С какво ви дразнят мъжете 2 тема

• 53 069
  • 805
  •   1
Отговори
# 495
Това да останеш стара мома/ерген след разочарование е като да решиш да не работиш заради един кофти шеф...

(И от какво толкова да се разочароваш...гаджелък някакъв)

# 496
А дали не си е подпийвал и преди да загуби жената ? Blush
Много мразя хора, които оправдават подобни пороци с житейски разочарования.
Да пиеш е избор. Да не казвам, че не решава проблеми, а създава допълнителни.
Нямам идея кога е почнал. Ние се запознахме вече когато беше доста възрастен. Може би преди е пийвал пак, но с годините е прераснало в единствено занимание. Не че беше алкохолик, пред деня не пие, но вечерта не може без. Усеща се, че в един момент гледа към семейството с лека завист и тъга. Ние сме само двамата с татко, но все пак татко си има някого, а той не.
А мислите ли, че може на всяка възраст да се задоми човек? Т.е. дори да е много възрастен и никога да не е имал семейство, все пак в един момент да си намери половинка?

Това да останеш стара мома/ерген след разочарование е като да решиш да не работиш заради един кофти шеф...
И такива има. Една колежка от висшето - работила 3 месеца, не и харесало и до там. Сега не я знам вече, може пък да е почнала някъде, но дълги години си седеше в къщи.

# 497
Братовчед ми ме дразни с това, че е магаре, което не пожела да се отдели от леля си (!!!), за да създаде семейство и деца. Приятелката му - разкошна жена, умна, свястна и много влюбена в него - накрая изпълни заканата си да се изнесе от апартамента, в който живееха с лелята.
Говорим за хора над 40 години, съвсем не бедни - той спокойно можеше да си позволи да купи апартамент. Много ми е мъчно за тази жена. Тя гонеше последния влак за дете, а той явно ще остане без наследник.

# 498
А това за стоенето вкъщи се случва и то не рядко. Много момичета / жени лежат по гръб и ги издържат родителите им. После мъжете им и родителите им. За тях все няма подходяща работа, все шефовете виновни. Дали ? Просто така им харесва. Паразитки.

# 499
  • София
И мъже има такива, хиляди.
Не че не работят. Работят, ама си харчат за себе си. Заплатката им стига, ама никога няма да я делят с друг.

Последна редакция: пт, 22 фев 2019, 11:47 от Free Agent

# 500
Ама никой не погледна от другата страна, че може да се подиграва на семейните, след като е бил предизвикан. Вуйчо ми е ерген, на 45, имал си е винаги приятелки, с едната 7г бяха заедно, накрая тя го остави понеже искаше деца и брак, а той не. Не се меси в живота на другите и си живее както му е кеф. Обаче дядо ми, майка ми и някои от приятелите му все му дуднат на главата за семейство, бъзикат се с него, той също почва да се присмива за какво са му да затъва в кредити и да не може да излезе когато му се излиза, понеже детето е малко/ болно/ трябва да спи и т.н. Кара мотор, ходи по сборове, на почивки, не иска семейство, не иска да се ангажира с нещо, което му нарушава спокойствието.... не мога да го обясня, но си е самодостатъчен. Със сегашната му приятелка са от 3-4г заедно, като от скоро започнаха да живеят заедно и то по нейно настояване. Иначе е страхотен, обожавам го, но си е избрал този начин на живот

# 501
  • София
Аз много пъти съм казвала, че ако си честен пред себе си и другите и заявиш че не искаш деца е достойно за уважение и не е за подигравки. Изобщо не смятам, че всеки е длъжен да има деца, особено ако не иска.
Напротив, това е къде по - честно да го заявиш, отколкото да ги родиш тези деца и да ги зарежеш.
Що родители има,  които не стават за родители.
Колко хора има, които  изоставят децата на другия родител, или на бабата или даже ги тормозят у дома, понеже нещо все им пречат или са непослушни или шумни, или ей така да си избие комплекса някой.... Има тормозени и даже съсипани деца от родители. Confused
По  -добре си живей по свой си начин , ако това е най - важно за теб.
Защото няма какво да се лъжем, да имаш деца изисква огромно услилие и себеотдаване. Означава да загърбиш част от начина си на живот, кариера донякъде, свободно време и т.н.
Може да речем развитието на кариерата ти да е топ приоритет за теб, защо не... ако се заяви честно. ... не е за подигравка. Thinking

