КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС С РИСУВАНЕ - част 3

• 72 689
  • 921
  •   1
Отговори
# 735
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Ураааа!  Честито на Вихрогонче,  точно за това влязох да проверя! Hands Clap

# 736
Най-накрая, много съм щастлива за Вихрогонче. Сега чакаме и Висто да се похвали тези дни и...ваканцията може да започне Heart

# 737
  • На края на вселената!
Вихрогонче ми писа по вайбъра, че са им се обадили от фотографското! Приели са Алекс и до 16ч. трябва да се запишат. Те пътуват натам.
Свърши и тяхната одисея и се изпълни желанието им!
ЧЕСТИТО!!!!! BalloonBalloonBalloonParty TimeParty TimeParty TimeTadaTadaTadaTada
Браво, най-после!Честито и от мен!
Каза ли в коя специалност?
Фотография е.

# 738
Благодаря на всички за подкрепата и позитивната енергия.Силно се надявам и аз скоро да се похваля.

# 739
  • София
Вихрогонче, честито и от мен! Heart
Висто, стискам палци! Flowers Four Leaf Clover

# 740
  • София
Честито на всички, които са приети там, където са пожелали! Искам да Ви кажа, скъпи мами, че ако детето няма мотивация, и най-добрият директор на най-доброто училище няма да помогне то да се развива. Ако сте обърнали внимание, аз споделих как е било "фотографското" преди 10 години. Това е доста дълъг период от време, особено за българското образование, което все се реформира. Смятам, че не е нужно да разказвам за тогава, защото ситуацията със сигурност много се е променила. Дадох пример с дъщеря си, за да Ви помогна да се отърсите от тежестта на чуждите мнения. Винаги има и "за", и "против". Признавам, че аз също се повлия  от чуждо мнение - тя беше приета на трите места, където кандидатства, и трябваше да решим бързо къде да я запишем. Затова се консултирах с председателя на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България. Смятам, че неговото мнение беше най-обективно, и сега съм убедена в това.  Иначе от класа на моето дете, вече млада жена, две трети от съучениците учиха зад граница, всички в сферата на изкуството. Останалите в Академията, в НБУ и две деца завършиха Българска филология в СУ. Понеже някой попита къде е продължила - в НБУ, защото тогава само там имаше такава специалност, и то в Департамент Информатика. Тя държеше на това, и изтегли студентски заем, за да си плати образованието, което никак не беше евтино. И си го изплаща отново сама. На разположение съм, в случай че имате още въпроси. Успех на децата!

# 741
  • Ланкър, планините Овнерог
Еййй, браво за детето на Вихрогонче

# 742
  • Sofia
Вихрогонче ми писа по вайбъра, че са им се обадили от фотографското! Приели са Алекс и до 16ч. трябва да се запишат. Те пътуват натам.
ЧЕСТИТО!!!!! BalloonBalloonBalloonParty TimeParty TimeParty TimeTadaTadaTadaTada

Благодаря ти, lkjh1, че ме отмени и съобщи новината от нас! Може наистина за още някой да е важно и да следи вестите от различните гимназии... Да, приеха ни в специалност Фотография, с оценка 4.66 от изпита! Синът ми вече е записан като ученик в 8 "г" клас в НПГПФ! И е много, много щастлив! Каза, че вече ще рита футболната топка с олекнало и радостно сърце! Висто, и вас ви чакат много добри новини съвсем скоро, сигурна съм, че ще приемат дъщеричката ти в 51 СУ!

Не можах да пиша първа, защото в 13 часа ми се обадиха, питаха ме дали искам освободеното току-що място за Фотографията, аз потвърдих, че го желаем, и те ми съобщиха, че днес до 16 часа трябва да съм там! А аз бях на работа. Тъкмо влизах в груповата си беседа, в класната стая ме чакаха 7 незрящи потребители... абе лудница! Шефът ме освободи, групата ми с клиентите ме поздрави и аз отлетях по спешност, за да се видим с детето ми, то донесе документите и заедно отидохме до гимназията. Попълних няколко техни формуляра и го записахме. Директорката излезе и лично се запозна с Алекс. Каза му в кой клас ще бъде, кога ще е родителската среща, позволи му да поогледа наоколо, да я пита какво го интересува... Останахме супер доволни от всичко, което видяхме там!

# 743
  • sofia
Браво!
Хайде, сега и Висто да се похвали и май вече всички са записани!

# 744
  • Sofia

Висто, Йованка, lkjh1, Габриелас, МамаМуу, Не съм, Ди, Зайченцето Бяло, Аня, Изома, Гита Ог, Веси 1, Амели, и всички останали в темата, много ви благодаря на всички!!! Вие стопляте сърцето ми всеки път, благодаря много Two Hearts На всички майки и деца желая същото щастие, радост, гордост, спокойствие и ... весело Лято! Висто, хайде, повличам крак и за вас - да приемат и твоето дете точно там, където иска най-много! Flowers Four Leaf Clover   Орисвам те и силно стискам палци Flowers Hibiscus ... знам колко изнервящо и тревожно може да бъде чакането и очакването.

# 745

Благодаря ти, lkjh1, че ме отмени и съобщи новината от нас! Може наистина за още някой да е важно и да следи вестите от различните гимназии... Да, приеха ни в специалност Фотография, с оценка 4.66 от изпита! Синът ми вече е записан като ученик в 8 "г" клас в НПГПФ! И е много, много щастлив! Каза, че вече ще рита футболната топка с олекнало и радостно сърце! Висто, и вас ви чакат много добри новини съвсем скоро, сигурна съм, че ще приемат дъщеричката ти в 51 СУ!

