Студенти в Холандия/Нидерландия - 3

• 87 558
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
Ние тръгваме на 28 юли - опознавателно в Ротердам- дъщеря ми е приета в RUAS. Голям проблем се оказа намирането на квартира , ще се пробваме на място да направим огледи , ако въобще някой от наемодателите благоволи да ни отговори на мейлите. Почти сме пред отказване , ясно е , че няма да си пусна детето там , без да има  осигурена квартира.За дипломата ни информираха , че трябва да занесем в университета оригинала и превода , за да ги сравнят, или да ги пратим по куриер.Задължително било да имат децата и валиден международен паспорт , та тези дни и това ще вадим.

Не е задължително за самото обучение в Холандия и в която и да било държава от ЕС.
Въпросът е ако се пътува през държави, които не са членки на ЕС и искат такъв, а не само лична карта. Тогава би бил необходим МП. Както и за всеки случай, ако се изгуби ЛК. Smile

# 136
  • София
Задължително било да имат децата и валиден международен паспорт , та тези дни и това ще вадим.
Това за първи път го виждам в тази тема. Да не би да има чуждо гражданство извън ЕС?
Никога и за нищо на сина ми не са искали паспорт. А той и няма такъв

# 137
Благодаря, Sash. На синът ми е изтекъл отдавна, не съм си и помисляла да го подновявам.  Дори и през Сърбия не са ни искали МП.

# 138
Защото има двустранни спогодби, затова не са искали дори за Сърбия. И в Македония си ходим с ЛК само, миналата година в Сърбия пак бяхме така. На децата вадихме преди време, че нямаха лични карти. Моят тази година едва стана пълнолетен даже, та по Коледа за Румъния представяхме паспорта и на него и на брат му, които не са с изтекли срокове.
Няма причини да искат МП за Холандия, освен ако не се пътува със самолет с някакви странни прикачвания или се отива в държави, в които това се иска - това си представям като причина някой да реши, че е нужен такъв.
Лично аз предпочитам да го имаме и съм го нагласила за вземане.

Последна редакция: чт, 05 юли 2018, 14:21 от Judy

# 139
Това за международния паспорт ми идва малко ново.... нека се изкажат и потребителите които имат студенти в Холандия.

Понякога в учебните планове има ексурзии до други държави. Моята дъщеря ходи до Германия и Франция в курса й по история. Участието беше задължително и даже им влизаше като част от оценката.
Знам, че са в ЕС, но може би универститета се застрахова.

# 140
Как платихте в крайна
сметка резервацията
за общежитието?
От два дни се мъчим да
резервирате стая и не
става!
С дебитна карта
маестро съм.
Много съм притеснена...
Успяхме с пей пал, пробвахме с всички карти, които имахме!

# 141
Това за международния паспорт ми идва малко ново.... нека се изкажат и потребителите които имат студенти в Холандия.

Понякога в учебните планове има ексурзии до други държави. Моята дъщеря ходи до Германия и Франция в курса й по история. Участието беше задължително и даже им влизаше като част от оценката.
Знам, че са в ЕС, но може би универститета се застрахова.

В този случай отново не е нужно, НО познато дете изкара, например, семестър в Русия, когато беше в трети курс. За там е нужен. Но то пък ако ще се ходи на такова обучение, човек ще е наясно и ще се снабди своевременно, ако си няма паспорт.

# 142
Нас от Интеграл ни посъветваха да имат паспорт децата в себе си, като резервен вариант, ако си изгубят или им откраднат документите. Паспорта да им стои в квартирата като още един документ за самоличност.

# 143
Нас от Интеграл ни посъветваха да имат паспорт децата в себе си, като резервен вариант, ако си изгубят или им откраднат документите. Паспорта да им стои в квартирата като още един документ за самоличност.
Тази застраховка и аз я споменах:

.... Тогава би бил необходим МП. Както и за всеки случай, ако се изгуби ЛК. Smile

Понеже моят вече губи лична карта миналата година. Та си знам.  Laughing
Да има там още един личен документ, за по-сигурно.

# 144
Дебитна или кредитна
е картата Ви?
И колко време чакахте да
потвърдят ,че резервацията
е приета?
Маги1611,
не бях влизала няколко дни във форума и сега виждам, че сте писала. Какво стана с квартирата, успяхте ли с резервацията? Нали и Вашият син ще учи във Фонтис и сте от Бургас? Кога ще пътува? Може да се запознаем, ако имате желание.

# 145
Ние тръгваме на 28 юли - опознавателно в Ротердам- дъщеря ми е приета в RUAS. Голям проблем се оказа намирането на квартира , ще се пробваме на място да направим огледи , ако въобще някой от наемодателите благоволи да ни отговори на мейлите. Почти сме пред отказване , ясно е , че няма да си пусна детето там , без да има  осигурена квартира.За дипломата ни информираха , че трябва да занесем в университета оригинала и превода , за да ги сравнят, или да ги пратим по куриер.Задължително било да имат децата и валиден международен паспорт , та тези дни и това ще вадим.

Не е задължително за самото обучение в Холандия и в която и да било държава от ЕС.
Въпросът е ако се пътува през държави, които не са членки на ЕС и искат такъв, а не само лична карта. Тогава би бил необходим МП. Както и за всеки случай, ако се изгуби ЛК. Smile
    Точно това е основанието на посредническата ни агенция - в случай на изгубена лична карта паспортът може да послужи ,защото е невъзможно там да се извади лична карта , т.е. студентът остава без идентификационен документ.

# 146
Привет!
Задължително да имат и международен паспорт със себе си. Представете си, че си изгуби личната карта и след два-три дни пътува за България. Какво прави тогава? Ходене до Амстердам и ходене по мъките. Личната карта е винаги с него, а паспорта е в квартирата му.

# 147
Щом казваш... ще се вади  Smirk

# 148
Току-що пристигна договорът за квартирата, подписахме, сканирахме и пратихме. В него е указано, че плащането трябва да е с банков превод до 01.08. и е посочена сметка. Градът е Айндховен, университетът Фонтис. Депозит 900 евро и половин месечен наем за месец август. Просто за информация... Wink

# 149
  • София - Варна
Големият ми син докато учеше в UK си загуби л.к., нямаше време да ходи до Лондон и се прибра с паспорт. Паспортът е вид застраховка.
Малкият син заминава за Делфт в последния момент, няма квартира все още, ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт