Магията на изтока - тема 54

• 43 365
  • 732
  •   1
Отговори
# 210
2в1 Hug
45 епизода.Когато го преведат (или ако го преведат) и още съм влюбена ще го видя.
Ще го играе божество Heart Eyes

А Ирис по кой канал го даваха?
И единствената семейна драма,която съм гледала също мисля,че беше по бг телевизия,няма да се сетя как се казва,но беше с богато семейство с двама братя и разменено дете.

# 211
  • София
2в1 Hug
45 епизода.Когато го преведат (или ако го преведат) и още съм влюбена ще го видя.
Ще го играе божество Heart Eyes

А Ирис по кой канал го даваха?
И единствената семейна драма,която съм гледала също мисля,че беше по бг телевизия,няма да се сетя как се казва,но беше с богато семейство с двама братя и разменено дете.

Детето беше от сурогатна майка.Хиляди пъти любов.Аз от него започнах да търся, има ли къде да го изгледам по-бързо,че деляха сериите на две и от 55 правеха 110, и намерих вас и спирита.

# 212
Ирис го даваха по Бтв-тата, а семейния по Диема фемили. По България Он Еър даваха японски тайга драми. Хубаво щеше да е да дадат и някоя японска човешка драма, че има доста, които си заслужава да се видят, но нямам големи надежди. А и от корейските сериали могат да открият добри попадения.

# 213
Много добро начало на Caseworker's Diary.
Seikatsu на японски, е нещо като българските социални работници, но не точно, въпреки че е свързано с тях. В България няма подобна служба, за да дам пример.
Това са държавни служители, а целта им е да помагат/ подкрепят и да се грижат за тази част от обществото, която живее в големи затруднения и риск. Съвети с адвокати, информация за редица услуги, които биха могли да бъдат полезни. Най-вече към възрастни хора, които не могат да вършат това сами (нито пък имат интернет и телефони или са запознати с новите технологии), също така и бедни хора, които нямат достъп до такива услуги и пр., а оцеляват по някакъв начин и се стремят да осигуряват прехраната си.
Служители на обществото. Така мисля е най-точното определение.
Главната героиня е добра, мила и състрадателна душа и не гледа на това само като на работа, а приема всичко присърце. Светът има нужда от повече хора, като нея.

Урок по човечност Made in Japan.

# 214
Вчера нали Япония и ЕС подписаха договор за отмяна на митата. Трябва да се ратифициран от парламентите на ЕС / Япония но се очакват премахване на повечето мита.Ще отнеме между 6 и 8 години за пълното осъществяване на споразумението.Очакванията да техника от Япония и хранителни продукти (сирене,вино и свинско май са най-желаните) от ЕС. Може и размяна на филм и подобна продукция или поне по-евтино закопуване.  Ако стане така няма да дават Малката булка,а ще дават Tokyo dogs и ще се вълнуват от Огури,а не от Ашварая.

# 215
То това, докато стане (ако изобщо стане), Шун ще е на 50 години и никой няма да се интересува вече от него, хаха.
Ако сега започвах с японското, едва ли бих го харесала кой знае колко, въпреки че още държи линия.
Но тъй като съм започнала със сериали като Hana Kimi и Binbo Danshi - Шун е любов.

# 216
Примерно беше Tokyo dogs Smiley
Ако някой гледа Малката булка едвали ще остане впечатлен от японски полицаи дори версията да е новичка и излъскана.
Не мисля,че има японска/корейска/китаиска продукция която да се конкурира с индийските.Последните са специални животни и гледани от съвсем други зрители. Аз и ти няма да седнем да гледаме 3458773 епизод,за да разберем дали Тя еле се е взела с Той и вече не е булка.

# 217

bell_87 , може да си мерим алергиите ни към индийските ритми. Моята е голяма защото е към всичко дори малко звучащо ми като такова. Направо имам алергия към конкретни музикални инструменти виновни за таз ужасяваща ме какафония  Laughing Wink Laughing

И аз съм така, разбирам те напълно.

# 218
Tuon, да, но майтап да има.
И, да, с индийско не може никой да ни изкуши.

Takane no Hana - епизод 2

Чудни икебани и днес.
Този сериал носи голямо удоволстие на цветари, като мен, макар че аз съм повече по градинските цветя. То аранжировки, то стил, то съчетаване на цветове... Мехлем за душата.
Иначе любовта започна да разцъфва. Ще се вземат двете гугутки.

HPriest и днес е във възторг от Сатоми и пусна нейни скрийшотове от епизода.

Скрит текст:

От няколко дни все пропускам да сложа някоя друга снимка от ханабитайките (фойерверките) в Япония. Нали им започна сезона, та постоянно качват нови и нови снимки от различните префектури. Така ще е през юли и август.

