Магията на изтока - тема 54

• 43 416
  • 732
  •   1
Отговори
# 255
Caseworker's Diary/ Seikatsu - все така добре продължава този нов японски сериал. В днешния епизод придадоха смисъл дори на едно най-обикновено тонкацу. Не се бях замисляла над това... Браво на японците.
Идеята на продукцията е водена изцяло с грижа за обществото. С цел най-вече в помощ на точно такъв тип хора, които имат нужда от помощ, но без това да се прави "само по задължение", а защото ти идва отвътре и чувстваш, че така е правилно.

Cheer Dan - няма изненади. Типичен coming of age-сериал с много забавни и поучителни сцени/ моменти. Да не си на мястото на Джо Одагири-сенсей, хаха, горкият.
Героят на Хироя Шимизу ми е "тъмна Япония". Има някаква тайна около него и усещам, че е на ръба да извърши някоя глупост. Предполагам, че Анна и Тао ще го спасят.

Good Doctor - много ми харесва този японски сериал. Наохито Фуджики го раздава сериозно, но ми харесва много в моментите, в които омеква и се променя. В Final Cut беше много различен, тук ми харесва и заради характера на героя си. Отива му. Точно за него.
Сенсей Шиндо добре надуши миризмата на Такаяма-сенсей, хаха. Браво на Кенто. Много добре си играе ролята.

Японско изкуство от захар...

... и с четка

# 256
  • DE
"I Cannot Hug You" изгледан за 2-3 дни, кратки серии по 30 мин. нежно, приятно, младежко, идеално за лятото  Grinning
Вампири които се хранят чрез докосване. ГГ е вампирка, ГГ е странен страдащ от ОКР мизофобия и се бои от докосване. Срещнаха се, съседи са, той бяга, тя го преследва, разбраха се... Клише отсекъде, но приятно, актьорите всички са красавци, млади, стари, мъже, жени, всички  Crazy
Имало и втори сезон, ще погледам още  Grinning

# 257
 ? Зъбчовци,които не пият кръв?
Задоволи любопитството ми и кажи с какво се хранят С кожни клетки??? Scream

За малко да забравя за какво влезох,че и линка си запилях Relaxed
Накратко и по спомен TV KBS  на 6 този месец  след проведено проучване са обявили най-красивите корейски мъже (може и за жени да има,ама не се заинтересувах).Участва ли са повече от 1000 човека над 19 годишни.
Jang Dong Gun е на първо място с гласове на хората око 40-60 години,а
Kang Dong Won обира гласовете на жените.
Скрит текст:

И обявените 30 красавци поименно
Скрит текст:
Jang Dong Gun
Kang Dong Won
Won Bin
Jung Woo Sung
Park Bo Gum
Daniel Henney
Kang Shin Sung Il
Jo In Sung
Song Joong Ki
Gong Yoo
Hyun Bin
Namgoong Won
Go Soo
So Ji Sub
Bae Yong Joon
Ahn Jung Hwan
Kim Soo Hyun
Ahn Sung Ki
Choi Bool Am
Cha In Pyo
Song Seung Heon
Park Chan Ho
Lee Byung Hun
Ji Chang Wook
Ki Sung Yueng
Kwon Sang Woo
Lee Min Ho
Kang Suk Woo
Choi Soo Jong
Park Seo Joon

# 258
  • DE
Ти пък, с енергия, как с какво Crazy докосват и смучат Mr. Green е, чат пат донора припада ако се увлече зъбчо, но след като подремне отново е на линия. Идеалният вариант, даже има доброволци Laughing

# 259
Преди повече от година си поставих за цел да изгледам най-популярните корейски сериали и филми,но явно се изсилих.Просто е невъзможно да се гледа всичко.Досега отметнах немалко,но ми остава още много.Много корейски сериали не са дълги,16-20 епизода,но например,историческите драми,по 60-80 серии?!
Отделно са японските сериали и филми и аниметата. Всъщност,зарязах японските заради корейските.А още отделно са неазиатските сериали и филми,американските и европейските.
В главата ми е пълна мешаница.Доволна съм,че последните няколко дни успях да отметна голяма част от корейските филми,които набелязах,и напреднах с един исторически сериал.
Вие как подбирате кое да гледате,с толкова много заглавия?На случаен принцип ли,или някои от вас си имат система?
Дори си направих таблица в един уърд файл,в която попълних всичко корейско,което съм си поставила за цел да гледам,в едната графа съвременни сериали,в другата исторически.И също така,записвам си всяко гледано заглавие.Също и аниметата и японските филми и сериали.

# 260
  • София
   Яд ме е,че не се сетих да записвам какво съм гледала, а сега е късно, ужасно много са.Отначало гледах напълно преведени, на български и препоръчани, докато изгледах де що има и минах на текущи.Сега всяка седмица чакам нови серии и преводи, но от време на време, като няма нищо ново(покрай световното беше ужас и продължава да е така с преводите) гледам някой стар филм или сериал на случаен принцип или примерно хареса ми някой актьор в нов сериал и търся другите му филми.Така попадам често на хубави, които не съм гледала, когато са ги давали или от времето, когато още не съм гледала корейско-азиатско.

