За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 65

• 34 419
  • 763
  •   1
Отговори
# 555
Моето ако му дам цялата бисквита ще си я натика в устата и хич няма да и се моли Simple Smile точно за това яде под мой контрол

# 556
Супер сте, ще отскоча до ДМ или Джъмбо да ги видя какви са тези лигавници с ръкави. Междувременно наистина мога да си ползвам омазаните дрешки.
Детето проявява голяма самоинициатива - хваща си с ръчичка лъжичката, бърка с пръсти понякога преди да му достигна устата и си хапва пръстите хахаха. Вярно че става голямо мазало, но виждам че на него му е забавно, а и що годе добре се справя с държането на лъжица като за първи път изобщо (аз придържам разбира се). Затова и не го ограничавам, вие давате ли им да пипат? Понеже не пожела да пие и от шише му купих чаша с мек накрайник за вода, с нея като че ли повече имам успех. Пак така се занимава, хваща си я за дръжките, тазглежда я и успява поне малко да отпие от нея за разлика от шишето, което още щом го види и започва да се криви на другата страна.....

# 557
Имаме към двадесет лигавника.Няколко са с ръкави,но сега в жегата не ги търпи и му слагам обикнквени платняни с връзки като престилка са.И тях не ги търпи много и се мъчи да ги сваля.Понякога го храня гол.Топло е и няма какво да се изцапа. Simple Smile

# 558
В ДМ има много добър сапун за петна. При перилните препарати, изглежда като малко по-голям обикновен сапун с целофан. Дори петно от череши излезе с него - от блузата на ММ, бебето го храня аз чистичко. Ако се случи да ми избие лъжицата от ръката третирам петната първо на ръка със сапун и четка и после в пералнята. Хич не обичам дрехи с лекета. Нямам досега захабена дрешка, но и не се боря с кой знае колко петна, та не ми в втръснало.

# 559
Супер сте, ще отскоча до ДМ или Джъмбо да ги видя какви са тези лигавници с ръкави. Междувременно наистина мога да си ползвам омазаните дрешки.
Детето проявява голяма самоинициатива - хваща си с ръчичка лъжичката, бърка с пръсти понякога преди да му достигна устата и си хапва пръстите хахаха. Вярно че става голямо мазало, но виждам че на него му е забавно, а и що годе добре се справя с държането на лъжица като за първи път изобщо (аз придържам разбира се). Затова и не го ограничавам, вие давате ли им да пипат? Понеже не пожела да пие и от шише му купих чаша с мек накрайник за вода, с нея като че ли повече имам успех. Пак така се занимава, хваща си я за дръжките, тазглежда я и успява поне малко да отпие от нея за разлика от шишето, което още щом го види и започва да се криви на другата страна.....

такъв е нашият

https://www.mytoys.de/laessig-aermellaetzchen-mit-auffangtasche- … Laetzchen_4213006

Чудя се дали да не взема още няколко такива.  Гадното (и хубавото) е, че е 100% полиестър, така, че съхне бързо, но запарва. Но ние често се храним навън и не искам да се омазва.
Имаме си и класически лигавници, разбира се, но с тях много се омазва.

Нашата лъжичка е силиконова, защото така ни посъветваха. Може би това допринася за мацането...

Аз давам да пипа всичко, защото се надявам да започне сам да се храни с ръце. Нашият само пипа, но не си вкарва ръцете с храната в устата. Всъщност, в устата си вкарва всичко друго, но не и храна. Чака аз да го храня. По време на хранене квичи от нетърпение (докато загребвам с лъжичката) и ровичка в чинията, пипа ме мен. Доколкото съм чела, е хубаво детето да се храни само, с ръце. Нали това стои зад "захранването водено от бебето".  Мен ме е страх от задавяне и заради това пюрирам, но се надявам да почне сам да си пъха храната в устата. 

Пийкок лав, моят направо си се дави с динята.

Ние купихме кошарка за игра на бебчо вчера, след като докато не го гледам  беше допълзял надалече и заръфал една джапанка. Сега е затворник докато не обезопася и подготвя помещението. Искам да ви попитам, как почиствате пода, на който пълзи бебето, колко често го чистите и как поддържате хигиената?
Освен контакти, неща, които биха могли да паднат, какво друго обезопасявате?

П.С. сега видях този лигавник, който е само за нас! Мъжът ми казва, че тъкмо щял да може с него да работи и в лаборатория.

https://www.amazon.co.uk/Lilypoppy-waterproof-sleeves-coverage-t … JV860XWSRMRHFYB8C

Последна редакция: пт, 06 юли 2018, 10:28 от ett2812

# 560
https://www.hippoland.net/canpol-silikonov-ligavnik-74-020
Ей с този лигавник на Canpol се родих, иначе имам 100 лигавника най-различни, по които остават постоянно петна. Този го забърсвам и айде чао.

