Майка му ни раздели.

• 15 033
  • 161
  •   1
Отговори
# 105
Борислава , не си отговорила досега на въпроса какво мислят родителите ти за това неосъществено съвместно съжителство. Да не би да не знаят ?
И друго- чия беше инициативата да се изнасяте ? Майката на приятеля ти много ли е властна ? Той от нея ли се "отървава" като отива под наем ? Готови ли бяхте финансово да се справяте с плащане на квартири , сметки , да живеете самостоятелно , без чужда финансова помощ? Пречеха ли ви на връзката техните ? Казваш , че до скоро всичко е било ок. Нещо е обусловило тази промяна в отношението на майка му. Помисли върху това.
Както и да е , аз ти пожелавам да си продължите отношенията , ако и той в момента е афектиран, ще му мине. То ще се разбере дали е за теб, дали е действал под давление , или наистина е изстинал към теб и се е възползвал от майка си , да провокира някакъв скандал, за да не излезе той виновен. Има я някаква по-дълбока мотивация тук , извън това скарване с майката.

# 106
  • Преди на юг, сега на север, но все на изток!
Заживяване преди брака, когато са ясно заявени намеренията е едно, а просто заживяване заедно, ей така, е друго. Правим разлика, нали?

Борислава, браво!
Стара Загора  е чудесен град с възможности, а щом имаш вече и идея какво ще следваш, значи първата стъпка е направена.

# 107
  • София
Като се събереш с някой, се съобразяваш с него, но усещаш какво е да живееш с него. Аз съм много За двойките да живеят известно време заедно, преди да решат да имат деца. Като сте само гаджета, се виждат само хубавите страни на връзката - излизат, ходят на заведения, кино, интересни неща, а битовизмите остават вкъщи. Като се съберат да живеят двамата, разбират дали ще "мелят брашно" заедно...

С това съм напълно съгласна. Но за всяко нещо си има време. На 18 години в гимназията й е времето да ходи по заведения, кино, да прави интересни неща и планове за море с приятели, а не да се чуди с кой ще меля брашно и дали гаджето й е подходящ за създаване на семейство. Още повече, че иска да учи, което значи, че й предстои още една година до завършването на гимназията, после подготовка за кандидатстуденски изпити, след това следване и т.н.. Има време да мисли за толкова сериозно обвързване

# 108
Целта явно е да избяга от родителите си, които упорито избягва да спомене.

# 109
Целта явно е да избяга от родителите си, които упорито избягва да спомене.
А може и нейните родители да са категорично против изнасянето на квартира с гаджето.

# 110
Борислава , не си отговорила досега на въпроса какво мислят родителите ти за това неосъществено съвместно съжителство. Да не би да не знаят ?
И друго- чия беше инициативата да се изнасяте ?...
Родителите ми са разведени. Живея при баща ми, уважавам го наистина много. Знаеше за това наше решение, поговорихме и ме подкрепи. С приятеля ми, решихме да живее заедно, за да можем да разберем дали ще си напаснем с всички навици, които имаме. Доходите си ги имаме, аз работя, той е военен. Той сам казваше, че иска да се изнесе точно заради майка си,  защото му влияела по лош начин. Като се виждахме, беше раздразнителен, ядосан и след час, два му минаваше.

Последна редакция: ср, 27 юни 2018, 12:03 от Не се сърди, човече

# 111
Аз не бих живяла с раздразнителен военен, но и за тоя тип мъже си има жени. Иначе черната статистика и новините показват, че не е най-добрия вид партньор.

# 112
Приятелят да не е онова момче със змията в чашата?

# 113
Borislava Uzunova, този човек никога няма да спре да слуша майка си, осъзнай го и се радвай, че не си загубила още години с него.
Заживяване преди брака, когато са ясно заявени намеренията е едно, а просто заживяване заедно, ей така, е друго. Правим разлика, нали?
Аз правя. И съм за заживяване просто така. Не разбирам друг тип връзка при пълнолетни хора. А дали ще има брак само времето ще покаже. Даже да има годеж, пак не е задължително да се стигне до брак.

