Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 6

• 49 235
  • 745
  •   1
Отговори
# 45
Успех и от мен, Джиджи.
Аз вчера бях на преглед. Доктора каза, че яйцеклетката морфологично била добре. С имси макс са избрали и добър сперматозоид. Мал шанс, просто не е започнало оплождане. Гледайки всичките ми изследвания, каза че за него проблем няма съществен да не се е получило. На естествен цикъл било така. Неговото мнение е и че здрави млади жени не всеки месец могат да забременят, защото просто не настъпва оплождане всеки месец, дори и да отделят яйцеклетка. Изказването му беше, че на 90 жени, едва 5 могат реално да забременят от първия път на естествен цикъл. Каза да не се тревожи излишно и следващият път да си пия фемара та, та поне няколко да извадим. За жалост, обаче цикъла още го няма на 13 ти ден от пункцията и нз, дали ще можем да се вместим в графика му. Споделих и опасенията за годините си 41. Той се усмихна и каза "Годините ти не са много, всичко ти функционира добре, имаш живо родени дете, пак ще стане". Дано е прав човечеца. Иска ми се да му вярвам. Добре, че мъжът ми е оптимист и той и все ме успокоява.

Кой доктор ти го е казал ?

# 46
  • София
Цветков в Надежда и е лекаря, беше писала преди.

# 47
  • София
Успех и от мен, Джиджи.
Аз вчера бях на преглед. Доктора каза, че яйцеклетката морфологично била добре. С имси макс са избрали и добър сперматозоид. Мал шанс, просто не е започнало оплождане. Гледайки всичките ми изследвания, каза че за него проблем няма съществен да не се е получило. На естествен цикъл било така. Неговото мнение е и че здрави млади жени не всеки месец могат да забременят, защото просто не настъпва оплождане всеки месец, дори и да отделят яйцеклетка. Изказването му беше, че на 90 жени, едва 5 могат реално да забременят от първия път на естествен цикъл. Каза да не се тревожи излишно и следващият път да си пия фемара та, та поне няколко да извадим. За жалост, обаче цикъла още го няма на 13 ти ден от пункцията и нз, дали ще можем да се вместим в графика му. Споделих и опасенията за годините си 41. Той се усмихна и каза "Годините ти не са много, всичко ти функционира добре, имаш живо родени дете, пак ще стане". Дано е прав човечеца. Иска ми се да му вярвам. Добре, че мъжът ми е оптимист и той и все ме успокоява.

Кой доктор ти го е казал ?
Цветков, клиника Надежда

# 48
  • тук-там
Кате, ако ЛФ ти е ок, следва да ти дойде на 14-ти ден от пункцията.

Относно качеството на Я, не веднъж сме обсъждали тук. На 40+ си е божа работа. Даже бях пускала статистика след ПИД. Нещо около 15% бяха годните.

# 49
Радва ме, че и др.доктор /освен Стаменов/ мисли, че жените на 40+, не са бабички

# 50
  • тук-там
Той е от школата на Стаменов все пак Simple Smile

# 51
  • На остров
Дижи много се радвам и стискам палци !

Кате всичко е въпрос на късмет, аз също имам деца, нямаме конкретен проблем, хубави яйцеклетки и хубави ембриони и пак не става. Просто на етапа на трансфера колкото и да изглежда всичко супер лекарите не могат да предвидят как ще се развие ембриона.

Бамба вие какво решихте ?

# 52
  • София
Ние размразихме яйцеклетките и от четири станаха три тридневни замразени ембриона.
Трансфер ще правим с блокажи, естрофеми и не знам още какво.

# 53
А на 3-ти ден ли ще ги връщате или ще ги чакате до 5-ти ден?

# 54
  • София
Както предложи доктора, но по-вероятно на трети.

# 55
  • тук-там
Бамба, стискам палци!

# 56
  • На остров
Бамба много се радвам и пожелавам успех !

# 57
Бамба, супер е, че вече реши да действаш! (Изпревари ме☺) Успех ти пожелавам от сърце!
 В Надежда какви инжекции използват за блокаж?
Аз наесен май ще съм с  Декапептил депо. След като се бие, какво се случва? Цикъла ли идва? Не ми е ясно.

# 58
  • София
Декапептил депо.
Идва цикъл когато си му е времето.
После естрофем и после не знам.
Бяхме почнали на ец трансфер, ама ми се обади доктора да отложим. Мислил и решил да опитаме с блокаж. И аз помислих и се съгласих.
Бяха оплодили яйцеклетките вече и ги замразихме.

# 59
  • In transit
Бамба, успех ти желая!
Пухче, ти на есен ли ще правиш опита?
Джиджи Hug
Сиси, следващия път ще се случат нещата, и аз вярвам на предчувстията и усещанията си.

Аз днес ходих на профилактичен преглед при моя АГ. Всичко е ОК, с изключение на фоликула, който замря развитието си на 11см...не се е махнал Sad Каза, че засега няма да ми изписва нищо и без това още поне месец-два няма да правя стимулации, ще се надявам, че дотогава ще се резорбира/махне или каквото там се случва.

Общи условия

Активация на акаунт