не мога да избера име за момче

• 9 966
  • 76
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Росен ми харесва, Румен също.
С буквата Р предлагам Радмил.

# 16
Не ми е от любимите букви, а и по мое време беше доста популярно, но вече не е, та Росен си е добре. Ростислав също е близко (поне първата сричка съвпада). Радослав също ми харесва. Но ако искате да е на дядо Росен и да не повтаряте името защо не изберете друго "цветно" име?

# 17
Не ми е от любимите букви, а и по мое време беше доста популярно, но вече не е, та Росен си е добре. Ростислав също е близко (поне първата сричка съвпада). Радослав също ми харесва. Но ако искате да е на дядо Росен и да не повтаряте името защо не изберете друго "цветно" име?
като на пример кое име?Не съм предполагала,че ще е толкова трудно хаха

# 18
Трудно е. И аз за мъжко нямах никакви варианти почти. Трудно ви е,защото се ограничавате с една буква. Помисли просто без да се съобразяваш с букви кое име ти харесва за момче, и би си кръстила така детето. Все има някое такова.

# 19
  • Най-красивата страна
Рангел

# 20
Трудна буквичка е "Р", признавам. Росен за мен е неутрално. Останалите най-разпространени: Румен, Радостин и особено Радослав никак не ми харесват.
Аз бих се замислила или за по-"острели" имена като Рангел или Радой или пък за все по-спряганото Рафаил/Рафаел. Последното макар и да звучи малко грубичко, ми е много симпатично под формата на Рафи. Може би защото познавам един много слънчев 7-годишен Рафи:) А и е с хубав имен ден и покровител...

# 21
Моя мъж се шегуваше ако имаме момче да е Рафаел. Като бяхме в Рим хареса много творчеството на художника Рафаело и каза,че името му харесва. И на мен ми е симпатично. Но ми звучи много така;как да кажа,гейско и too much за България. Нещо като Виторио или Томазо или Анджело😁 струва ми се,че ще го скъсат от подигравки. Иначе не е никак лошо името.

# 22
Мис, признавам, че може и малко  too much да е за България. Но за подигравки не ми се вярва; поне от връстници едва ли, защото примерно синът ми си израства с този приятел и за него вече си е напълно нормално името. Но за по-възрастните може и да е странно(поне в началото). Макар че все пак си е библейско: Гавраил, Рафаил и Михаил ръка за ръка си вървят:)

# 23
Рафаел ми харесва.

# 24
като на пример кое име?Не съм предполагала,че ще е толкова трудно хаха
Росен през 60-те и 70-те е било много популярно. С Ростислав имат обща първо сричка, макар и са са коренно различни.
Цветни имена за момче - Явор, Ясен, Калин, Дилян.

# 25
Радул също е от красивите (според мен) позабравени български имена.

# 26
  • Най-красивата страна
Радоил и Рангел познавам-малки деца.
Никой не им се подиграва.

# 27
Моето мнение е че когато кръщаваш на някого трябва да е същото име или много подобно. Росен ми харесва освен това. Също Румен и Радослав. Може би последното най-много.

# 28
Харесвам Росен, Радомир, Ростислав. Като най-хубаво е Ростислав. 😊

# 29
Аз харесвам Радостин. Росен имам 3-ма покрай мен, на всички казваме Роска и не ми е любимо обръщение.

Общи условия

Активация на акаунт