Аз например, там където гледам, търся по интереси - крими, детектив, докторски,пътуване във времето, държава и си избирам.По някой път съвсем случайно ми влиза в полезрението някой и го гледам.

# 261
На първо място избирам филми/сериали с участието на любими актьори. След това, разбира се, прочитам и резюмето на сюжета. Ако ми се стори интересно, тогава гледам. Или пък по препоръки. Почти всичко, което тук ми е било препоръчано, ми е харесало.

# 262
Ти пък, с енергия, как с какво Crazy докосват и смучат Mr. Green е, чат пат донора припада ако се увлече зъбчо, но след като подремне отново е на линия. Идеалният вариант, даже има доброволци Laughing
Аз на моя енергиен вампир му викам мениджър и вярно припадам само като го видя. Innocent

Отдавна съм се отказала от идеята да изгледам всичко,което излиза или е излезнало.
Знам какво не обичам да гледам и не търся подобни.Всичко останало е "какво ми се гледа в момента" и от коя част от света да е.
Ако се ровя и нещо ми хареса си го букмарквам или тегля.Ако съм си харесала някой му разглеждам филмографията и все излиза нещо за гледане с него. Същото се отнася и за режисьорите.Знам,че ако Алмодовар (и не само той) има нов филм ще го гледам ако ще да eи за марсианец тореадор с импулс за самоубийство след проблемно детство.Чера резюме и рецензии (ако имам колебание дали да го видя), питам дали става и след толкова време прекарано тук и се познаваме ме ориентират дали ще ми хареса.Ако не ми хареса го спирам и не се мъча.
Имам и импулсивни проби да гледам нещо,защото ми е попаднало случайно и ми харесва като сюжет.

Имам само каталог на изгледаните филми/сериали.

some_one_zero,защо не таблица в ексел?Би трябвало да е по-лесно.

# 263
Знам,че ако Алмодовар (и не само той) има нов филм ще го гледам ако ще да eи за марсианец тореадор с импулс за самоубийство след проблемно детство.
Wink
Това ми хареса!  Иначе те разбирам напълно, случвало се е да гледам неща, които не ми допадат чак толкова, но има замесен любим режисьор или актьор. И за музиката важи между другото. Готова съм да изслушам всичко ново на любим изпълнител, дори това да е първият и последен път в живота ми, в който слушам дадената песен.

# 264
Не ползвам ексел,уърд ми върши чудесна работа,една най-проста таблица с две графи,съвременни и исторически сериали.
Както и да го пресмятам,чака ме още поне година,що се отнася до сериалите. Пълнометражните филми са лесна работа,два часа средно. Но си е приключение да изгледаш нещо по-дълго от 30 серии. Един епизод е един час,което означава,че 80 серии са си 80 часа. И ако гледаш най-много по две серии на ден,ще са ти нужни 40 дни да свършиш сериала,и то ако всеки ден без изключение гледаш по две серии.А пък ако паралелно гледаш няколко сериала, може да ти се омешат в главата.Няма идеално решение.Най-добре е да се гледат един по един,което се струва най-интересно и увлекателно. И е голяма грешка да си пълните харддиска с куп сериали,аз така правех и естествено,почти нищо не гледах.Да не говорим,че от личен опит се убедих,че претъпкването на харддиска с информация се отразява зле на самия компютър.
А освен корейски и японски,има и китайски сериали.Така че,организация е много нужна,отсяване на излишното и дисциплина.

# 265
  • София
Аз досега нямам един филм свален.Понякога се ядосвам, когато спре тока или нета, че нямам нещо да гледане, да минава време, но още не съм свалила ни един. Embarassed Embarassed Embarassed

# 266
Бел,кaто изключим марсианеца всичко останало си е стандартна тема във филмите му. Винаги присъстват по-един или друг начин.

some_one_zero,сори за въпроса,но защо го правиш?Да няма някакво състезание?Не,че ще се класирам,де.
На мен лично ми е много странно това със срока за гледане и нещата,които искаш да изгледаш със списък.Нали виско е за забавление,разтуха и удоволствие? 
Аз наистина те разбирам за сериалите,че отнемат много време,а филмите са по-кратки и виждаш края веднага.

Барон и куче
Скрит текст:

# 267
  • DE
Ох, Барон какъв е петъчен тук Heart Eyes само да спрат да го изрусяват Tired
Дори в най-зарибения ми период който бе преди... 10год.  Crazy не съм искала да гледам всичко. От няколко, 2-3 години гледам корейски максимум... 2 годишно, тази още не съм. Критерийте ми са - актьор който ме е впечатлил с игра, тематика, коментари, не помня вече от кога не съм гледала на български, което е жалко Tired

# 268
И за утре,че и за петък го имам  Барон Heart Eyes
Изрусен по се преглътва,но с мустачките Scream

Дане,Дане,дори аз гледах корейска драма тази година.Дори аз Smiley

Цяла фимография изгледана и аз нямам.Дори с Тик не съм гледала всичко,но пък него съм гледала в лекарски.

# 269
  • DE
Кой гледа newsm78

Общи условия

Активация на акаунт