Скумрия с доматен сос
Скумрията (около 3 бр.) предварително изчистена и измита се нарязва на шайби с дебелина около 2 см, осолява се на око и се овалва в брашно. Подрежда се в намаслена тава и се поръсва леко с олио. Слага се във загрята фурна да се запече леко, а през това време се приготва сосът. В тиган се запържва 1 по-голяма глава лук и 5-6 склидки чесън, нарязани на дребно, прибавя се 1 шише доматен сок (аз ползвам дом. сок на Филикон, в кутийките), 1 чаена лъжичка захар,  слага се 1 -2 бр. дафинови листа и 6-7 зрънца чер пипер, и се оставя да заври. Ако е необходимо се слага сол (ако дом. сос няма). После се залива рибата в тавата, като се гледа соса да стигне до горната част на рибните шайби (ако не стигне се долива топла вода) и се доизпича. Когато се изпече сосът се е посгъстил.
 newsm74