Майчинството счетоводно-77

• 57 232
  • 755
  •   1
Отговори
# 690
  • Където морето целува небето...
Така или иначе се връщат 24 месеца назад от датата на започване на 45 дневния болничен .Няма как да не влезе октомври в изчисляване на майчинството ти .Или въпросът ти е друг ?

Бях останала с впечатление, че двете години назад се връщат от последния работен месец, ако се ползват продължителни болнични. Може и аз да съм в огромна грешка.

# 691
В грешка си, 24 месеца назад от месеца, предхождащ този, в който е издаден 45-дневният болничен, т.е. при теб ще се броят от март 2019 г. включително назад 24 месеца.

# 692
В грешка си, 24 месеца назад от месеца, предхождащ този, в който е издаден 45-дневният болничен, т.е. при теб ще се броят от март 2019 г. включително назад 24 месеца.

Тук става въпрос за майчинството,а относно 180 дневния болничен се изчислява 24 месеца назад от последния работен месец,нали?

# 693
Няма такова нещо като 180-дневен болничен, издават се 30-дневни болнични от ЛКК за общо заболяване. Изчисляват се стандартно, 80% от осигурителния доход, като размерът зависи от броя работни дни в месеца. Нека някоя дама със счетоводен профил внесе допълнителни разяснения и корекции, ако е необходимо. Тези неща обаче се обсъждат постоянно в темата, почти на всяка страница.

# 694
И аз Ви благодаря отново за информацията и помощта!

С ваше съдействие съм по-подготвена за това какво да обсъдим със счетоводителката, като му дойде времето. Simple Smile В момента тя е в майчинство, но догодина ще мога да разчитам на нея. Все пак си запазвам възможността да се допитам до вас отново, при подаване на документите!

# 695
Момичета, може ли някой да ми разясни следната схема:
Жена има фирма на свое име. Всеки месец тя издава по една фактура към фирмата на нейн познат. Отива там дава фактурата, на стойност около 300лв. с ДДС. Дава им и тези 300лв, които трябв ада бъдат преведени по банков пък обратно към нея.
Идеята предполага е, да се отчете някаква дейност и съответно доходи. Тя самата не работи, защото има близнаци на 5 годинки и се е отдала напълно на грижата за тях.
Стана ми интересно каква е цялата схема и идея. Предполагам, че е нещо свързано с осигуровките. Но как с фактури за само 300лв. всеки месец, може да стане това?

# 696
  • Пловдив
Тук става въпрос за майчинството,а относно 180 дневния болничен се изчислява 24 месеца назад от последния работен месец,нали?

Не,18 м назад връщат за болничните по време на бременността.За обезщетението за бр и раждане са 24 м назад

Peace

# 697
В момента гледам формулярите в сайта на НОИ.
Търся нужните за отпуск за втората година.
Доколкото разбирам, трябва да попълня Приложение 7 и 8.
Това ли са правилните документи?
Не разчитам на нашето счетоводство/ човешки ресурси!

# 698
  • В полите на Пирин планина
В момента гледам формулярите в сайта на НОИ.
Търся нужните за отпуск за втората година.
Доколкото разбирам, трябва да попълня Приложение 7 и 8.
Това ли са правилните документи?
Не разчитам на нашето счетоводство/ човешки ресурси!

Само 7, щом ще ползваш отпуска за гледане на дете до 2 год. възраст. Прил.8 е, ако се върнеш на работа и получаваш 1/2 от обезщетението.

# 699
Приложение 2 трябва ли да попълня?
Молба за отпуск по стандарта на фирмата попълва ли се?

# 700
  • В полите на Пирин планина
Приложение 2 трябва ли да попълня?
Молба за отпуск по стандарта на фирмата попълва ли се?

Не.

По-скоро едно подобно заявление: https://www.fakturirane.bg/1/docs/lichen-sustav/item/39-%D0%BC%D … D1%82%D0%B2%D0%BE

# 701
Благодаря ви! Само още нещо, има използвани от началото на 2018 година 11 дни болнични за гледане на дете до 18 години. Те оказват ли влияние на тези 180 дни?

Също имам ли право ако остана на работа да поискам преместване в друг клон на банката, в която работя. Този, в който съм аз е с удължено работно време и без зобствен санитарен възел. Това дали е причина, тъй като мениджърката ми каза, че няма начин да ме премести или да не работя до 20 часа.

# 702
  • Бургас
Какво ти е работното време по трудов договор? Имаше нещо за работните часове в члена за защита

Тези 11 дни не влизат. 180 НЕПРЕКЪСНАТИ.

# 703
Какво ти е работното време по трудов договор? Имаше нещо за работните часове в члена за защита

Тези 11 дни не влизат. 180 НЕПРЕКЪСНАТИ.

8 часови са смените по договор. Не е упоменато, че клона е с удължено работно време, тъй като има клауза, че може да те преместят в друг клон, ако има недостиг на служители там. Ядосвам се, че нарочно ме принуждават да си взема болничен, вместо да си работя докато мога.

# 704
Бях в Телк онзи ден точно защото съм направила 180 дни .Някой беше ми казал ,че отпуската прекъсвала болничен и започвали нови 180 дни ,което не е вярно .Само връщане на работа е прекъсване на тези 180 дни.И влизат всички болнични взети ако между тях няма връщане на работното място.Това ми обясниха от ТЕЛК.Мислех да пусна отпуска ,но не върши работа.Дано на някой му е полезна тази информация,защото всеки ми казваше различно .

Общи условия

Активация на акаунт