. 

# 316
Ние ще сме с преносима кошара - беше ни супер удобна първия път. Така се получи, че две имахме - едната си стоеше в стаята, едната разнасяхме насам натам. И и от тях има и паянтови, и по-стабилни. Генерално и дългосрочно Simple Smile бебето ще е в една стая с кака си, но това няма да е преди да започне да спи по цяла нощ, за да не я буди. В началото ще е в спалнята при нас.

Ремонти за щастие не се налагат, само ще сменим мивката в банята, че е малка - за ръце, лице и т.н. е Ок, за бебешко дупе по 874 пъти на ден - не Simple Smile Но това е лесно. Успех на всички търсещи жилище или с предстоящ ремонт, минахме през това и ме втриса вече само при мисълта Simple Smile

# 317
Първите няколко месеца ще спи в такова кошче:

А след това в такава кошара:

# 318
Чудя се и аз на тези кошчета-люлки. Някой използвал ли е? Реално до каква възраст ще може да се използва?

# 319
Момичета, гледам, че сме на тема кошари, а ние току-що решихме с ММ, че продаваме леглото на Каката:

Цветът е "Beech (бук)". Понеже от есента се очаква да сме в изцяло нов апартамент с отделна детска стая за двете деца решихме, че продаваме това легло и купуваме цялостно ново обзавеждане за детската стая. В гр. София съм, всеки е добре дошъл да види леглото на живо Simple Smile
Моля, ако този пост е извън всякакви правила, да бъде любезно премахнат.

# 320
  • София
Момичета, пристигна шасито на количката. ММ ми се смя с какво желание го разопаковах, като малко дете на Коледа. Heart Порадвах му се, сгъвах, разгъвах, и накрая отново в кашона и го прибрахме.

И до H&M ходихме с майка ми да видим намалените дрешки. Има много изгодни неща, похарчих 57лв., а на бележката пише, че съм спестила 68лв. (2 чифта ританки за 10лв, 2 чифта пижамки от по две части за 12лв, 3 чифта чорапки за 5лв, 5 броя бодита с дълъг ръкав за 15лв, това сивото не знам какво точно се води е 15лв, много плътно и мекичко)

И книгата на Хедра си взех, но не съм я разглеждала още.

# 321
Чудя се и аз на тези кошчета-люлки. Някой използвал ли е? Реално до каква възраст ще може да се използва?

Върти ми се нещо като до 6 месеца. Не помня добре понеже съм ползвала такова преди 7 години.
На мен ми беше страшно удобно на колелца е, дърпах си го плътно до нашето легло. Аз ползвах това на зълва ми. Иначе нямаше да купувам. Не мисля, че си струва за толкова кратък период.

# 322
Уоман, пожелах успех, защото в повечето случаи, в които децата спят близо до мама си остават да спят близо до нея и доста след като спрат да се кърмят. Това не е лошо, разбира се, но понякога човек си прави сметки, че така ще се случи, онака ще направи, а специално с бебе... то е кръчмарят, то определя. Simple Smile Братовчедка ми роди преди няколко месеца (3-4). Купиха отделно креватче и това и онова, но детето заспива само на нейното легло, само с човек наоколо. Тя таи надежди, че ще я премести самичка да спи. Ми... няма много шансове. Казвам го генерално, без значение от типа креватче и мястото му. В тези моменти, като родители гледаме детенце да е спокойно, да спи, да папка, ако ще да е на главите ни. За това не си навивайте на пръста как искате да бъде, ще бъде както може. Simple Smile
ПП: На мен ми стана любопитно с тая двурога матка, кой ще се окаже прав...

Наш батко спи две години почти в сгъваема кошара и никога не се е обръщал с нея, дори аз съм лягала вътре до него, да си се гушкаме (разбира се със стърчащи навън крака). Също нямам забележки относно паянтавост и я взехмe, защото мислихме да я разнасяме с нас, а беше 200+ лв. Въпрос на избор.

# 323
  • На север
И тук идва въпросът бебетата които спят сами в своята стая как са научени на това? В смисъл как се е процедирало с тях? Едва ли спят там сами от ден едно...

# 324
Много родители оставят децата си да плачат докато не свикнат да заспиват сами. Мисля че има цял метод, Ествил се казваше май. Аз лично не съм фен на тези теории, много повече ми допада привързаното родителство и да се водя от желанията на бебето. На мен не ми тежи обаче да спим заедно. Със съвсем малко бебе не бих спала в едно легло, но кошарки от типа на next to me са идеален вариант според мен.
Съгласна съм с ЯННА за всичко. А и жената след като роди също си променя някои представи, например на мен ми се стори безумно бебето да спи на метър от мен както бях подготвила леглото в началото.

# 325
  • Варна
Ellie D Като гледам има хубави нещица. Пускам се и аз днес да поразгледам. Yum

# 326
  • Bарна, морето, сините вълни
Снощи ни беше приятелско семейство на гости с две дечица. Заприказвахме се с майката, че съм имала проблеми със зъбите и каза, че бременните имат право на 2-3 безплатни процедури. Също така каза да се интересувам, при раждането се полагали 400-1000лв еднократно. Някой запознат може ли да каже нещо повече?

# 327
  • Стара Загора
Снощи ни беше приятелско семейство на гости с две дечица. Заприказвахме се с майката, че съм имала проблеми със зъбите и каза, че бременните имат право на 2-3 безплатни процедури. Също така каза да се интересувам, при раждането се полагали 400-1000лв еднократно. Някой запознат може ли да каже нещо повече?

За първо дете-250 лв, за второ- 600лв.

# 328
  • Варна
Всяка сутрин започва така ...... Sad 

# 329
Деси, и аз съм ги наредила в кухнята и напоследък ми е кофти, че подлагам бебето на толкова хапчета отсега,но няма как 🙄

Общи условия

Активация на акаунт