ОКТОМВРИЙСКИТЕ мами са големи сладурани, вече им личи, че носят беборани

• 44 508
  • 733
  •   1
Отговори
# 435
На някоя от вас случвало ли се е да напипа бучка/втвърдяване по гърдите си? От около седмица - две забелязах капчици коластра, вчера усетих много лека болка или дразненене на дясното зърно, а днес напипах някакво втвърдяване, което ме наболява като го пипна. Бучката не е под мишницата, а от вътрешната страна към гръдната кост. Предполагам, че е нормално, но все пак незнам да търся ли доктор - АГ-то ли да питам или да търся мамолог?
t_anito, аз след второто раждане си напипах бучка в едната гърда и се оказа, че е киста. Появяват се при такива резки хормонални промени. И мен така ме наболяваше леко. Според мен е важно да се консултираш със специалист, който може да те види на ехограф. Мамография по време на бременност, дори и по време на кърмене, мисля не се прави.
Запушени каналчета не вярвам отсега да имаш, коластрата като количество е много малко.

# 436
Те мамография на жени под 40 г май правят по начало изключително рядко. По време на бременност и кърмене пък не искам да мисля дори какви показания трябва да има че да я направят. Гледат на ехограф.

# 437
  • София
Ммм няма възраст за мамограф, но го правят ако вече нищо не се вижда на ехограф. Така, че спокойно гинекологът ти може да те погледне  първо на ехограф напълно безвреден е Hands V , ако преценят, че е наложително мамограф тогава се прави. А и си има адекватни мерки за защита Simple Smile

# 438
Аз бях писала и преди - и на мен след раждането ми се заформиха две кистички на едната гърда. Така се притеснявам и сега какво може да стане. Не стигат всички други промени...

# 439
Момичета, здравейте =)
 Във вторник пусках ПКК и стерилна урина в Цибалаб. Вечерта същия ден на резултата от урината ми излезе- "без бактерилен растеж", на другия ден реших отново да си проверя резултата и вече беше с различен статус " неготов" и така до тази сутрин, когато излезе Streptococcus agalactiae 10 на 4 като количество. Иска ми се пак да повторя изследването, но в друга лаборатория, вие на коя имате доверие? Много ме подразни това, че ако не бях влязла отново да си проверя нещата щях да си мисля, че всичко е окей, редно беше да се обадят, щом нанасят корекции...
  Имам още едно питане- преди 3 седмици пусках микробиология на влагалищен секрет в Щерев, излезе чиста, но ми напправи впечатление че правят изследване за патогенни микроорганизми само от групата на аеробните, доколкото разбирам стрептококите са от АНАеробните. Миналото лято изпих може би 3 вида антибитиок заради различни инфекции, първите два пъти инфекцията беше една и съща, но третия път си спомням, че откриха във влагалищния секрет  също стрептококи от Б група- но тогава бяха Streptococcus haem. Тогава се ядосах и реших, да сменя болницата- до тогавашния момент посещаваах държавна. Впоследствие отидох в Щерев и без антибиотик ми излезе чиста влагалищна среда и сега почвам да се чудя доколко достоверни са тези резултати както към тогавашня момент -края на миналата година, така и към настоящия....
 П.С- знам, че инфекциите, които майката носи са опасни за бебчето, дори и при секцио и за това ми се иска да взема адекватни и своевременни мерки

Последна редакция: чт, 19 юли 2018, 11:48 от lola_92

# 440
  • Blondeville
Понякога пробите може да са замърсени, понякога организмът сам се преборва от една проба до друга. Специално за микробиологията на влагалищен секрет, често може да става дума само за колонизация, не за инфекция, и тялото успява да се пребори само. Важно е как АГ-то взима пробата също. Специално стрептококите от тип Б, веднъж изолирани обаче трябва да се следят, и обикновено при започнало раждане вливат антибиотикпо схема, ако са били налични. Пусни си още една стерилна урина някъде, спазвайки всички указания преди това, предполагам са те инструктирали - първа сутрешна, средна струя, след тоалет. Аз пускам изследвания в Токуда, нямам наблюдения за другите лаборатории.