# 114
Аз не бих живяла с раздразнителен военен, но и за тоя тип мъже си има жени. Иначе черната статистика и новините показват, че не е най-добрия вид партньор.
Joy Сирен...

Борислава , ами при това положение , е необяснимо да подкрепи майка си.
Не знам, търси причините у него. Скандалът е бил повод , а не основна причина.
Много други преди мен са ти казали- имаш път , развивай се. Ще видиш , че не е станало кой знае какво , но след време.
Скрит текст:
Моят син имаше дълга ученическа любов , тъкмо бяха в първи курс студенти и той я покани да живее при него. Ами майка и не я "пусна". И на двамата им плащахме образованието , аз на сина ми и сметките , имаше и лимит на месечни финанси. Та не бяха готови. Но в моя случай пък синът ми обвини майката на момичето. Аз я разбрах.

# 115
Дали е вероятно момчето просто да е искал да се разделят и скарването да е само повод, не причина... newsm78

# 116
Раздразнителен военен значи... Сирен обобщи статистиката Joy  Но какъвто и да е - запомни, че никога повече няма да си на 18, свободна, красива и с безкрайни възможности. Надявам се имаш приятелки, с които да излизате - направете го колкото се може по-скоро Wear High Heel и много не се замисляй.

# 117
  • София

absurT, принципно съм съгласна с теб, но нещата не може да стават със забрани. Майката на забрани на 18-годишното си дете да направи еди какво си. Може да даде съвет, насока и т.н., но не и с караници и забрани.

Като се събереш с някой, се съобразяваш с него, но усещаш какво е да живееш с него. Аз съм много За двойките да живеят известно време заедно, преди да решат да имат деца. Като сте само гаджета, се виждат само хубавите страни на връзката - излизат, ходят на заведения, кино, интересни неща, а битовизмите остават вкъщи. Като се съберат да живеят двамата, разбират дали ще "мелят брашно" заедно...

Мисля, че никъде не съм твърдяла, че на пълнолетен човек може майка му да забрани нещо. Peace

Просто си мисля, че за да опознаеш на " базова основа" някого, не е необходимо да заживявате набързо заедно.
Много от чертите в характера и разбиранията проличават и през времето на гаджелъка- стига да има кой да ги види и да прецени дали да продължи със съжителство.
Така ще избегне местенето от мъж на мъж и от квартира на квартира.

# 118
Раздразнителен военен значи... Сирен обобщи статистиката Joy 

Статистиката си е ОК - дори с военен и полицай, в 99.999% от случаите няма да си използва срещу теб служебното оръжие. Обаче казуистиката е друго нещо. Сред агресиращите, особено при тия, дето се стига до фатален край, има доста голям дял на бивши военни, особено тия, дето за всеки случай си държат оръжие.

Все пак говорим за хора, които са тренирани да им пада пердето и да натискат спусъка. А хората са създания нестабилни и понякога са малко на брой крачките между нормално съзнание и взимане на фатално решение. Особено ако се ядосва и пали лесно.

# 119
  • Преди на юг, сега на север, но все на изток!
Аз правя. И съм за заживяване просто така. Не разбирам друг тип връзка при пълнолетни хора. А дали ще има брак само времето ще покаже. Даже да има годеж, пак не е задължително да се стигне до брак.

Разбира се, то и до брак/съжителство на семейни начала да се стигне, пак може да се разпадне.

Аз не се опитвам да убедя никого в правотата на моите възгледи. Далеч съм от това.
Изказала съм моите съображения. Консервативна съм и може и да звуча понякога крайно.
Просто "от мъж на мъж, от квартира на квартира" не е опция, която бих искала за моето момиче на 18 г.
На 22-23 г. вече нещата ми изглеждат малко по-други.
Сега, друг е въпросът, че аз може да искам едно, а детето ми да реши друго. Joy

Общи условия

Активация на акаунт