# 502
  • София
Ама страхотен вуйчото. И тази мома ли ще я мотае 7 години?

# 503
  • София
Ама страхотен вуйчото. И тази мома ли ще я мотае 7 години?

Първо тя може да не е мома. И второ, ако е заявил открито че нито ще се жени , нито ще прави деца... къде виждате проблема точно? с вуйчото? за "момата" не говоря, тя си знае ...

# 504
Е какво я мотае, ако си е казал, че не иска нито брак, нито деца?
Сега, ако момата влезе с нагласата, че "Аз ще го променя", това е друг въпрос и пак не е проблем на вуйчото.

# 505
  • София
Е, предната приятелка явно си е изяснявала ситуацията 7 години, така че...

# 506
Лично съм виждала как приятелката на мъж, казал си още в началото, че деца не иска, заявява, че "един ден детето НИ...".
Та, не изключвам бившата приятелка да си е мислила как той ще се промени, ама след 7 години да е видяла, че няма да стане. Все за толкова време да са обсъждали въпроса. Ако по време на разговорите им е шикалкавил с "по-натаааам, ами сега не му е времетоооо", тогава и аз се присъединявам към мнението, че си е муньовска постъпка.

# 507
Не се знае. Можем да гадаем. Но наистина детето трябва да е желано, не компромис от нечия стана. Все пак размножаването е инстинкт, който е силно присъщ за жените. НО има и такива, които не желаят. Аз съм ок с това, не ми пречи.  Не обичам и да съдя,  има си причини, но пък са лични.

# 508
А това за стоенето вкъщи се случва и то не рядко. Много момичета / жени лежат по гръб и ги издържат родителите им. После мъжете им и родителите им. За тях все няма подходяща работа, все шефовете виновни. Дали ? Просто така им харесва. Паразитки.

И мъже има такива, хиляди.
Не че не работят. Работят, ама си харчат за себе си. Заплатката им стига, ама никога няма да я делят с друг.

Това второто не бих го определил като паразитизъм. Дори не знам защо е направен такъв паралел. По-скоро това е пример за лисицата и гроздето, че някой не намира причина да ти даде половината си заплата Simple Smile Не искам да засегна някой, просто зова към обективност и не харесвам хора, които не си дават малко зор в полза на обществото, за да умеят да се изхранят без чужда помощ. Разбира се, че бременни и млади майки трябва да бъдат подкрепяни по всякаквъв на 100%, но това е съвсем друго нещо.

Последна редакция: пт, 22 фев 2019, 16:50 от Анонимен

# 509
Това второто не бих го определил като паразитизъм. Дори не знам защо е направен такъв паралел. По-скоро това е пример за лисицата и гроздето, че някой не намира причина да ти даде половината си заплата Simple Smile
А кой е казал, че му искам половината заплата? Просто има мъже, които си мислят, че жената ще е "паразит" в някаква степен. Или ще харчи излишно, или ще му дудне, или пък няма да може да си излиза и да си прави каквото си иска.
То и аз дълги години не търсех. Беше ми добре сама /то и още не е зле де/. Пълна свобода. Но в един момент усетих, че работата и това да идеш на море с приятелка, просто не ми стигат. Самотно ми е, празно. Това е нещо човешко и е за мъж, и жена. Рано или късно и старите ергени ще го усетят, но ще е късно за семейство. Така стават кисели и често гледат към чуждите семейства. Когато си по млад винаги можеш да хванеш гадже и не се усеща толкова.

Общи условия

Активация на акаунт