Студенти в Холандия/Нидерландия - 3

• 87 524
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
Maestro е по- добре за Холандия!

Maestro вече не правят в повечето банки!

# 106
  • Варна
G..D.. И ние така направихме - обемните и зимни неща изпратихме с колет (2 бр.). Но 50 кг. е излишно много за  чекиран багаж. Над 30 кг. няма помръдване този куфар. Освен ако авиокомпанията не е с такива тарифи и няма по-малки.
Според моя опит най-добре е чекиран багаж до 20 кг. + приоритет, за да си качите две чанти на борда. Като се купува куфар да не се взима от най-големия размер, защото и празен тежи повече, а и в квартирата ще се чуди къде да го дене. Освен голямото преселване в началото, няма да има нужда да се мъкне толкова багаж в двете посоки после. Та един среден размер ще е по-практичен. А пък посуда по-добре на място да се вземе, но ако имате място в багажа - защо не.

Sash Доколкото си спомням Wizz преди имаха доста по-неизгодна политика за ръчния багаж. Сега поне позволяват по-големи чанти +  една малка, ако си с приоритет. Като гледам обаче с какви големи раници, куфари и сакове се допускат пътници на борда - явно не са много строги.

# 107
  • София
Миналата седмица си извадих Маестро от ДСК, точно защото Mastercard кредитни на ОББ и Пощенска не работеха навсякъде(включително и на машините за билети на летището в Айндховен).

# 108
Миналата седмица си извадих Маестро от ДСК, точно защото Mastercard кредитни на ОББ и Пощенска не работеха навсякъде(включително и на машините за билети на летището в Айндховен).
Благодаря за информацията! Сега звънях на Райфайзен, ПИБ и Сосиете Женерал и трите НЕ правят вече Maesrtro!

# 109
  • София
Като се купува куфар да не се взима от най-големия размер, защото и празен тежи повече, а и в квартирата ще се чуди къде да го дене. Освен голямото преселване в началото, няма да има нужда да се мъкне толкова багаж в двете посоки после.
Подкрепям този съвет. Куфарът, с който изпратихме моя син за първи път, седи и прашасва в стаята му, без да има нужда да го ползва вече, а и не сме купували нов, а го изпратихме със стар голям семеен куфар, който лесно прежалихме. Сега при всяко пътуване си ползва един малък куфар, който влиза в позволените размери за ръчен багаж и е достатъчно голям, за да побере дрехите, лаптопа, та дори и дребни подаръци и почерпки Simple Smile
Sash Доколкото си спомням Wizz преди имаха доста по-неизгодна политика за ръчния багаж. Сега поне позволяват по-големи чанти +  една малка, ако си с приоритет.
Аз писах собствените си тревоги, без да отчитам, че повечето сега сте на вълна преселение Simple Smile, а за ръчен багаж ще мислите после, когато почнат тегелите насам - натам за ваканциите Simple Smile. Приоритет никога не сме ползвали, преди разрешаваха две чанти и без него, а сега не, даже и единствената може да я приберат в багажното...

# 110
На много места в Холандия приемат само Maestro.
Всеки в Холандия има такава.
Почти навсякъде другаде по света не обичат Марстро, но явно Холандия е наопаки.
Предполагам, че касае с кои карти е сключил договор търговския обект. По някаква причина в Хол е Марстро

# 111
Скедвайки съветите на пишещите тук,  и минали по нашия път,  ние направихме виза карти на фибанк.  Едната е дебитна със статут на кредитна,  и една чисто дебитна.   Този вид  би трябвало да вървят по нашата дестинация.  Вчера синът ми подаде онлайн документи за холандска сметка.  Тъй като Рабобанк и унито на синът ми организират среща на територията на университета в опознавателната седмица,  всеки нов студент има възможност да се възползва от услугите им онлайн,  така че там да си получи направо пластиката.  Номерът в общината трябва да се представи в банката до месец след издаване на сметката,  но синът ми смята,  че до 27.08 ще е приключил с общината и ще има номер.
 Запазването на час в общината става най - много месец преди желаната дата. Синът ми казва така.  Той ще отпътува на 20.08 и нямаше търпение да си запази час, за да приключи с администрацията по-бързо.

