Слънце, лято и море, а Септември- с бебче в ръце !

• 49 940
  • 758
  •   1
Отговори
# 90
Мисля, че всяка седмица се ходи чак като влезеш в деветия. Аз по принцип се следя на 2 седмици, но съм рискова заради килограмите си.

# 91
Лиса, не спирай да пишеш, моля те!  На мен също не ми беше приятно някои хора за всяко нещо да ме пращат на лекар, ще кажеш, че съм малоумна и не знам кога да се обърна към АГто си. За това намалих участието си тук, но не съм спряла да пиша, не го прави и ти Wink Hug

Запис на тонове правим от предната консултация, т.е. вече две консултации. Сега съм в 30+ седмица.
С извинение се намесвам, но много моля без фразите НЯКОИ ХОРА, ако има нещо да се казва нека е директно не сме в първи клас!
Ако пък случайно имаш предвид мен, на лекар никой не съм пращала, особено теб!!!

Когато човек пише и пита за съвет дали нещо, което се случва и чувства  е нормално много ясно, че най-разумния съвет е да посети АГ, защото никой друг не е достатъчно компетентен за отговор, a щом задава въпрос тук нормално ли е явно не е уверен в това трябва ли да посети АГ.

Аз вече се отписвам, защото форума би трябвало да е място, където човек свободно да сподели мнение и опит без да бъде критикуван или анонимно оплюван....

Не би следвало да има място за нападки

# 92
Всичките ми приятелки чак в 9 месец са ги викали на тонове. Интересно защо толкова рано ви викат вас.

# 93
  • Across the Multiverse
Момичета, много са се променили нещата отпреди няколко години явно  Shocked Досега по моя опит и каквото бях чувала в деветия се ходеше на тонове само. Почувствах се дърта  Laughing На сайта на моята АГ пише : Запис на сърдечните тонове на плода (NST) след 28 г.с. през 2 седмици и след 36 г.с. един път седмично. Другата седмица ще ходя за болничен, час за ЖК и доплер, та ще попитам на практика дали е така.
Lisa, наистина : не спирай да пишеш !
Love_fairy, действително много криво море, дано имате възможност за още някоя почивчица преди бебе.
Аз днес бях на преглед, 27+7 дни, бебето било 1400гр. Странно, преди 2 седмици беше под 1000. Почвам да се чудя за секцио ли ме подготвят с тези коментари за голямо бебе ?!
Иначе съм наред, бебето е доста активно, понякога чак леко болезнено. Изпитвам и болка в срамната кост, някой с подобни оплаквания?
Мисля, че е нормално на този етап да качват толкова интензивно. Болки в срамната кост помня, че усещах с предишната бременност, но честно казано не помня как са отшумели или на какво са се дължали  Embarassed

# 94
Никол, тук сме не, за да се караме, а да споделяме ОПИТ. Моля те недей да приемаш нещата толкова лично ( мисля, че и друг път са ти го казвали) Wink

Аз за сега си ходя веднъж месечно на консултация, а след 34 гс започваме май всяка седмица, поне така ми казаха. Това е в Майчин дом Варна. На 19.07 съм на последна консултация при следящата ме АГ, а след това продължавам при акушерката за записите всяка седмица и 1-2 пъти при лекаря, който ще ме изражда.
Явно навсякъде е различно.

# 95
Gigito, май ще си седим на дупетата. Предишните години по 3 пъти правихме моренце, та малката бая си е поседяла, тази година и тя разбира ситуацията.

Аз другата седмица съм за първи път на тонове. Ще съм започнала 31г.с.

# 96
  • Пловдив
Аз в четвъртък влизам в 30г.с.
Тогава съм си запазила и час за преглед.
Но за тонове все още никой нищо не е казал.
Имам една табличка, по която гледам в коя г.с. какво се прави и там също пише че тоновете започват да се следят от 28г.с.

Момичета, не се отписвайте от групата ! Николче, недей се ядосвай!
Тук сме за да обменяме информация, много ясно, че на АГ думата е последна!
Не го приемайте толкова лично всичко Kissing Heart

# 97
Джами, може ли да споделиш табличката ти Simple Smile

# 98
# 99
  • Across the Multiverse
Ох, колко сте напред всички ! Аз току-що влязох в 27 г.с и съответно 7ми месец. Накрая всички ще дондуркат в отчетната, а аз ще си пиша тук сама, с корема  Laughing

# 100
Ох, колко сте напред всички ! Аз току-що влязох в 27 г.с и съответно 7ми месец. Накрая всички ще дондуркат в отчетната, а аз ще си пиша тук сама, с корема  Laughing
аз пък влизам в 28 споко не си сама почти на едно сме Wink

# 101
  • Beyond the stars

Две ще сме Grinning Аз съм 26+2 ама и терминът ми е почти октомврийски Blush та и с двете отчетни се помотвам.

# 102
  • Across the Multiverse
Мерси, успокоихте ме !  Flutter Beyonce900, ние с теб сме за 23.09 ако не се лъжа. Но то зависи и кой как брои седмиците де.
Момичета, от известно време като легна вечер усещам едно парене/бодежи под дясната гърда. Възможно ли е това да е това, което на английски наричат heartburn или рефлукс/киселини ? В смисъл, може да прозвучи смешно, но стомахът ми да е там в момента ? (бях гледала едно клипче преди време как се изместват органите през месеците от бременността и беше доста шокиращо кое къде отива).

# 103
  • гр. Варна
Никол, тук сме не, за да се караме, а да споделяме ОПИТ. Моля те недей да приемаш нещата толкова лично ( мисля, че и друг път са ти го казвали) Wink

Аз за сега си ходя веднъж месечно на консултация, а след 34 гс започваме май всяка седмица, поне така ми казаха. Това е в Майчин дом Варна. На 19.07 съм на последна консултация при следящата ме АГ, а след това продължавам при акушерката за записите всяка седмица и 1-2 пъти при лекаря, който ще ме изражда.
Явно навсякъде е различно.
И аз съм в Майчин дом, при кой лекар си? ☺

# 104
Момичета, от известно време като легна вечер усещам едно парене/бодежи под дясната гърда. Възможно ли е това да е това, което на английски наричат heartburn или рефлукс/киселини ? В смисъл, може да прозвучи смешно, но стомахът ми да е там в момента ? (бях гледала едно клипче преди време как се изместват органите през месеците от бременността и беше доста шокиращо кое къде отива).
Киселините аз ги усещам като парене в хранопровода (между гърдите и към гърлото). Под гърдата ми се струва малко далече да са киселини.

Мен напоследък ме болят връзките между корема и краката, една остра неприятна болка и пак само през нощта се случва да ме пререже. Не съм говорила с АГ-то, ама предполагам, че е нормално след като не е постоянна болка и е само при разместване.

Общи условия

Активация на акаунт