Венеция /Тема 6/

• 70 877
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
Благодаря!Гледам уж😊,но там пишат основно за  Комо и Лаго ди Маджоре.
За Лаго ди Гарда ме интересува някое живописно градче от рода на Беладжо или Комо,в което да се разходиш  и да се насладиш на красиви сгради с цветя.

# 556
От това, което съм прочела тук, най-много се отличава Сирмионе...разгледайте възможностите за транспорт до там

# 557
Според мен Сирмионе е много добра опция за Гарда. Можете да отидете с влак от Милано, Верона или Венеция до Дезенцано дел Гарда и след това с автобус от гарата или с ферибот от пристанището до Сирмионе. Знам, че фериботът пътува около 30 минути и двупосочният билет е 6 евро.

# 558
Благодаря много!😊Ще огледаме.

Brambo5-не се притеснявай с корабче-те не са някакви огромни,движат се в определен график.Много е приятно -и  са си като автобуси по вода😊бързичко се движат,хората са си свикнали ,знаят си отлично маршрутите  и си е много живописно като гледки .Няма и да усетите кога сте пристигнали.

Последна редакция: сб, 13 авг 2022, 19:59 от macapisa

# 559
  • In transit
В такъв случай си избери между Сирмионе, Пескиера ди Гарда, Бардолино, Торре дел Бенако, Лазице, Дезенцано.

# 560
Благодаря много!
Бихте ли ми казали Дворецът на Дождите през септември и октомври с какво работно време е -има ли почивни дни.В сайта пише,че всеки ден работи -опитах се да погледна онлайн билети за събота или неделя-не ме допуска-да не би да са почивни дни?

# 561
  • Milano
Работи всеки ден. Би трябвало работното време да е същото (до 19ч) щом продават билети с последен час 17.45ч.

На мен ми позволява да купя билети през уикенда.
Как не те допуска?
Ако се появи снимката с квадратите трябва да отбележиш каквото се иска, да види че не си робот.

# 562
Ще пробвам отново,възможно е някакъв проблем да е имало в сайта.
Реджи,какво е положението при вас към момента?дали се очаква пак някакви строги мерки след месец?

# 563
  • Milano
Положението в цялата страна е следното:

Отпуски, празник, море, безгрижие, ядене, пиене, музика, танци.🥳🥳🥳

В момента ковид ситуацията не предполага никакви мерки.

# 564
Като при нас😀😉😄

# 565
Здравейте, предстои да купя билети за базиликата Сан Марко във Венеция, но не ми стана ясно билетите за базиликата включват ли достъп до терасата с конете. За оригиналите е ясно, че са в музея.
И всъщност музея и олтара заслужава ли се да се видят, че срещнах разнопосочни мнения.

# 566
Здравейте, предстои да купя билети за базиликата Сан Марко във Венеция, но не ми стана ясно билетите за базиликата включват ли достъп до терасата с конете. За оригиналите е ясно, че са в музея.
И всъщност музея и олтара заслужава ли се да се видят, че срещнах разнопосочни мнения.
Зависи какво си вземеш. Ние си взехме и за терасата. На 2 ри етаж има чек, и нашият беше базилика +музей+тереса.
И само сканирахме баркода и си се качихме на терасата.
Заслужавар си, на мен ми хареса.
То е зала с гоблени и музайки.
Може да се пропусне, но за мен беше интересно.
Олтара си е в базиликата. И е много красив и величествен. Но аз много си падам по катедрали, базилики и църкви.
Конете на Сан Марко са готини също. Те са в музея.
Оттам се качваш и на терасата.

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 12:55 от Caroline_Bingley

# 567
Според мен си заслужава. Първия път, когато ходихме във Венеция, се наложи да пропусна точно Сан Марко и втория път бях твърдо решена да видя всичко от него. Въобще не останах разочарована(то зависи кой на какво се радва, де), а като бонус едни от най-хубавите ни снимки от Венеция са от терасата горе. Може да разгледате снимки в интернет предварително и да решите дали ви е интересно.

# 568
Вече има платен вход за базиликата?

# 569
  • Milano
Да, от месец май 2021г.

Общи условия

Активация на акаунт