Още ни е рано за захранване, обаче от януари тръгвам на работа и искам да си изясня за себе си как ще процедирам, колко време ще ми отнеме и т.н. От 2 дни чета библиотеката и темите ви за захранването и не мога да ви опиша каква каша е в главата ми
Такаааа...
Да опиша ситуацията: Бебокът е на 3 месеца вече, кърмен е на поискване, което в нашия случай си е чист режим, защото той си иска на 3 часа, ни повече, ни по-малко с малки изключения . Нощното хранене го отказа сам, при това отдавна, не съм давала вода, нито сокове...Много, ама много ми се изка да отложа захранването максимално, още повече, че веднъж се изрина (май хапнах повечко шоколад ) и ни лепнаха диагнозата Атопичен дерматит. Случаят не се повтори, но много се тревожа от факта, че януари е крайно допустимият срок да се върна на работа и до тогава трябва да е проял всичко. Тогава Никола ще е на 10 месеца. Майка ми ще гледа детето и разчитам, че ще го храни както аз и кажа...Вече сме подали молба за детска кухня и искам да го подготвя максимално добре за тамошната храна..
...и да започна с въпросите:
- Колко време е необходимо да се подготви детското стомахче за детската кухня? Кога да започна?
- Колко пъти на ден яде 10-месечно бебе, предвид факта, че сме почти твърд режим? Колко хранения са с твърда храна и колко с кърма? Какви количества изцедена кърма трябва да складирам?
- Какви храни да замразя за зимата? Дотук разбрах за тиквички, тиква, зелен фасул, круши, ябълки, сини сливи...какво още?
Имах поне още 10 въпроса ама ги забравих
Приемам всякакви идеи...Въобще...ако можете да ми помогнете с конкретен план за действие ще съм благодарна до гроб Знам, че за всяко дете е различно, че едно няма да му хареса, друго няма да му понесе, но основното ми притеснение е как да си разчета времето, че да не оплескам нещата след толкова четене