# 441
Благодаря ти, Ани. Ще пусна още утре стерилна урина.
  Чудя се обаче и за микробиологията какво да правя, сега си намерих изследването на влагалищен секрет от края на окмоври мин.година и пише B haem streptococcus gr. B , секрет тогама ми бе взет в държавна болница. Както казаха ми изписаха антибиотици, но аз реших да проверя и на друго място- в щерев излезе чисто, след това съм правила в течение на бременноста още 2 микробиологии при тях и не е имало бактерии. Чудя се дали и във влагалището ги няма тези стрептококи... Някакво специално изследване ли се изисква за тях?

# 442
  • София
Благодаря ти, Ани. Ще пусна още утре стерилна урина.
  Чудя се обаче и за микробиологията какво да правя, сега си намерих изследването на влагалищен секрет от края на окмоври мин.година и пише B haem streptococcus gr. B , секрет тогама ми бе взет в държавна болница. Както казаха ми изписаха антибиотици, но аз реших да проверя и на друго място- в щерев излезе чисто, след това съм правила в течение на бременноста още 2 микробиологии при тях и не е имало бактерии. Чудя се дали и във влагалището ги няма тези стрептококи... Някакво специално изследване ли се изисква за тях?

Пусни си пак влагалищен секрет. Ако излезне, че имаш въпросните проблеми, се назначава антибиограма, за да се види от кой антибиотик биха се повлиали. Добрите лаборатории ще пуснат и антибиограма, а добрият гинеколог ще ти я поиска несъмнено! Hands Plus1 Иначе и аз съм доволна от Токуда.

# 443
чуденката ми е къде да я пусна тази микробиология, в щерев започвам да се съмнявам, а и последната е от 3  седмици и нямаше абсолютно нищо...

# 444
  • София
Аз пускам в Рамус. Незнам колко са надеждни, но до сега не съм имала проблеми.

# 445
  • Стара Загора
Здравейте и от мен!
За мамите от Бургас,д-р Минчев работи в Бургасмед. Аз на там съм се насочила засега. Следи ме д-р Мануелян,но тя не изражда засега.
Татарова работо в Лайф хоспитъл,но там няма родилно,ходи с уговорка в Дева Мария. Там не останаха специалисти вече, след операцията Татарова не идва повече,поемат те тамошните светила.
За упойката и аз съм в голямо чудене. Сина ми е роден секцио с пълна упойка. Роди се в 19:30 и по мое желание ме раздвижиха в 7:30 на сутринта. Гадно е да не знаеш какво се случва около теб,но имам сериозни проблеми с гръбначния стълб от много години,по-точно кръста и ме е страх да не ме прецакат още повече със спиналната упойка.
За мамографията- категорично не се прави на бременни,това е рентгеново облъчване и може да увреди сериозно плода. Моя съвет е първо да говориш с АГ-то ,ако то прецени да те изпрати на добър Онкохирург. Не се стряскайте от заглавието,няма други специалисти в България които да се занимават с млечните жлези. Вече той ако прецени ,че има нужда ще те изпрати на ехограф.Той има право да ти издаде направление за ехограф на гърдите,за да не плащаш за прегледа. Но мамография не се прави до 45г. възраст,освен с препоръка на онкохирург след направен преглед при него и направен ехограф. И категорично не е метод за изследване на бременни жени!
Това е от мен,извинете за дългия пост. Надявам се да съм полезна. Хубав ден момичета! Kissing Heart

