Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 22 юни 2018, 22:31 ч.

Американски колеж - дванадесета тема

  • 53 923
  • 752
  •   1
Отговори

Анкета

 Разчитахте ли на допълнителна подготовка за приемния изпит за АК?

Опции:

* Може да изберете максимум 2 опции.

# 750
  • Мнения: 3 794
Кое е по-различното в АК?
Добре поставен въпрос. Разликата е в детайлите:
1. Достъпът до региона е ограничен за странични лица.
2. Профилактиката (целенасочено образование по въпроса) е доста по-добре планирана и което е по-важно - се изпълнява.
3. На нарушителите им се разминава много по-рядко от други места. Наказват се доказано правилни хора.
4. Достатъчно натоварване и достатъчно и разнообразни възможности за изява, за да се ограничат двата основни рискови фактора - отчаян опит да се привлече внимание и свръхобезпечено безделие.
Чудеса, разбира се, не се творят. Влиянието на обществото няма как да се избегне напълно. Но вредното влияние е ограничено една степен по-добре от други места според мен.
Разбира се - винаги има какво още да се желае/направи. Особено от някой друг.

Последна редакция: ср, 12 сеп 2018, 10:55 от Ezhko

# 751
  • Cobrs
  • Мнения: 381
Аз също се замислих по въпроса за отговорността на училището, родителите и учителите при употребата на наркотици. Отговорност на училището е да се грижи за здравето на учениците - като ги информира за опасностите от употребата на наркотици и като има вътрешни механизми /правила/ за контрол (да се информират ученици и учители за възможните индикации за употреба, да е ясно на кого се съобщава за случаи на възможна употреба и какво се предприема по веригата). Ангажимент на училището е също да осигури достъп на учениците до медицинско обслужване (незабавно, ако се налага). Ангажимент на учителите е да сигнализират Държавната агенция за закрила на детето, ако имат съмнение, че то се нуждае от закрила - защото е възможно да взима или разпространява наркотици (работа на агенцията е да си направи нужните проверки). Това също трябва да бъде ясно описано в правилата на училището. Работа на родителите е да обръщат внимание на промените в поведението на детето си и да не го пускат само навън след 22 часа вечерта, както и да предупреждават родителите на други познати им деца, ако децата им се намират на обществено място без надзор след този час. Тази отговорности са нормативно уредени. И нашите деца, поне до навършване на 18 години, са деца и ние отговаряме за тях. Можем да ги поощряваме да са разумни и самостоятелни, но не и да абдикираме от отговорност, защото били “големи” и ние “нямаме работа да се месим в решенията им”.

# 752

Общи условия

Активация на акаунт