Студенти в Холандия/Нидерландия - 3

• 87 443
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
Привет и от мен! Синът ми е приет в HAN -Арнем . Запазихме общежитие, чакаме да обявят датите и да купим самолетен билет. Моля, ако има някой в Арнем, да сподели инфо.
Здравейте и моят син е приет в хан но все още нямаме квартира
Вие как си намерихте общежитие?

# 211
Здравейте ! Ние наехме квартира в Хага чрез групите във Фейсбук .
Беше много трудно но се надявам всичко да е наред .Договора ни е от 01.07. Не сме взели ключа още , но ще пътуваме до там и ще  го получим от наемодателя . Успех на всички деца .

# 212
  • София
Здравейте момичета, вчера получихме писмо с потвърждение за квартира от от агенцията, с която работи Фонтис/Венло. Цената ще е между 305-385 евро за стая, но с обща тоалетна и баня с още макс 3 деца и обща кухня. Ще си имат пералня и сушилня. Предлагат да ни осигурят и чисто ново спално бельо и завивка за 62евро.
Ако някой друг е към Венло - нека сподели...

# 213
Здравейте, имам въпрос към sissiee986 относно специалността комуникации  - как протича обучението, трудно ли е?
Синът ми ще учи комуникации в  HAN и е притеснен малко дали ще се справи.
В  сряда има насрочено интервю, макар че е безусловно приет. Чакаме да ни отговорят за общежитие и се чудим дали да не ходим на място за търсене на квартира. Ако може да ни препоръчате агенция в Хапнем или ако знаете някой да си търси съквартирант.

# 214
Извинявам се - Арнем

# 215
Здравейте на всички. Моля за съвет какви непромокаеми и ветроусточиви дрехи и обувки сте избрали /дъждобрани, раници и прочее../. Поздрави!

# 216
Здравейте на всички. Моля за съвет какви непромокаеми и ветроусточиви дрехи и обувки сте избрали /дъждобрани, раници и прочее../. Поздрави!

Моята взе всичко, което използва при екскурзионните летувания из планините. Мисля от Декатлон бяха - ветровка или нещо такова се казваше - много тънък шушляк без подплата, обаче спира вятъра и дъжда. Имаше ги горнище с качилка и панталон. Панталона не знам дали е обувала.
Много е важно да има непромокаем калъф за седалка на колело. Колелетата на повечето места са без покрив и подгизват. Ако има калъвка - седи си колелот навън, като ще го ползва - маха калъвката и седалката е суха.
През зимата в най-мокрите/снежни дни е карала с туристическите си зимни обувки. Е, имала е зор докато се научи да кара колело с тях, че са големи, но поне с едни вълнени чорапи няма намокряне и изстиване.
От там от един магазин при някакво намаление си купи тънка дълга шуба за около 60 евро.
Раницата - обикновена с един чохъл отгоре. Пак в планинско оборудване ги има.

# 217
  • София, Младост 2
Това за дрехите са полезни уточнения - групата на моя син организира някаква среща за запознаване с два дни на някаква ферма и искат колело, дрехи, спален чувал и надуваем дюшек да си носят Rolling Eyes Не знам той дали ще иска да ходи, но аз взех да си представям как трябва да натъпча и надуваем дюшек в багажа...

А видяхте ли си списъците със задължителните учебници за купуване според специалността? Нашият е на стойност 1000 евро... аз му намерих повечето, но все пак се чудя трябва ли всичко да се купува, или могат да ползват от библиотека?

Последна редакция: вт, 17 юли 2018, 09:15 от hedra

# 218
  • La casa de Mickey Mouse
Дъщеря ми не си е купила нито един учебник, ползва от библиотеката, има също онлайн варианти, а ако много държи някой раздел да го има и на хартия, просто си го разпечатва в библиотеката. Принтирането е на много ниска цена в библиотеката.

# 219
  • Варна
В момента цените на самолетните билети на Wizz доста са паднали за септември. Вчера взех Варна-Айндховен за 69лв. На Ryanair също има евтини полети до там.

# 220
Намерих всички учебници в Амазон на втора ръка на съвсем сносни цени, но не съм купила нищо. И  синът ми има информация, че в библиотеката  има всичко необходимо.

# 221
В момента цените на самолетните билети на Wizz доста са паднали за септември. Вчера взех Варна-Айндховен за 69лв. На Ryanair също има евтини полети до там.
Вие септември ли почвате?
Нашите обаче ги искат на 27.08. Та пътуването ще е най-вероятно на 20.08 или около тази дата. Септември ни е късно. Нормално е билетите да са по-евтини юли и септември. Напливът е от средата до края на август. Логично - тогава са и високите цени. Следим цените вече няколко месеца, говорим с познати, за да се ориентираме.  Simple Smile

Не е ходил да си гледа предварително квартирата. Получи само ключа. Момчето, от което го взе и което я освобождава, му оставяло някакво колело за 50 евро, но той първо иска да го види на какво дередже е.

Дъщеря ми не си е купила нито един учебник, ползва от библиотеката, има също онлайн варианти, а ако много държи някой раздел да го има и на хартия, просто си го разпечатва в библиотеката. Принтирането е на много ниска цена в библиотеката.
Peace
Моят син си видя списъка с книги за първи курс и си намери електронно такива. Чете вече едната. Нещо, което и на мен ми стана интересно - организационно общуване. Засега хартиен вариант не мисли да купува, освен ако много нещо не му затрябва. Много му хареса организацията в университета, когато я видя на място, с електронния достъп до университетската библиотека, лекциите на преподавателите и места за ползване на нета. Наложи се да вземем и нов лаптоп - доста по-бърз от стария.
За допълнителни дрехи и обувки смятам да си купува на място, като си прецени какво му трябва и какво може да си намери.

Последна редакция: вт, 17 юли 2018, 12:26 от Judy

# 222
  • София
Дрехи и обувки там има много по -хубави и евтини варианти. Например в Примарк редовно сменят промоциите и са доста евтини, а и НМ там прави сериозни намаления - например зимно яке - шуба 18 евро .....
Дъщеря ми не обу нито един чифт от ботушите които занесе там. Купи си кожени кецове и каза, че това и е достатъчно - с два чифта чорапи ги обуваше, но не пожела ботуши.
За нея е много удобно колелото да има кошница - там си носи чанта - раница и пазаруваното.

# 223
Дрехи и обувки там има много по -хубави и евтини варианти. Например в Примарк редовно сменят промоциите и са доста евтини, а и НМ там прави сериозни намаления - например зимно яке - шуба 18 евро .....
Дъщеря ми не обу нито един чифт от ботушите които занесе там. Купи си кожени кецове и каза, че това и е достатъчно - с два чифта чорапи ги обуваше, но не пожела ботуши.
За нея е много удобно колелото да има кошница - там си носи чанта - раница и пазаруваното.
Точно.

Идеята с кошницата е интересна, ще предложа и той- каквото си реши.

# 224
Малко встрани от темата, но - преди 2-3 години, когато синът ми за първи път заговори за желание да изучава точно тази  специалност, намерихме в интернет електронен вариант на учебник, т.н. алфабета на гейминга. Направихме книга в хартиен вариант, и той сериозно се зае да я изучава. Тази пролет, по време на интервюто за прием, на въпроса коя книга четете в момента, беше посочил точно тази. И каква беше изненадата ни, когато в списъка за първи курс един от учебниците е точно тази книга...

Общи условия

Активация на акаунт