Изследване на ХОРМОНИ – 17 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 77 956
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте, може ли някой да ми обясни какво значи leuco 8-10 и има ли място за притеснение. Имам поставен серклаж преди месец и половина и при първата МБ излезе leuco 4-6, сега виждам че е повече. Утре ще коментирам резултата и с лекар, но ми се иска да знам. Прикачвам резултата

# 691
Ако е възможно, бих искала и аз да се включа с 2 питания към Денис и останалите:
1.   Кръвната ми захар е 6,3 – достатъчно ли е следващия път да пусна изследване инсулин + глюкоза, за да се види дали съм в преддиабетно състояние?
2.   Имам завишено TSH-7,2 (реф. 0,3-4,2), дефицит на вит. Д- 18 (реф. > 30) и завишен общ калций -2,52 (реф. 2,15-2,5). Останалите показатели на ЩЖ са ft4-8,4, ft3-2,51, tat-34,14, mat-29,26. Доколкото чета и разбирам при дефицит на вит. Д е логично да имам дисфункция на ЩЗ и ниско ниво на калция, но при мен калция е висок. Може ли някой да ме насочи какво значи това и трябва ли още нещо да изследвам - например паратхормон?
След 2 седмици съм на ендокринолог и искам да отида с готови резултати. Благодаря!

# 692
Здравейте, група,

Днес излязоха резултатите от цитонамазка и съм много притеснена. Може ли да разчетете моите изследвания :
Много левкоцити,лактобацилоза , дрожди

Антибиограма   1 2 3

Благодаря предварително!

# 693
  • София
Здравейте, група,

Днес излязоха резултатите от цитонамазка и съм много притеснена. Може ли да разчетете моите изследвания :
Много левкоцити,лактобацилоза , дрожди

Антибиограма   1 2 3

Благодаря предварително!
Това ми прилича на микробиологично изследване, не на цитонамазка. Дай цялото изследване (снимка)

Здравейте, може ли някой да ми обясни какво значи leuco 8-10 и има ли място за притеснение. Имам поставен серклаж преди месец и половина и при първата МБ излезе leuco 4-6, сега виждам че е повече. Утре ще коментирам резултата и с лекар, но ми се иска да знам. Прикачвам резултата

Нямаш изолиран патоген, тези левкоцити може да са от чуждото тяло (конеца от серклажа).

Последна редакция: вт, 04 дек 2018, 08:30 от Nandin

# 694
Благодаря Ти, Нандин. Същото ми каза и док днес.

# 695
Денис, днес пуснах хормони на щитовидната жлиза и пролактин на чист ден, гладна и жадна. Как ти се виждат, МАТ не е ли много нисък?

# 696
  • София
ТАТ и МАТ нямат долна граница. Изеални са ти

# 697
Момичета, не е по темата, но пиша тук, защото на някоя от вас може да свърши работа - в събота имам час за доц. Тодорова (ендокринолог), но няма да го ползвам (ще се видя с нея Януари живот и здраве). Ако някоя от вас има нужда от консултация с нея (водят я много, много добра особено в репродуктивните неща) да ми пише на лично, за да променя името на регистратурата. За София става въпрос Hug

# 698
ТАТ и МАТ нямат долна граница. Изеални са ти
Много мерси, Nandin. Hug

# 699
Здравей, Денис. Това са половите ми от днес:

А ето и старите ми изследвания от април:

Озадачена съм, ще се радвам на коментар.
Намалих дозата на еутирокс след този резултат на TSH. С добавките продължавам. Ще следя овулацията, защото ще трябва да пия Дуфастон заради неменструално кървене.

# 700
  • София
Здравей, Денис. Това са половите ми от днес:

А ето и старите ми изследвания от април:

Озадачена съм, ще се радвам на коментар.
Намалих дозата на еутирокс след този резултат на TSH. С добавките продължавам. Ще следя овулацията, защото ще трябва да пия Дуфастон заради неменструално кървене.
Браво, страхотен резултат си постигнала - много се радвам. Колко много е паднал ФСХ?! Peace
ТСХ е добре, но не трябва да пада под 0,5, макар че до 0,2, не е проблем.
Пролактинът е висок. Трябва да провериш Андростендион, Инсулин + Глюкоза, на гладно.
ПП.
Е2 е висок, може да има киста/ЗФ, които търпят обратно развитие?!
В случая, ако е така - Дуфастона и затова ще помогне.

# 701
  • София - Варна
Денис, при жената без овулацията се оказа киста на жълтото тяло 4 см.
Изписали са оргаметрил за 7 дни и чакат да се спука.
Това достатъчна причина ли е за липса на овулация?

# 702
  • София
Денис, при жената без овулацията се оказа киста на жълтото тяло 4 см.
Изписали са оргаметрил за 7 дни и чакат да се спука.
Това достатъчна причина ли е за липса на овулация?
Да, това е достатъчна причина за липсата на О.
Да следи кистата, защото тя може и да расте от Оргаметрила / такава киста, може да синтезира прогестерон и допълнителния, вкаран отвън, може да я "подхранва"./

# 703
  • София - Варна
Мерси много!
А може ли да изчезне сама? Или с друг вид лекарство?

# 704
  • София
Мерси много!
А може ли да изчезне сама? Или с друг вид лекарство?
Да, може да претърпи обратно развитие, сама, без медикаменти, но не се знае кога и колко време ще отнеме. С медикаменти е по-бързо и по-сигурно, а и те повлияват процесите, които ще протекат през следващия МЦ - той да е нормален и да има О. - подават сигнал на хипофизата, какви хормони и в какви кол-ва да се синтезират /ЛХ и ФСХ, най-вече/ - които действат на яйчниците.
Назначават и ОК, но по-добре се консултирайте с лекар. Или, може да пусне Е2 + Прогестерон - те ще покажат, както синтезира повече тази киста. Ако е естроген, тогава ще трябва прогестерон, но ако е прогестерон - ще трябва и естоген в медикамента.
ЖТ, по принцип, синтезира повече Прогестерон и вероятността, кистата на ЖТ, да продуцира Прогестерон не е малка.

Общи условия

Активация на акаунт