Злоупотреба в сайт за запознанства

• 10 272
  • 58
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте!
Случвало ли ви се е да видите, че в сайт за запознанства има профил с ваши снимки?
Какво бихте предприели?

# 1
Здравейте!
Случвало ли ви се е да видите, че в сайт за запознанства има профил с ваши снимки?
Какво бихте предприели?

Пишеш на администраторите на сайта и в бъдеще си заключваш снимките по-добре.

# 2
  • София
Аз, в елмаз, преди 14-15 години, дори и служебния ми телефон и мейл бяха сложили. И аз процедирах по препоръчаното: писах на администраторите и го изтриха.

# 3
  • София
Здравейте!
Какво бихте предприели?

Как да ги заключвам? Това го е направил някой мой познат, който разполага с моите снимки...
А за този сайт "badoo" никъде не намирам администратор.

# 4
Здравейте!
Какво бихте предприели?

Как да ги заключвам? Това го е направил някой мой познат, който разполага с моите снимки...
А за този сайт "badoo" никъде не намирам администратор.

Намираш профила с откраднатите снимки и го рипортваш. Трябва да има откъде.

Или оттук:

https://badoo.com/feedback/

опиши им проблема, прати им линк към фалшивия профил.

Аз няма откъде да знам как са откраднати снимките ти и кой е разполагал с тях.

Принципно всичко качено онлайн вече се движи свободно.

# 5
  • София
Това е ужасно. Всеки може да злоупотребява с нечии снимки.
Ами ако имаш близък човек, който го види? Какво ще обясниш?

Последна редакция: вт, 26 юни 2018, 00:14 от Не се сърди, човече

# 6
Извинявай, но статия ли пишеш? Какво значение има аз какво ще обясня? Всеки човек с нормален интелект знае, че със снимките му/данните му онлайн може да се злоупотреби. И се злоупотребява.

# 7
   Хора, защо качвате толкова снимки в сайтове за запознанства и във Фейсбук? Не мога да разбера такова поведение.

# 8
Като не влизам в сайтове за запознанства, как да ми се случи да си видя снимката?

# 9
Не, но на колегата ми от офиса му бяха откраднали една снимка. Сигурна съм, защото тогава като мома и аз бях регистрирана в същия сайт и този ми писа, че искал да се запознаем.

# 10
Вече са ти казали как да прицедираш със сайта. Аз мога да добавя да си прегледаш добре листа с приятели в социалните мрежи и ако има някакви съмнителни профили или хора, които не познаваш да ги изтриеш, щом снимките ти не са публично видими.

# 11
Finnish newspaper Iltalehti reported that numerous Badoo profiles were created without people's consent, and that people have reported Badoo's actions to the police.[

Може да не ти е откраднал отделен човек снимки, за да си направи фалшив профил, а просто да са ти взели данните от фейсбук, както и на много други хора, за да имат повече потребители.

Имаше един подобен сайт, в който аз някак съм регистрирана (вероятно), натиснала съм нещо - чрез имейли, че еди-кой си от приятелите ми във фейсбук се е регистрирал и ми праща покана да се регистрирам и аз, съм натиснала нещо в самия имейл, защото пък сега ми пращат имейли, че еди-кой си се интересувал от профила ми в сайта, а вероятно и от мое име пращат покани на контактите ми във фейсбук да се регистрират и те.

# 12
  • София
Finnish newspaper Iltalehti reported that numerous Badoo profiles were created without people's consent, and that people have reported Badoo's actions to the police.[

Може да не ти е откраднал отделен човек снимки, за да си направи фалшив профил, а просто да са ти взели данните от фейсбук, както и на много други хора, за да имат повече потребители.

Имаше един подобен сайт, в който аз някак съм регистрирана (вероятно), натиснала съм нещо - чрез имейли, че еди-кой си от приятелите ми във фейсбук се е регистрирал и ми праща покана да се регистрирам и аз, съм натиснала нещо в самия имейл, защото пък сега ми пращат имейли, че еди-кой си се интересувал от профила ми в сайта, а вероятно и от мое име пращат покани на контактите ми във фейсбук да се регистрират и те.
Като са ги докладвали на полицията? Какво е станало?
Снимките ми, които са качени в профила, не съм ги качвала във фейсбук.

# 13
Да,на мен ми се случи преди 12-13 години...
Аз не ги бях видяла,един познат ми каза.
Писах на администратор,поиска ми други снимки,да докажа,че това наистина съм аз и изтри профила.

# 14
  • Italia
Снимките ми, които са качени в профила, не съм ги качвала във фейсбук.
Тука вече събуди любопитството ми...
Никъде ли не си ги качвала? Astonished

Общи условия

Активация на акаунт