Майчинството счетоводно-77

• 58 007
  • 755
  •   1
Отговори
# 465

Здравейте! Пускам сина си на ясла от 10.09., като прекратявам майчинството си по-рано (двете години изтичат на 01.04.2019).

3/ Работодателя с каква дата трябва да уведоми органите?; - в срок от 3 дни - ПРЕДИ ИЛИ СЛЕД ДАТАТА НА ПУСКАНЕ НА ЯСЛА?

# 466
  • София-Младост
Ти си длъжна да подадеш в 3 дневен срок приложение за промяната до работодателя, той от своя страна в двудневен срок да го подаде в НОИ.
И това от датата на твоето връщане на работа. След това няма нужда да се уведомява някъде, че детето е тръгнало на ясла.

# 467

Мами, да разбирам ли, сега като съм в 45 дневния болничен, който започва юли, обхваща целия август и малко от септември, ще взема паричките за август на 4-ти?

# 468
  • Сливен
Би трябвало.

# 469
  • Across the Multiverse
Зависи кога е внесен

# 470
  • София-Младост

Мами, да разбирам ли, сега като съм в 45 дневния болничен, който започва юли, обхваща целия август и малко от септември, ще взема паричките за август на 4-ти?
Въпросът е дали е подаден през юли този болничен. Защото срокът на работодателя е 10.08..

# 471
Подаден  е на 5 август. Частта за юли ми беше изплатена на 13 август. Предполагам, че ще е сега, по-раничко.

# 472
Ти си длъжна да подадеш в 3 дневен срок приложение за промяната до работодателя, той от своя страна в двудневен три работни дни е срока и за работодателя срок да го подаде в НОИ.
И това от датата на твоето връщане на работа. След това няма нужда да се уведомява някъде, че детето е тръгнало на ясла.

# 473
Здравейте, знаете ли кога се изплаща втората част(остатъка) от 45 дневния болничен.
Този месец ми изплатиха частта за август, но не мога да разбера дали останалите дни за септември се изплащат в края на септември или според календара на сайта. Благодаря предварително.

# 474
  • София-Младост
Здравейте, знаете ли кога се изплаща втората част(остатъка) от 45 дневния болничен.
Този месец ми изплатиха частта за август, но не мога да разбера дали останалите дни за септември се изплащат в края на септември или според календара на сайта. Благодаря предварително.
.

Последна редакция: сб, 01 сеп 2018, 09:35 от Ала-Бала

# 475
До 5 раб. дни след изтичане на периода.

# 476
Здравейте,

Искам да попитам нещо тъпо може би, но  не съм се интересувала до сега. При бременност, която налага дълъг болничен,  това отразява ли се на размера на обезщетението? Или  ме пратете да чета, ако е обсъждано.

# 477
Искам да попитам: В 45 дневен болничен съм от 06.08 до 19.09. Болничния е постъпил в НОИ на 10.08. Кога да очаквам превод?

# 478
Здравейте,

Искам да попитам нещо тъпо може би, но  не съм се интересувала до сега. При бременност, която налага дълъг болничен,  това отразява ли се на размера на обезщетението? Или  ме пратете да чета, ако е обсъждано.
Зависи.Аз сега взимам висок болничен даже пояече от чистата ми заплата .Зависи как те осигуряват на работа .Във фирмата ,която работя осигуряват на заплата +бонус колкото хванеш.Аз сега взимам 1300-1400 лв болничен ,а на работа без бонус ако не взема -1200 ми е заплатата.

# 479
  • В полите на Пирин планина
Здравейте,

Зависи какви са осигурителните доходи / брутни и нетни / 18 месеца преди този, в който се излиза в болничен. Ако има месеци без осигуряване или доходите варират, то ще окаже влияние - може и негативно.

Искам да попитам: В 45 дневен болничен съм от 06.08 до 19.09. Болничния е постъпил в НОИ на 10.08. Кога да очаквам превод?

Утре или другия вторник / преводи правят от НОИ вторник и четвъртък, но 06.09. е официален празник. /

Общи условия

Активация на акаунт