Студенти в Холандия/Нидерландия - 3

• 87 632
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
Смятам не повече от 450 на месец. Всички познати, живеещи там, смятат  че е достатъчно. Ако иска повече-да намери начин. Да не се учи на лукс без бачкане е най-добре.
Стегна багажа и утре ще пътува сам. Дано се оправи. Трябва да може вече.

# 436
Благодаря, за споделеното. Ще преразгледаме нашия бюджет Simple Smile,явно малко сме го поотпуснали!

# 437
Благодаря,  Violea,  ще чакам.

# 438
Здравейте! И аз да гласувам за издръжка 300-350 евро на месец. Може за първия месец да се похарчат и малко повече за първоначално зареждане. Чудя се за шампоан, душ гел, паста дали да пращам от тук или там да се купува.

# 439
         Здравейте момичета Heart Eyes
И дъщеря ми заминава за Грьонинген - специалност Международен бизнес. Пътуваме на 27-ми от София. Уж всичко съм прочела, но все имам чувството, че изпускам нещо. И според мен бюджет м/у 300 - 400  Е е нормален.
Здравейте! И аз да гласувам за издръжка 300-350 евро на месец. Може за първия месец да се похарчат и малко повече за първоначално зареждане. Чудя се за шампоан, душ гел, паста дали да пращам от тук или там да се купува.

През февруари бяхме там. Според мен няма смисъл - цените на тези неща са съвсем приемливи.
Лека вечер ! Чета ви непрекъснато, подсещате ме за  доста неща, за което благодаря Hug   

# 440
И моят син е същата специалност в Грьонинген. И той ходи през февруари на място и си хареса точно тогава и университета, и специалността.

# 441
И моят син е същата специалност в Грьонинген. И той ходи през февруари на място и си хареса точно тогава и университета, и специалността.
Чудесно, вярвам че ще се запознаят. Той замина ли ? Heart Eyes

# 442
Днес му е полетът.

# 443
Лек път на младежа. Ние пътуваме на 27-ми, ако е удобно на лични ще ти пусна името на дъщеря ми за да се запознаят. Тя си е купила билет за някакво опознавателно събитие но мисля, че беше от 29-ти или 30 август.

# 444
Неоновото парти? Grinning

# 445
Не съм сигурна ще попитам Heart Eyes

# 446
  • София
Violea,  би ли пуснала линк към секцията с вярна регидтрация 

Всъщност мога да накарам сина ми утре следобед да пита в общината точно какво трябва да се избере от сайта и ще пиша вечерта, ако не ти е късно Simple Smile
Здравейте, моят син също беше направил грешна резервация в общината в Енсхеде. Служителят там му написа  и вярната резервация е "Vestiging vanuit bi__en EU" . На мястото на ___ има букви ( една или две ) които не разчитам. Това било регистриране при преместване от друга държава член на ЕС. Служителят беше много любезен и ни обясни , че това изисква повече данни и по- висока квалификация на човекът ,който го регистрира и затова той не може да ни помогне. Синът ми беше резервирал преместване в Енсхеде от друг град на Холандия. Предполагам ,че същата опция е за всички общини в Холандия.
Относно месечния разход и нашият максимум е 300.Вече бяхме в Енсхеде и искам да ви кажа , че при разумно пазаруване цените са дори по-ниски от България. Под разумно имам впредвид в супермаркет и особено ,ако е на промоция. Скъпи са заведенията за бързо хранене Напр KFC един сандвич беше 7 евро. Ако си пазаруват и готвят ,мисля че издръжката ще е дори по-ниска .

# 447
С края на краищата синът ми си беше направил правилно резервацията за обшината,  до пвгък трябва да е минал от там,  да си е представил BSN-а в банката,  и да си е получил колета. 300евро е и нашата сума за месещна издръжка,  но той поработва по интернет и кма някакви доходи.  След малко ще отпътува.  Старая се да не мисля много в тази посока,  изпратим ли го,  отпрашваме към морето.   Довечера по план трябва да сме на брега.

# 448
  • София, Младост 2
Здравейте, моят син също беше направил грешна резервация в общината в Енсхеде. Служителят там му написа  и вярната резервация е "Vestiging vanuit bi__en EU" . На мястото на ___ има букви ( една или две ) които не разчитам. Това било регистриране при преместване от друга държава член на ЕС. Служителят беше много любезен и ни обясни , че това изисква повече данни и по- висока квалификация на човекът ,който го регистрира и затова той не може да ни помогне. Синът ми беше резервирал преместване в Енсхеде от друг град на Холандия. Предполагам ,че същата опция е за всички общини в Холандия.

И ние вчера сутринта направихме регистрация в общината с опцията за преместване в Енсхеде, така че явно ще трябва да я откажем и да я променим - нямам спомен да имаше такава опция като тази, която са ви написали, в онлайн формата, ама ще разгледам отново и без превод на страницата, пък да видим.

# 449
Може ли някой да каже какво предвиждате за 300 евро + квартирата?

Холандските студенти от деца са свикнали да си носят обяд. Така са свикнали, че и шефовете на големи фирми си носят и не е от скрънзавост.

1-2 излизания седмично ми се вижда ок, за да си адекватен в делничен ден. По-добре парите за излизане ( алкохол) им да е ограничено. Да кажем 10 евро

20 евро телефон

30-40 евро за пазар според мен им стига. Аз пазарувам обилно за семейство и с виното , и бирата за 100 евро

Според мен 300 евро трябва да е горен лимит

Общи условия

Активация на акаунт