# 446
  • София
Здравейте и от мен!
За мамите от Бургас,д-р Минчев работи в Бургасмед. Аз на там съм се насочила засега. Следи ме д-р Мануелян,но тя не изражда засега.
Татарова работо в Лайф хоспитъл,но там няма родилно,ходи с уговорка в Дева Мария. Там не останаха специалисти вече, след операцията Татарова не идва повече,поемат те тамошните светила.
За упойката и аз съм в голямо чудене. Сина ми е роден секцио с пълна упойка. Роди се в 19:30 и по мое желание ме раздвижиха в 7:30 на сутринта. Гадно е да не знаеш какво се случва около теб,но имам сериозни проблеми с гръбначния стълб от много години,по-точно кръста и ме е страх да не ме прецакат още повече със спиналната упойка.
За мамографията- категорично не се прави на бременни,това е рентгеново облъчване и може да увреди сериозно плода. Моя съвет е първо да говориш с АГ-то ,ако то прецени да те изпрати на добър Онкохирург. Не се стряскайте от заглавието,няма други специалисти в България които да се занимават с млечните жлези. Вече той ако прецени ,че има нужда ще те изпрати на ехограф.Той има право да ти издаде направление за ехограф на гърдите,за да не плащаш за прегледа. Но мамография не се прави до 45г. възраст,освен с препоръка на онкохирург след направен преглед при него и направен ехограф. И категорично не е метод за изследване на бременни жени!
Това е от мен,извинете за дългия пост. Надявам се да съм полезна. Хубав ден момичета! Kissing Heart

Онкохирург????? И защо да ходи на онкохирург??? Какво да търси онкохирурга освен да си измисли простотия по неговата професия! Колкото до това, че няма други специалисти в България, съжелявам, но са пълни глупости! Отива си при АГ-то и ако той я изпрати евентуално за мамограф да иде при добър рентгенолог! Не е вярно, че не се прави до 45г. възраст, съжелявам, но за рак на гърдата примерно няма възраст и при 20г. се проявява и при 30 г. се проявява.  Колкото до направление за ехограф, аз не съм чувала навсякъде ехографа се плаща отделно независимо какво ще ти гледат.
Най-малко натоварваща е мамографията. Има си мерки, който се спазват както и протоколи за намаляване на облъчването. Друг е въпроса ако е бременна или кърми.

# 447
  • Beyond the stars
Мамологът не е включен в стандартния профилактичен годишен преглед по ЗК за жени под 40. Което не значи, че личният лекар или специалист не могат да те изпратят.  Wink

# 448
  • Стара Загора
За това казах добър онкохирург,който няма да си измисли болести от пръстите. На бременна жена никой няма да направи мамография,ехографа при бременни също не е достатъчно показателен,защото структурата на гърдите е променена в момента. Ако има нужда ще я изпрати при рентгенолог. Добрите онкохирурзи работят само с ръце и ехографа го искат само за потвърждение. Колкото до направление за ехограф,могат да ви издадат единствено гинеколог,хирург или онкохирург. Личен лекар не може да ви издаде направление. Работя в рентгеново отделение и съм работила с доста такива направления.
За жалост рака наистина се изражда и вярвай ми видяла съм доста млади жени с тази диагноза. Но мамография  при тях се прави след ехограф и преглед при специалист( онкохирург) и то в конкретен период от месечния цикъл.

# 449
I.Kravaeva, ще си позволя да не се съглася с теб. Мамография под 45 г се прави ако има показания за това, т.е. има някаква находка която трябва да се изследва и в този случай мамографията се назначава от специалист и е голямо изключение. Т.е. преценя се че с цел точна диагностика рискът е оправдан. Иначе се прави ехография на жени под 45 (аз мислех че е 40 г, но все тая). А на жени които смятат тепърва да раждат и кърмят също се прави мамография само като огромно изключение ако има някакви съмнения. Това е което аз знам.
Иначе ехографското изследване на гърдите се води онкопрофилактика, затова се смята че се прави/назначава от онкохирург. На мен ми го е правил и специалист по образна диагностика, зависи на какъв специалист ще попаднеш, защото и едните и другите са трудни за намиране и запазване на час.

Общи условия

Активация на акаунт