Не можах да пиша първа, защото в 13 часа ми се обадиха, питаха ме дали искам освободеното току-що място за Фотографията, аз потвърдих, че го желаем, и те ми съобщиха, че днес до 16 часа трябва да съм там! А аз бях на работа. Тъкмо влизах в груповата си беседа, в класната стая ме чакаха 7 незрящи потребители... абе лудница! Шефът ме освободи, групата ми с клиентите ме поздрави и аз отлетях по спешност, за да се видим с детето ми, то донесе документите и заедно отидохме до гимназията. Попълних няколко техни формуляра и го записахме. Директорката излезе и лично се запозна с Алекс. Каза му в кой клас ще бъде, кога ще е родителската среща, позволи му да поогледа наоколо, да я пита какво го интересува... Останахме супер доволни от всичко, което видяхме там!

Честито! Да е много щастлив там, успешен и доволен! Да твори на воля и да му купите най-хубавия фотоапарат 🤗😊📷

# 746
Днес тримата се качихме на колата и отидохме до ПГИИ "Проф. Николай Райнов" да го видим лично. Все пак ни е първото желание на училище с изкуства към МОН, а още не бяхме го виждали, освен на сайта им. И тримата останахме меко казано разочаровани от него, изобщо не ни прилича на училище, камо ли на профилирана гимназия, доста тъжни си тръгнахме оттам... защото дори на второ класиране да достигнем до него, няма да се запишем там. Не ни хареса околността, нито самото то на външен вид, всъщност нищо освен сайта му не ни хареса. Съжалявам! Не смятам, че сме капризни хора. Просто считам, че това не е нашето бъдещо училище. Ако само аз и баща му смятахме така, но младежът си го беше харесал - щяхме да мислим в движение какво да правим... Но и на Алекс изобщо не му хареса там. И сега възможностите за избор пред нас са вече ЦЕЛИ ДВЕ или ТРИ по-малко, за съжаление! ... Ако на второ класиране Алекс се придвижи напред, губи възможността да се върне в 140 СУ, където беше приет на първо класиране. А 140 СУ ни харесва много повече от Райнов, както се оказа днес! Знам, че ние сме си виновни... не сме си разузнали нещата и училищата навреме. Това е положението. Нито 140 СУ, нито Райнов. Остава 51 СУ, но за там пък едва ли балът ще ни стигне. Единствено ако не се придвижи напред, ще можем да го запишем в 140 СУ. Ще видим какво ще стане.
Здравейте!
Знам, че се включвам късно и мнението ми няма значение, но все пак искам да споделя, че ПГИИ "Проф. Николай Райнов" е най-прекрасното училище, в което синът ми можеше да учи. Такова отношение на учители към ученици - като към личности, равни на тях, нито съм срещала, нито съм чувала да има. Няма никаква, ама никаква агресия. Имаше репортажи за едно момче Добри - той е с аутизъм и невероятен талант в рисуването, който бил толкова шашнат от отношението към него в училището, че по Коледа споделил на майка си: "Мамо, знаеш ли, че в това училище децата дори ме обичат". Крис - едно момче, което стана популярно с положителните си видеа и създаде инициативата "Учителят, който обича всички", е възпитаник на гимназията и казва, че вдъхновението за нещата, които прави, идва от преподавателите му в гимназията.
Да, базата е лоша, но не защото ръководството не се опитва да промени това, а защото (може би има апетити към сградата и двора), няма никаква инициатива от страна на общината, въпреки исканията на ръководството, за промяна. И макар дори да нямат физкултурен салон, децата печелят награди по тенис на маса, прави се всичко възможно, за да бъдат ангажирани тези, които имат интерес към спорта. Рисуват достатъчно за децата, които искат да развият таланта си. За първи път в това училище (а той учи в 18. и в 32. СУ) чух детето ми да пита "кога ще свърши ваканцията". Сам си навива будилник и става, за да не вземе да закъснее.
Разбира се, всеки има право на избор и ако на детето не му е допаднало, може би не бива да се рискува. Но само исках да споделя, че това е едно от най-добрите училища като атмосфера за децата, а и, ако дете иска да учи, има кой да му обърне внимание. Само ще кажа, че синът ми, който ненавиждаше математиката, до 7 клас не знаеше дори таблицата  за умножение и едва връзваше тройките, сега, през ваканцията, сам решава задачи за десети клас, защото си е поставил за цел да изкара шести. И всичко заради госпожа Божилова и отношението й. Казва ми: "Мамо, тя се интересува от мен, не мога да я разочаровам и да отида без домашно. А е тинейджър, както се сещате.
Това е, споделих. А на Вас успех нататък! Simple Smile

# 747
Здравейте!
Знам, че се включвам късно и мнението ми няма значение, но все пак искам да споделя, че ПГИИ "Проф. Николай Райнов" е най-прекрасното училище, в което синът ми можеше да учи.
.....
Това е, споделих. А на Вас успех нататък! Simple Smile
Благодаря ви за споделеното!
Всяко ново мнение помага за по-добра преценка и ориентация.

Последна редакция: чт, 19 юли 2018, 09:54 от lkjh1

# 748

Честито и от мен . Пожелавам Ви успехи в новото училище и весело лято.

# 749
  • София
Дина, благодаря за споделеното.Това, че приемат деца с аутизъм и други подобни проблеми много ме впечатли.Хубаво е тези деца да се интегрират, да са сред деца на тяхната възраст.От друга страна и за нормалните деца е хубаво да имат досег с тях, да се научат да са толерантни и да приемат различните.
Дъщеря ми до сега беше в 31 СУЧЕМ и определено не беше в подходящото за нея училище.Надявам се сега нещата да са различни и да ходи с желание.

Последна редакция: чт, 19 юли 2018, 15:05 от gabrielas

Общи условия

Активация на акаунт