Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да интерпретирам резултатите от хормоналните изследвания на 4-ти ден от месечния цикъл?
Какви са нормалните стойности на LH, FSH, E2, пролактин и TSH и какво показват високите или ниските стойности на тези хормони?
Какви са препоръките за изследване на хормоните LH, FSH, TSH, пролактин и прогестерон?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да интерпретирам резултатите от хормоналните изследвания на 4-ти ден от месечния цикъл?
Резултатите от хормоналните изследвания на 4-ти ден от месечния цикъл предоставят ценна информация за репродуктивното здраве и овулацията. Високите нива на LH, FSH и пролактин могат да показват проблеми с яйчниковата функция. От съществено значение е да се консултирате с лекар за професионално мнение и евентуално да обсъдите допълнителни изследвания или процедури, ако е необходимо.
-
Какви са нормалните стойности на LH, FSH, E2, пролактин и TSH и какво показват високите или ниските стойности на тези хормони?
Нормалните стойности на хормоните LH, FSH, E2, пролактин и TSH варират в зависимост от лабораторията. Те обикновено се измерват в различни единици (напр. IU/mL или mIU/L) и имат различни референтни стойности. Високите или ниските стойности на тези хормони могат да показват различни проблеми с репродуктивното здраве, като например проблеми с овулацията, хипотиреоидизъм, поликистозни яйчници или други здравословни проблеми. Важно е да се консултирате с лекар за подробно тълкуване на резултатите и определяне на подходящи стъпки за бъдещо лечение или изследвания.
-
Какви са препоръките за изследване на хормоните LH, FSH, TSH, пролактин и прогестерон?
За изследване на хормоните LH, FSH, TSH, пролактин и прогестерон е важно да се провеждат в конкретни дни от месечния цикъл. Това може да включва 2-ри, 3-ти или 4-ти ден. Важно е да се консултирате с лекар за определяне на точния ден за изследванията. Някои от хормоните трябва да се изследват на гладно, като например инсулин и глюкоза. Консултирането с лекар е от съществено значение за определяне на правилната методология за изследване и тълкуване на резултатите.
-
Какви могат да бъдат причините за високи или ниски нива на TSH, пролактин, LH, FSH, AMH и Inhibin B?
-
Какво означава нисък ТСХ?
Предварително се извинявам, ако въпросът ми не е за тази тема, но не знам къде трябва да го задам, а съм притеснена. Преди 2 седмици ходих на гинеколог при една изключително гинеколожка, която по мое настояване ми пуска микробиология. Миналата седмица резултатът излезе, ще го сложа най-долу, всичко е ок, само имам завишени левкоцити. Вчера ходих пак при нея, вече ме беше забравила, но какта и да е. Каза, че според нея обезателно имам някакво заболязане и извади една книжка, в която започна да огражда най-различни изследвания, за най-различни заболявания и ми каза да изляза в коридора и да си видя в телефона какво представлят тези заболявания и да се върна след малко и да кажа, за кое искам да ме изследва. Побеснях естествено, но и се притесних в същото време, та в крайна сметка ми пусна изследване за хламидия и микоплазма. Нямам като цяло оплаквания, единствено леко течение доста рядко, главно преди цикъл. Думите й бяха, ако нямам хладимия и микоплазна, то тогава сигурно имам ЧПВ?! За мен това е повече от абсурдно. Майка ми преди време, когато си е пускала микробиология, всичко е било ок в изследването, като и на нея й е пишело значително левкоцити, никой не я плашил, изследвал за 100 неща и т.н. Ясно е, че при тази докторка повече няма да ходя, но искам да попитам, как бихте разтълкували микробиологията ми, защото се побърквам, докато чакам да излезе изследването за другите гадини... Възможно ли е тези левкоцити да се дължат на доста тежкия цистит, който доскоро борих с антибиотици? Докторката не пожела да ми даде отговор на този въпрос.
Да няма повсеместен заговор на лекарите? Вече двама лекари ме изпращат да чета в интернет при конкретно зададен въпрос към тях, касаещ състоянието ми, вместо да ми отговорят с 2 думи.