С какво ви дразнят мъжете 2 тема

• 53 047
  • 805
  •   1
Отговори
# 510
А, не bratan . За съвсем друг паразит говоря. Не става въпрос за бременна жена или в майчинство. Ами  отгледан такъв, където всеки му е длъжен.

# 511
miss_chichi, по-горе визирах конкретен човек и то си е написано. Разбира се, че има мъже с такова мислене, но аз лично не деля половете - има си хора и хора. Не знам дали трябва да се гледа на старите ергени като едва ли не някакви мъченици - просто има хора, които са до някаква степен самодостатъчни или не смятат, че семейството е това, което би ги направило щастливи. Мисля, че такива винаги ще си намерят по-приятни занимания от това да гледат тъжно през прозорците в дома на семейните как вечерят с децата си.

lolita1213, на едно позиция сме по въпроса, просто цитирах твоето мнение, за да поясня репликата на Free Agent, която реално коментирах.

# 512
Семейството, ако те направи щастлив, е отлично. Но това не е основната му цел. Основната цел е...да имаш семейство. Ти го имай, пък после питай за какво ти е.

Също и с работа и образование - целта им не е да те правят щастлив, но без тях е кофти. Семейството е инструмент за живеене, а от едни години нататък - за запазване на разсъдъка.

# 513
Не мога да се съглася с горните клишета. Wink

# 514
Клишетата затова са се наложили, защото са верни. Малко хора са чак такива уникуми, та да не им трябва семейство, а пак трябва нещо, което да го замести. И не, хедонизъм, пътувания и психидрама не са добър заместител.

Ами това е, понякога животът е просто...живеене, не всеки момент е оптимизиран за газирано уау-усещане и пълно щастие. Във всяка област е така.

# 515
  • София
Има страшно много себедостатъчни хора... чак тръпки ме побиват ...
Повечето са склонни към ергенски живот, тези най - тежките случаи и тогава става страшно.... особено ако някоя девойка направи грешка да се лепне там... или някой заклет ерген реши да се жени понеже така трябва...

# 516
  • София
Аз друго исках да кажа. Живеят при техните. Не плащат наем, заем. Някои даже и сметки не плащат. Купуват си каквото им душа желае и след един момент въобще не искат да оставят този начин на живот.
А, да. Има и някои направо си живеят сами. Кеф на буци!

# 517
  • Варна
Има и ергени с по-високи критерии. Не свръхегото  а  интелект  им пречи да се обвържат. Има доста меркантилни жени, които използват брака за лично облагодетелстване. Отделно ако влязат и в ролята на дресьорки и възпитателки, не са желана компания. Лично  познавам лекар, университетски преподавател, бизнесмен. Единият с чувство за хумор разясняваше, че има отлични ф-ми за кетъринг, хим.услуги и чистачки. Просто цитат. Разведени мъже също не рискуват прибързано за нов брак, вид предпазливост . Семейните отношения не гарантират перфектно щастие. С деца --наркомани, алкохолици, агресори родителите се съсипват. Някои, заложили на традицията -роди, за да те гледат, умират в старчески домове или в самота-игнорирани, забравени. Всеки сам преценява дали да рискува, да селектира,да е свободен и т.н. Подражавайки на мнозинството, игнорирайки личните си желания, интереси, чувства,  потребности и цели си съсипват личността. Някои се женят, под натиска на амбициозна мама, да не остане ерген, сакън. Grinning Сродяват ги набързо и грешния избор депресира цялата фамилия. Разни хора,разни съдби.

Последна редакция: пт, 22 фев 2019, 18:05 от Viviana91

# 518
  • София
О, да, интелектуалстването е занимание самотно...

# 519
Ама страхотен вуйчото. И тази мома ли ще я мотае 7 години?

От както се помня не е променил мнението си за семейство и деца, та грам не я мотаеше. Тя беше тогава на 25-6, на 32-3 реши че и е време за семейство. Сега не знам какво си е мислела или искала, разделиха се приятелски. Сегашната също е наясно с позицията му още от както са започнали да излизат. И за нея не знам какво мисли и дали смята че може да го промени.

# 520
А това за стоенето вкъщи се случва и то не рядко. Много момичета / жени лежат по гръб и ги издържат родителите им. После мъжете им и родителите им. За тях все няма подходяща работа, все шефовете виновни. Дали ? Просто така им харесва. Паразитки.

И мъже има такива, хиляди.
Не че не работят. Работят, ама си харчат за себе си. Заплатката им стига, ама никога няма да я делят с друг.

Това второто не бих го определил като паразитизъм. Дори не знам защо е направен такъв паралел. По-скоро това е пример за лисицата и гроздето, че някой не намира причина да ти даде половината си заплата Simple Smile Не искам да засегна някой, просто зова към обективност и не харесвам хора, които не си дават малко зор в полза на обществото, за да умеят да се изхранят без чужда помощ. Разбира се, че бременни и млади майки трябва да бъдат подкрепяни по всякаквъв на 100%, но това е съвсем друго нещо.

Има един лаф, който казва "Родителите ми са длъжни да ме издържат, докато ме поемат децата" 😂

# 521
Скрит текст:
Има и ергени с по-високи критерии. Не свръхегото  а  интелект  им пречи да се обвържат. Има доста меркантилни жени, които използват брака за лично облагодетелстване. Отделно ако влязат и в ролята на дресьорки и възпитателки, не са желана компания. Лично  познавам лекар, университетски преподавател, бизнесмен. Единият с чувство за хумор разясняваше, че има отлични ф-ми за кетъринг, хим.услуги и чистачки. Просто цитат. Разведени мъже също не рискуват прибързано за нов брак, вид предпазливост . Семейните отношения не гарантират перфектно щастие. С деца --наркомани, алкохолици, агресори родителите се съсипват. Някои, заложили на традицията -роди, за да те гледат, умират в старчески домове или в самота-игнорирани, забравени. Всеки сам преценява дали да рискува, да селектира,да е свободен и т.н. Подражавайки на мнозинството, игнорирайки личните си желания, интереси, чувства,  потребности и цели си съсипват личността. Някои се женят, под натиска на амбициозна мама, да не остане ерген, сакън. Grinning Сродяват ги набързо и грешния избор депресира цялата фамилия. Разни хора,разни съдби.
То това звучи сякаш е по добре нищо да не правиш, че да не сбъркаш.
По принцип трябва да съм оптимистично настроена към деца и семейство, защото това ми предстои. Проблема е, че съм по узряла и ми е ясно, че морето не е до колене. Страшничко си е все пак.

# 522
  • София

По принцип трябва да съм оптимистично настроена към деца и семейство, защото това ми предстои. Проблема е, че съм по узряла и ми е ясно, че морето не е до колене. Страшничко си е все пак.

Затова не бива много да се "узрява"- станеш ли 30+, трудно скачаш с бънджи, трудно рискуваш и все повече се колебаеш. Peace

# 523
Леле, какви ужасни мъже. Като ви чета, честно не съжалявам че не съм се омъжила. Да слугувам на такъв човек, дето не иска и чинии да мие.

# 524
Много ме дразни ММ, с това, че не може да отказва. Взе, че изпрати почти половината си заплата на баща си, който грам не се ивтересува от него, а само го търси когато има нужда от пари.
Не е за пръв път и взе да ми писва вече!

Общи условия

Активация на акаунт