А лъжичките са тези, пак на Canpol, супер удобни. На който съм ги препоръчала, всеки ги харесва :
https://www.hippoland.net/canpol-l-zhica-s-d-lga-dr-zhka

# 561
Моят лази и се мъчи още да пропълзи хубаво,но вече съм подготвена с обезопасяването на стаята.Ограничители за шкафовете съм взела,тапи за контактите,един кабел свободен има който беше лепнат за стената с лепило,два ъгъла на поставката на телевизора и скрина са обезопасени,и единия праг за терасата който е теракот също.Чистя с това което и другите стаи първо прахосмукачка,после мия с медикс или бинго,след това подсушавам,с ламинат е хола.

# 562
Обезопасила съм контакти и шкафа с препаратите. Останалите шкафове са със свободен достъп. Все още се ослушвам за ръбовете. Всичко е закрепено за стената.

Подовете се минават всеки ден от робота, 1 път седмично с моп и Mr. Proper. С обувки не се влиза по-далече от началото на коридора.

# 563
За петната-открих 2 неща,с които се родих и реално петно по дрехите или количката нямаме,нито морков,нито сливи,нито другите цапотии. Едното е спрей на Сано мисля беше с марсилски сапун,с който напръсквам петното и после пускам в пералнята,ако е голяма площ петното може и да се накисне в малко водичка 1-2 часа. Важното е да се направи докато петното е прясно,изсъхне ли....избелява,но не излиза. С този спрей съм махала и следи от трева по дрехите на каката,които по принцип трудно излизат. Другото е Активен кислород-това е тежката артилерия,гранулирано е като прах за пране...или ако е мн сериозно накисвам малко във вода с него,или го слагам заедно с препарата за пране в пералнята. Като се прибера ще погледна точните имена и ще пиша пак.

# 564
Ние взехме обезопасители за ръбове.Лошото е че не стават за шкафове с вратички.Знаете ли някъде да продават такива?Става въпрос за вратички от външната страна да не се удря в тях детето.
Моят вече отказва да яде от силиконова или пластмасова лъжица.Признава само металната.Дали не може да му навреди с нещо на венците или зъбите?Той я дъвче и смуче и само с нея успявам да го излъжа да хапне.

# 565
  • София
За обезопасяването:
- всички лекарства и препарати
- от Икеа бяхме купили едни стопери за вратите на гардеробите и кухненските шкафове, които още си стоят
- пак оттам имам и едни силиконови за ъглите на масите
- телевизорът е вързан, защото каката щеше да падне с него
- никакви тежки и стъклени предмети на долните рафтове, никакви вази и декорации по подовете
- затворени врати към балкона

Имам лош опит с каката, която два пъти намери лекарства. Вторият път стигнахме до промивки в Пирогов. Протекторите за ъгли ги махаше постоянно.

Общо взето винаги трябва да сме на щрек, защото малките са много бързи и за секунди може да направят голяма беля.

# 566
Ох направо ме хваща страх Sad

# 567
Аз обезопасявам и шкафа с чиниите,понеже нашите са в долния ред шкафове,че с каката така един ден се почувствах като в таверна за няколко минути,докато стигна до нея Joy
За аптечката-много си зависи колко голямо е детето. Проблемът с лекарствата на морето не е,че отивате на нецивилизовано място,а че обикновено там няма денонощни аптеки,а по закона на Мърфи нещата се случват нощем,когато си най-неподготвен Simple Smile Та понеже пишем за бебета,затова споделям аптечка като за тях-Панадол,Нурофен,Хексалгин за температури ясно,за нослето физ.р-ри и помпи също,за разтройство- смекта,ентерол,хидрасек,за повръщане- натриев цитрат сироп (има дозировка над 6 мес),вомитус хил свещички,за алергия нещо задължително- фенистил капки или ериус,но имайте предвид,че е с рецепта и може да не ви го дадат,сироп или капки за кашлица-не споделям имена,защото има доста богата гама и мн зависи от възрастта,аз мн харесвам гринтус,но е за над 1 год и съдържа прополис,с внимание,ако детето има алергия,иначе става за суха и влажна кашлица,ами това е за спешни случаи...другото вече е индивидуално според нуждите на детето

# 568
  • Варна
Ох направо ме хваща страх Sad
не се шашкай, винаги има вероятност твоето да е от кротките Laughing Моето не бъркаше в шкафовете, имаше един кратък период, когато обезопасявах врати, но много отдавна съм махнала ограничителите. И лекарства, и препарати, до всичко има достъп, не му е хрумвало да рови. Не казвам, че е правилно, просто моят не е от любопитните.

# 569
Като се заговори забисквити, кога започва даването им, дори и за игра и хапане, и кои са подходящи?

Общи условия

Активация на акаунт