От Великобритания до България – Превоз и закупуване на поръчките ни – 17

• 54 582
  • 749
  •   1
Отговори
# 135
Забелязах, че в сайта на Гъбите в червено свети, че цените са без ДДС. Вече се доначислява и ДДС ли?

# 136
  • София
Някой поръчвал ли е от английския Ларедут с превозвач?

# 137
  • Бургас
Когато ми пристигне пратка с повреден при транспорта продукт, дали бих могла да направя нещо? Става въпрос за старинен часовник за 400лв, отбелязан в страницата на Габиели като чуплива пратка, опакован горе-долу добре (можело е и да се постарае повече продавачът, но все пак е опитал да обезопаси частите) и омотан с доста количество лента FRAGILE! Тоест не е като да не си личи, че нещото вътре е чупливо. Дойде порядъчно натрошен - стъкла, камъни - леща пълна! Дали има смисъл изобщо да се нервя с Габиели, като те далновидно не поемат отговорност за превозваните неща :/ А на продавача пък трудно бих обяснила какво прави пратката в България, като я е пратил до Англия. Бясна съм, още повече че часовникът съм го поръчала за друг човек, който си го е платил авансово Sad

# 138
  • София
във въпросите им има това:

9. Мога ли да застраховам пратката си срещу повреда?

Да. Пратките са застраховани под СМР на стойност до 100 лв.

значи би могла да си поискаш някак 100лв  Rolling Eyes

# 139
  • Бургас
Точно го видях и аз това. Не че ще е голяма утеха за човека дал 400лв, ама пак ще е нещо, ако изобщо признаят че може да имат вина и да поемат отговорност. Писах им, приложих и снимки и да видим.

# 140
Когато поръчвате от ebay кога потвърждавате в сайта, че продуктът е получен – при получаването на имейл от фирмата превозвач, че са получили пратката или чак когато стигне в България? Ясно ми е, че е по-добре око да види, ръка да пипне обаче в същото време се притеснявам да не забавя парите на продавача /доколкото знам той си получава парите от ebay, когато купувачът потвърди получаването/.

# 141
Мисля, че бъркаш eBay с някой друг сайт, например Алиекспрес. Нищо не потвърждавам в eBay. Търговецът си получава парите веднага, когато платиш. И чака да ги получи преди да изпрати артикула.

# 142
Явно бъркам, но изхождам от това че нали все пак има и недобросъвестни търговци, а знам че в ebay има защита в такива случаи. Затова си мислех, че им превеждат парите тогава, когато оставим feedback. Тогава няма да го мисля това за парите и ще изчакам пристигането на пратката, за да си оставя feedback-а. Мерси, че ме поправи.  Simple Smile

# 143
Когато поръчвате от ebay кога потвърждавате в сайта, че продуктът е получен – при получаването на имейл от фирмата превозвач, че са получили пратката или чак когато стигне в България? Ясно ми е, че е по-добре око да види, ръка да пипне обаче в същото време се притеснявам да не забавя парите на продавача /доколкото знам той си получава парите от ebay, когато купувачът потвърди получаването/.
оставям feedback за покупката, когато я получа в Бг.

# 144
Получено по имейла днес: "...С радост ви съобщаваме, че от следващия месец (ноември) Габиели/uktobg.com, ще е на нова иновативна платформа и с изцяло обновена визия. Вие като клиент, ще може да използвате допълнителните въведения, с който мислим, че ще подобрим качеството на услугата, която предлагаме. Калколатор, с който ще може да изчислявате предварително транспортните разходи, както на стандартни, така и на нестандартни пратки.Ще получавате известие за получена пратка в складове Лондон и Триер с 2 снимки (пратка и етикет).Потребителския профил, ще е с нов дизайн и проследяването на пратките, ще е по подробно.С възможност за  допълнително застраховане на скъпи или чупливи пратки. За да продължаваме да предоставяме услугата на максимално добро ниво, цената ще се промени на 2лв без ДДС от Англия и 3лв без ДДС от Германия.Всяка една пратка под 1кг ще се таксува на цена за 1кг.
С Уважение: Габиели-БГ"

# 145
  • Sofia

Да си оправят правописа... Simple Smile

# 146
  • София
Пф, тъкмо започнах с тях и пак ще се връщам на ггбг или кварталния доставчик.

# 147
Според мен ГГБГ ще ги последват в най-скоро време.

# 148
... Калколатор ...

Съгласна, но не е мой.

# 149
  • София
... Калколатор ...

Съгласна, но не е мой.
Не сме казали, че е твой Joy

ПП: Те по националната са неграмотни пък ти за някакъв мейл...
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 05 окт 2018, 00:03 от Starrydream

Общи условия

Активация на акаунт