Лоши отношения в семейството

• 928
  • 23
  •   6
Отговори
Здравейте. Аз съм майка на 4-месечна дъщеря. С моя партньор и баща на дъщеря ми сме в лоши отношения още от преди тя да се роди. Имали сме много скандали, стигали сме дори до побой, включително когато бях бременна.

Не знам как да се справя и какво да направя. Времето минава, а нещата сякаш се влошават.

Той се изнесе от стаята ни още преди да родя, под претекст, че съм много едра и няма как да се съберем на едно легло. След това не се върна. Когато детето се роди, напротив – остана да спи отделно, защото не можел да се наспива. Времето обаче мина, детето вече спи през цялата нощ, а той така и не се върна в общата ни стая.

Той работи 6 дни в седмицата и тренира 5 дни. Два от тренировъчните му дни са навън, а през останалите дни тренира вкъщи. Разбирам, че има ангажименти и че има нужда от време за себе си, но въпреки това се чувствам сякаш всичко останало е оставено на мен.

Не ми помага с работата вкъщи. Единственото, което прави, е да се грижи за детето. Но дори тогава много рядко се случва да бъде с нея около 2–3 часа. В повечето случаи времето е значително по-малко.

Също така неговото семейство е намесено във връзката ни още от самото начало. Колкото и спорове да имаме, те знаят за всичко. Той им казва всичко, не спестява нищо, а в повечето случаи те го подкрепят. Аз нямам подкрепа и нямам на кого да се облегна.

Вече не знам как да постъпя. Нямам сили да си тръгна или по-скоро ме е страх. Всеки ден ме връхлитат все по-лоши мисли и чувства. Чувствам се изгубена, изплашена и не знам какво да направя.

Знам, че и аз съм допускала грешки, но вярвам, че голяма част от това започна още когато той започна да се отдалечава от мен по време на бременността ми, когато аз самата започнах да се променям.

Моля ви, ако някой е бил в подобна ситуация, кажете ми как сте постъпили и как сте намерили сили да вземете решение. Имам нужда от съвет и подкрепа. P.S. Искам само да уточня, че разходите вкъщи ги поделяме 50/50. Не става въпрос за това кой колко финансово допринася, а за цялостната ситуация помежду ни и начина, по който се чувствам в тази връзка.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2026, 12:03 от Модератор Никол

# 1
В доста лошо положение си.
Не трябва да продължаваш да живееш в страх за себе си и за детето.
Насилниците не се променят.
Винаги ще намери повод да се държи грубо с теб.
Трябва да прецениш дали ще те остави да си тръгнеш, защото много мъже насилници биха побеснели.

За какво изобщо ти е в леглото или стаята, със секс ли ще го успокояваш, той вече не те желае и няма чувства, най-вероятно да е далеч от теб е дори по-добре и по-безопасно.

# 2
Да разбирам ли, че влошените отношения и насилие ги нямаше преди да забременееш?
Странно, как изведнъж забременяваш, и дето се вика, на другия ден той започва да се държи зле! Все си мисля, че и преди това е имало наченки!
Не си мисли, че ще става по-добре.
Чие е жилището, под наем ли сте, не сте ли?
Ако имаш къде да отидеш, бягай докато е време. Ако се наложи, поискай и ограничителна заповед!

# 3
50/50 означава, че и битовизмите се делят.
Не може само разходите.
Ама вие съвсем не си знаете интереса и правата.

# 4
Колкото повече седиш,по-зле ще става.
От опит го казвам,неговото семейство са мама и тати ,отделно побоищата.Нищо няма да стане,колкото повече стоиш по -зле ще става.

# 5
Щом е имало физическо насилие през бременността никога нищо не би го спряло да се повтори.
Потърси подкрепа от родители да се изнесеш от него.

# 6
Пак ще съм циничен и нетактичен явно, ама... преди бебето къде бля? х)

# 7
  • София

Имало е побой.
Била си бременна?
Как, защо и.. въобще... Ама...
Не, не мога да разбера.
Защото тогава още не си тръгна?
И сега се чудиш какво да правиш?
Ами...
Дано не четем за теб и детето в криминалната хроника.

# 8
  • София
Имаш ли родители, близки, подкрепа?

# 9
Хора, спрете с тези обвинения. Какво ви носят на вас и на жената, която има нужда от съвет??? Някакво удоволствие ли?

Момичето е крайно объркано и това е най-нормалното нещо на света в тава ситуация. От това, което е написала, ми създава усещането, че още има чувства към мъжа. Иначе изобщо нямаше да обяснява кога се е изнесъл от стаята, леглото и това, че все още не се е върнал, въпреки че уж причината за това е отпаднала. Как те кара да се чувстваш като жена този факт? Щом го пишеш, влияе ти и не, не е маловажно за теб, независимо какво казват всички писачи тук. Самият факт, че той тренира по 5 пъти седмично и фокусът върху тялото му ми говори за нещо - винаги се получава така, когато един партьор иска да компенсира неудовлетворение от другия. Виждала съм го в много двойки - колкото по-отхвърляш тялото на другия, толкова по-фокусиран си върху своето. Особено ако не си по професия спортист или друго.
Нищо не говориш за комуникацията ви - каква е? Как общувате? Избягваш я защото е болезнено, или защото няма такава?
Категорично не одобрявам насилието, но си избрала да останеш и се чудя какво те задържа там? Какво сега те задържа? Оставяш ме с усещане, че имаш надежда да се съберете и по-скоро те обижда отхвърлянето му, а не толкова да те е страх. Кое е това, което всъщност истински искаш тук?

# 10
Пчеличке, майка още има чувства към баща ми и още е с него но ситуацията не се е променила.
Загуба на време грубо казано.
Житейски уроци и карма философски...
Общо взето.

# 11
Имало побой като е бременна, но се е закъхарила, че се е изнесъл от общата им стая.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2026, 14:07 от Tanya Valcheva

# 12
Вие въобще брак имате ли? Ако нямате решението ти е толкова просто - изнеси се. Вземи си детето и се изнеси. Така и така плащаш половината от всичко, а вършиш всичката работа сама.
Ако имате брак си намери адвокат и започвай да събираш пари, за да го напуснеш и да постигнеш развод. Това е.
Не знам как и до сега си търпяла, ама за такъв тъпак, като твоя, не си е струвало.

# 13
Не разбрах !Преди бременността имало ли е проблем, или всичко започна след бременността?Ако ,сте имали проблеми преди бременността, се чудя ,защо си забременяла?То ,изхода е само един !Багажа ,адвокат, дело !Само ,дано не си забременяла, за да го накараш да се промени по някакъв начин!Не е хейт ,но доста жени го правят .
Ще ,ти кажа прово ,че този мъж не те обича. Казвам го ,защото, във връзка в която аз просто не обичах този човек спях в другата стая .Исках просто пространство и въздух. Нещата ,всъщност са толкова прости .Бях с този човек, защото нямах пари и ми беше удобно да живеем заедно. Не е заради бебето ,не е защото си дебела и пр. Щом се фокусира върху тренировки, може и някакви флиртове да има .Но мъжът не избягва жена която обича.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2026, 16:00 от Maria 3333

# 14
Извинявам се, но и аз ще съм цинична .
На човек търпящ да бъде удрян/ бит от партньора си , обикновено не може да се помогне .

Общи условия

Активация на акаунт