Фойерверки от префектура Мие. Голяма красота...
И, разбира се, да благодарим на големият китайски народ, че е изобретил фойерверките.

credit:@ca.m.0828

credit:@egofuisti

# 219
Investigation Couple
Скрит текст:
Свърши с надпис "следва продължение". В последната серия подхванаха случай, който явно ще трябва да довършват в следващ сезон.
Wok of Love
Скрит текст:
Гълъбчетата се взеха, а пък Чанг Хьок от гангстер и лихвар стана собственик на хотел.
Ms. Hammurabi  - финал без изненади, в тон с атмосферата на целия сериал.

# 220
От 3 (три, three, tres, שלוש ) филма с участието на Baron Chen се оказа,че съм гледала само  The Treasure Hunter(не питайте какво играе там,нямам спомен Blush),а Moonlight Love  не успях да го намеря.

Kung Fu Dunk с оценка от 4,8 в ИМДБ и мижава роличка (сега е по-хубав).
Scream ОМГ какво съм способна да изгледам с някой любимец.Защо има толкова малко филми? Ще трябва да му изпратя мисловно послание на чист български -С-н-и-м-а-й-ф-и-л-м-и
За самия филма.Става за фенове на баскета или на някой от каста.
Приятелство,победа,влюбване,спортен дух,дрън-дрън...богат наследник и фентъзи елемент като връщане на времето назад.

The Treasure Hunter

Не го помня,пък  и вече гледах филм с нисък рейтин.... и него изгледах.
След месец пак няма да помня за какво е сюжета. Relaxed
Половината филм чаках да се появи ТОЙ и не смеех да превъртам,за да не го пропусна.Половин час преди финала еле го има в една сцена.В една сцена.В една.
Всички търсят карта на изчезнал град в пустинята.Малко кунг фу,лоши семейни/любовни взаимоотношения,добро срещу лошо ... разни измишльотини.
В една сцена.

# 221
  • MJF
Ммм приятно е така да седне човек на открито и да се наслади на фоерверк-шоу по програма.
Значи да чакаме нещо различно от екшън и исторически азиатски филми  и сериали по нашите тв. После защо няма зрители риторично се чудят.  ooooh!. Ама нямам право да ги коментирам защото почти не ги гледам.
Интересни текущи японски заглавия са почнали но хайде няма да мърморя по преводачите . И те хора и за тях е лято .
HPriest поне ми гарантира икебана -гледането. Ще трябва да преговаряме със Сатоми какви заглавия да си избира. Така ще  имаме гаранция  Laughing. Ех какви страсти само  Mr. Green
На туб канала от онзи ден с бендовете гледах прясно качените изпълнения. Баш такива концерти много харесвам . Музиката буквално и до зрителя. https://www.youtube.com/watch?v=0EoUjDSY-Nw&feature=youtu.be

Последна редакция: чт, 19 юли 2018, 10:12 от Шошулчо

# 222
  • DE
За музиката, дъщеря ми казваше по повод концертите, къде е най-хубаво, ако може най-добре в гараж  Crazy
Иначе много обичаме улични прояви и където и да отидем попадаме на чудесни изпълнения Heart Eyes Когато за пръв път бяхме в Гърция се разхождаме по Монастираки(това е района около Акропола, прилича на стария Несебър Simple Smile) беше почти тъмно и изведнъж чуваме някаква мгическа музика, приблжаваме и виждаме индианци Shocked (северноамерикански) свирят на флейти и брабани Heart Eyes Направо се почуствахме като в приказка. В Лувъра пък едно момиче свиреше в подлеза между дворците и с невероятната акустика бе чудесно, имаше и изпълнение в метрото, на класически оркестър. Последно в Кьолн един младеж свиреше на ханг, интересен уред, децата бяха много впечатлени и ние де Grinning
И да не е съвсем оф наскоро гледахме това, много обичам барабани и се сти, че би харесало и на Шоши Grinning
https://m.youtube.com/watch?v=0Pq8vOVbvzs

# 223
  • MJF
 Party голям ентусиазъм пада, даже и косите участват. Който ги има. Сега за ужас на съседите ми направо ми се забарабани. дането, ти си "виновна"  Hug
Мда чар голям има в такива случайни музикални моменти "на улицата".

# 224
Bromance
Само искам да кажа,че ветеринарчето ме дразни.
Спаси Той,може да има проблем с очите и да иска вместо извинение Той да се откаже от Нея. Rage
Цензура Blush
И въобще как си го мисли това? Все едно само от тях двамата зависи. Пфу.

Общи условия

Активация на акаунт