Студенти в Холандия/Нидерландия - 3

• 87 571
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
Привет!
Към Алианц правим "Помощ при пътуване в чужбина".
За в Холандия нямам представа каква е и към коя компания е.

# 121
Здравейте! Искам да попитам дали някой е наясно и дали има представа за транспорт между Амстердам и Делфт и мога и да си купя билети от България? Или е по-добре да летя до Айндхофен и оттам до Делфт? И място за спане в Делфт? Благодаря!

# 122
както вече писах най-изгодно е
AON student insurance
ICS Start+
-Top up emergency medical costs.These are the additional urgent medical costs that your normal health insurance does not cover. They include the cost of a dentist for acute pain relief or after an accident.
 -Extra costs and 24/7 emergency assistance helpline
-Liability
-Home contents and baggage
-Accidents
-Legal aid
It will cost € 264.01 in total

€ 0.83 per day

# 123
  • Варна
Здравейте! Искам да попитам дали някой е наясно и дали има представа за транспорт между Амстердам и Делфт и мога и да си купя билети от България? Или е по-добре да летя до Айндхофен и оттам до Делфт? И място за спане в Делфт? Благодаря!

Проверете flixbus  - много евтин автобусен транспорт. Например Амстердам - Делфт е 5,99 Е / 9.99 E (стига часовете да са удобни).

# 124
  • София
Провери цените на самолетните билети и избери най-изгодните. Най-удобният транспортен справочник в Холандия е сайтът 9292. От там става видно, че от летището в Амстердам до Делфт излиза 10 евро, а от това в Айндховен е 22,18 евро.

# 125
  • Сфия

Здравейте ,погледнете този сайт.
https://shop.global.flixbus.com/search?departureCity=1334&ar … 853097.1530689519

Аз купих билети от тук за нашето пътуване .

# 126
Много благодаря за отговорите! А някакви идеи за спане в Амстердам?

# 127
  • Варна

Проверете в airbnb. Досега винаги там съм намирала най-евтини оферти.

# 128
Дебитна или кредитна
е картата Ви?
И колко време чакахте да
потвърдят ,че резервацията
е приета?
Картата ни е дебитна, а резервацията стана за 5 мин. Ще погледна дали не сме си писали на лично мисля , че си разменихме тел.

# 129
  • София
Здравейте! На дъщеря ми предстои кандидатстване в Холандия следващата година и съм се заела по-сериозно да проуча нещата. Мислим да ходим тези дни на консултация в Unify. Забелязах, че има холандски университети, които не са в списъка с техни партньори, а детето проявява интерес към някои от тях. В сайта на Unify пише, че съдействат и за кандидатстване в тях, като предполагам вече услугата е платена.
Имате ли впечатление дали Unify са достатъчно ефективни в посредничеството за такива университети или е по-добре за тях да се ползва друга фирма?

# 130

На летището в Амстердам гарата за влакове е под централния салон. Слиза се с ескалатор. В централния салон има гишета за продажба на билети и информация.
Според мен ще ви отнеме почти едно и също време да стигнете до центъра на Амстердам ( пак с влак е най- бързо до Amsterdam Centraal) или с влак от летище Амстердам до Делфт, където гарата също е в центъра.

Последна редакция: ср, 04 юли 2018, 18:42 от rosss

# 131
Таня-Плевен, забранила си получаване на лични съобщения...

# 132
Съжалявам!Поправих се.😀

# 133
Ние тръгваме на 28 юли - опознавателно в Ротердам- дъщеря ми е приета в RUAS. Голям проблем се оказа намирането на квартира , ще се пробваме на място да направим огледи , ако въобще някой от наемодателите благоволи да ни отговори на мейлите. Почти сме пред отказване , ясно е , че няма да си пусна детето там , без да има  осигурена квартира.За дипломата ни информираха , че трябва да занесем в университета оригинала и превода , за да ги сравнят, или да ги пратим по куриер.Задължително било да имат децата и валиден международен паспорт , та тези дни и това ще вадим.

# 134
Не се отчайвайте, на място бързо ще намерите квартира.
Това за международния паспорт ми идва малко ново.... нека се изкажат и потребителите които имат студенти в Холандия.

Общи условия

Активация на акаунт