# 112
Здравейте, искам да попитам пак малко за помощ. Става въпрос за банковите карти които са издадени от България в нашият университет казват че : Моля, имайте предвид, че Vestide не приема пари, а Visa electron и Visa Debito не се приемат в Холандия• Какво ще ме посъветвате? Благодаря предварително. Именно с такива карти не успях да платя резервацията за общежитието.

# 113
Как платихте в крайна
сметка резервацията
за общежитието?
От два дни се мъчим да
резервирате стая и не
става!
С дебитна карта
маестро съм.
Много съм притеснена...

# 114
Привет!
Момичета, не пренасяйте половината покъщнина в Холандия. Когато заминавахме за първи път общо имахме два куфара и две раници. Напълно достатъчни са за дрехи като половината от единия куфар беше с маратонки. Не носете завивки, чаршафи, възглавници и т.н. Всичко го има там на нормални цени като в България. Напълнете куфарите само с нужните им дрехи.
Колкото до здравните застраховки - писал съм преди. Ние втората година въобще не подновихме ЕЗОК. Две години му правим към Алианц едногодишна застраховка за ок. 360 лв.
Ако се започне работа влиза в системата и са длъжни да си правят застраховка на място. Плаща 112 евро на месец като му връщат от еди коя си социална служба 95 евро. Наложи му се съвсем наскоро да ползва здравна помощ и не е платил нищо нито в спешния кабинет, нито при джипито при който са го пратили след това за преглед на два пъти. Дори и антибиотика, който трябваше да пие по-късно и той бе покрит от тази  холандска застраховка. А всичко излиза за 17 евро месечно.

# 115
  • София
Дон Бък, може ли да дадеш линк към застраховката ви. Аз гледам едни, но са доста по-скъпи. 40-80 Е на месец.

# 116
Как платихте в крайна
сметка резервацията
за общежитието?
От два дни се мъчим да
резервирате стая и не
става!
С дебитна карта
маестро съм.
Много съм притеснена...

Здравейте, на нас ни казаха,че само ДСК и ЦКБ работят с чужбина и платих с viza electron.

# 117
Дебитна или кредитна
е картата Ви?
И колко време чакахте да
потвърдят ,че резервацията
е приета?

# 118
Привет!
Момичета, не пренасяйте половината покъщнина в Холандия. Когато заминавахме за първи път общо имахме два куфара и две раници. Напълно достатъчни са за дрехи като половината от единия куфар беше с маратонки. Не носете завивки, чаршафи, възглавници и т.н. Всичко го има там на нормални цени като в България. Напълнете куфарите само с нужните им дрехи.
Колкото до здравните застраховки - писал съм преди. Ние втората година въобще не подновихме ЕЗОК. Две години му правим към Алианц едногодишна застраховка за ок. 360 лв.
Ако се започне работа влиза в системата и са длъжни да си правят застраховка на място. Плаща 112 евро на месец като му връщат от еди коя си социална служба 95 евро. Наложи му се съвсем наскоро да ползва здравна помощ и не е платил нищо нито в спешния кабинет, нито при джипито при който са го пратили след това за преглед на два пъти. Дори и антибиотика, който трябваше да пие по-късно и той бе покрит от тази  холандска застраховка. А всичко излиза за 17 евро месечно.

Току-що бях в Алианц и ми изтрещяха сума от 980 лв за година - по 1.5 евро на ден някъде. Моля за данни на тази конкретна застраховка, защото студентите ни са двама и тази сума идва малко в повече.

# 119
  • София
На мен ми излиза около 420Е на година при  Холандски застраховател.......... като има възможност и за 0, 90Е на ден.

Общи условия

Активация на акаунт