Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 12

• 120 494
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
Малки марусии за закуска:

# 61
  • София
Най,- после слънчице.
Пълнени сини домати спретнах за обяд

Скрит текст:

# 62
И у дома патладжани, ама тип "лазаня". И пилешко филе сложих, много вкусно се получи.

Палачинките на Пейч, но малко ги префасонирах. Освен ябълка сложих и половин банан, малко фини овесени ядки и вместо захар - мед.

# 63
Dara888, страхотно изглежда лазанята ти! Heart Eyes bouquet chef
Зиче, ще взема най-сетне да го направя това патладжанено сладко, сигурно от няколко години му се точа и гледам снимки! Много вкусотии при теб! Heart Eyes bouquet chef
И на AnyHr пълненият син домат е  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes! bouquet
Vanja77, ще подскажеш ли как правиш карфиол, нахут и &? Heart Eyes bouquet

Спретнах едни пресни картофки само

# 64
  • София
labrex, изключително лесно и бързо: Карфиол с тиквички, нахут и подправки
А твоите картофки с чеснов сос ли са поляти? Yum

Обожавам патладжани във всякакъв вариант! Потекоха ми лигите. Yum

# 65
  • иска ми се Варна през лятото
И аз с тиквички на фурна. Всеки път ги правя различни. Имам една японска панировка с водорасли и галета, ама каката не иска хрупкави, а аз ги обичам и мятам в салатата.

И ориз с пиле.

# 66
Запис в новата тема с едни шведски картофи.

# 67
  • София
Омлет "изчисти хладилника" със спанак- стана много богат и вкусен.

# 68
  • София
И у дома патладжани, ама тип "лазаня". И пилешко филе сложих, много вкусно се получи.

Прекрасно изглежда! Може ли рецепта?

# 69
aunt Ogg, четири патладжана обелих от кората и нарязах на тънки филийки. Посолих ги и оставих за половин час. Изплакнах и леко подсуших. След това ги изпържих в тигана, докато почервенеят. Отделих ги в чиния. Нарязах на дребно глава лук, настъргах морков и нарязах на хапки 300 гр. пилешко филе. Сложих ги в тигана и запържих до зачервяване на месото. Прибавих 500 мл. доматен сок и три черпака прясно мляко (така не ми бие много на домати, олекотява се вкуса), както и малко топено и краве сирене (на вкус). Добавих подправки - сол, мащерка, черен пипер, соев сос. Оставих на слаб огън малко да се сгъсти. В тавичка сложих малко от соса на дъното и наредих половината патладжани. Залях с половината сос, наредих останалите патладжани и завърших със сос. Пекох във фурната на 230°С, около 45 мин. под фолио. След това махнах фолиото, покрих с настъргани кашкавал и гауда, допекох още десет минути. Може да запържиш и скилидка чесън с лука, ама аз забравих.

# 70
  • София
  Разкош! Благодаря ти много!

# 71
  • ВАРНА
 Добруджанска баница кавърма

# 72
  • иска ми се Варна през лятото

Ала гръцка мусака и козуначени кифлички

# 73
  • София
Богата зеленчукова яхния