Пубертетът при момчетата - Тема 2

• 65 578
  • 779
  •   1
Отговори
# 705
При нас ясно е обяснила учителката по ЧП, че няма ли изписано Дадено, търси се, формула и заместено в нея .. задачата се счита за нерешена, па ако ще и да е получил отговора.
Разделът е физика и задачите си имат точна методика за решаване.
Признават и таблиците, които са учили на школата S|V|t за съкратено изписване на дадено и търси се

# 706
Ето това с "дадено", формула и решение постоянно го повтарям. И че трябва да се подрежда. Обаче нас това са ни учили в училище и затова знаем, че текстовите задачи се решават така. И се чудя защо сега не ги учат в часовете как да подреждат задачите

# 707
Учат го, как да не го учат.. Ела пробвай при наите учители да не си написал дадено и формулата, получаваш 1т от 5 възможни за задачата

# 708
  • Перник
Ето това с "дадено", формула и решение постоянно го повтарям. И че трябва да се подрежда. Обаче нас това са ни учили в училище и затова знаем, че текстовите задачи се решават така. И се чудя защо сега не ги учат в часовете как да подреждат задачите

От първи клас повтарям, че трябва да се пише подредено, и да се вижда как е стигнал до решението. Но госпожата до 4-ти клас не държеше на тия работи. Важно беше да е верен отговорът. Затова сега му се вижда нанагорно, защото господинът по математика е безкомпромисен и държи на подреждането и извеждането на решение. Същият господин вчера си отбелязал, че Калоян е без домашно. Домашното било "поправка на теста" от предния ден и нашият пререшил само сгрешените задачи. Оказало се обаче, че е трябвало да пререши целия тест. Снощи го накарах да го направи. Въпреки това не съм напълно съгласна с господина.

# 709
Ох, не знам вече какво учат и какво не. Ето моя блейко - на входния тест изкара 3-ка. После госпожата го е накарала да реши всички задачи от теста на дъската и му е писала 5-ца. И то му е намалила с 1 1-ца оценката, защото след отговора не пишел мерните единици /и миналата година му беше намалила оценка заради това/. И му казала "Аз си знаех, че си сгрешил задачите от бързане, а не защото не си могъл да ги решиш." Е как да не се ядосвам ми кажете

# 710
Лейди на кой се ядосваш,не уточни Simple Smile
Светла, ти не си съгласна с кое?
Разбирам,че някъде прекаляват с изискванията. Самозабравили се има,не е като да няма.
Но аз уча сина така- уважаваш учителя,предмета му и неговите изисквания. Това е.
Имала съм учители със свръх претенции,според моите детски разбирания тогава. Но след това съм разбирала,защо аджеба са били изисквали нещо си.
И нашата роля като родители е да го играем коректива в такива ситуации.
Защото знаете до къде се стигна от безпочвени претенции на родители към учители.
Не казвам, че ако има фрапантни случаи,да не се реагира. Но и обратното не е ок. За никой. Най-малко за ученика.

# 711
На синковеца се ядосвам. Щом му е писала 3-ка, значи е заслужил 3-ка. А се ядосвам, защото винаги бърза все едно се пишат оценки за време, а не за верни отговори. И заради мързела му да напише мерните единици

# 712
Мхм,предположих. Моя е същият. Все едно е на състезание. Не мога му втълпя, че не е на стартовата линия или на стадиона. Rage

# 713
  • Перник
...
Светла, ти не си съгласна с кое?
Разбирам,че някъде прекаляват с изискванията. Самозабравили се има,не е като да няма.
Но аз уча сина така- уважаваш учителя,предмета му и неговите изисквания. Това е.
Имала съм учители със свръх претенции,според моите детски разбирания тогава. Но след това съм разбирала,защо аджеба са били изисквали нещо си.
И нашата роля като родители е да го играем коректива в такива ситуации.
Защото знаете до къде се стигна от безпочвени претенции на родители към учители.
Не казвам, че ако има фрапантни случаи,да не се реагира. Но и обратното не е ок. За никой. Най-малко за ученика.

Не съм съгласна, че е без домашно. Не е разбрал, че трябва да препише целия тест, а е пререшил само сгрешените задачи.
С теб съм съгласна, Thirteen Simple Smile

# 714
Ами явно за учителя е без домашно.
И моят така се опитваше да клинчи Stuck Out Tongue Winking Eye  Но учителката му по БЕЛ е на същия принцип. Отново цялата. Иска от него това,той е длъжен. Не да се прави на по-хитър..щото не е. Joy
А целта на учителя, знаем каква е. Хем затвърдяване на знанията,хем упражнение за правопис,краснопис...Нека не ги жалим чак толкова. С две задачи повече нищо няма да им стане.

# 715
  • Варна
А се ядосвам, защото винаги бърза все едно се пишат оценки за време,

И е така, и не е така. Не знам при вас как е, но при нас едно контролно е по 11-12 задачи. Представа нямам защо са необходими толкова задачи и с 3-4  може да се разбере дали материала е разбран. При сина ми ниските оценки са заради това, че не му е стигнало времето и винаги остават няколко задачи нерешени. Разбира се има деца, които се справят, но моя син е по-бавен и по-муден.

# 716
А се ядосвам, защото винаги бърза все едно се пишат оценки за време,

И е така, и не е така. Не знам при вас как е, но при нас едно контролно е по 11-12 задачи. Представа нямам защо са необходими толкова задачи и с 3-4  може да се разбере дали материала е разбран. При сина ми ниските оценки са заради това, че не му е стигнало времето и винаги остават няколко задачи нерешени. Разбира се има деца, които се справят, но моя син е по-бавен и по-муден.

Напълно съгласна съм с това. При нас, обаче проблема не е, че не му стига времето, а в това, че винаги иска да е готов пръв. И изобщо не мога да разбера на какво се дължи това, като много добре знае, че това няма никакво значение за резултата. И говоря, и говоря, и говоря, обаче кой ли ме слуша.

# 717
Едно контролно е по 11-12 задачи, защото скапаното НВО е в същия многозадачен режим. Кеф ти с избираем, кеф ти с отворен, кеф ти с разписване..
За мен най-стойностните задачи са тези с подробно разписване и чертежи ако се налага. Тия тестове със "заграждане"  хич не ги харесвам

# 718
  • Перник
Ами явно за учителя е без домашно.
И моят така се опитваше да клинчи Stuck Out Tongue Winking Eye  Но учителката му по БЕЛ е на същия принцип. Отново цялата. Иска от него това,той е длъжен. Не да се прави на по-хитър..щото не е. Joy
А целта на учителя, знаем каква е. Хем затвърдяване на знанията,хем упражнение за правопис,краснопис...Нека не ги жалим чак толкова. С две задачи повече нищо няма да им стане.

Той учителя си обясни още преди да започне учебната година, че първо "ще покажем на най-умните, че не са толкова умни" - те са математическа паралелка, всеки един е бил най-добрият в предишния си клас, та може би имат нужда да им се понамали самочувствието, самият учител си е строг и взискателен.
И аз снощи дадох пример с поправките по БЕЛ - там преписва цялата диктовка/преразказ, а не само сбърканите думички.
Иначе, беше сгрешил само 2 задачи - от бързане и недоглеждане.

# 719
  • Варна
Тия тестове със "заграждане"  хич не ги харесвам

Конкретно по математика дори и задачата да е със заграждане пак трябва да се реши някъде отстрани и да се загради верния резултат, така че време си изисква. Разбира се изключваме игра на тото.

Общи условия

Активация на акаунт