С какво ви дразнят свекървите- 95

• 39 540
  • 765
  •   1
Отговори
# 645
  • при късмета
Не разбираш, че от снахата не зависи какви ще са отношенията със свекърва ѝ, а зависят от мъжа ѝ. Да, свекървата трябва да е наясно, че след като сина е създал семейство, тя не трябва да се меси, но да виждаш всички автоматично да престават да го правят? Темата да стигне 95то издание, говори за обратното, нали? Мъжа, познавайки майка си и знаейки, че ще се меси, не трябва да разчита, че жена му ще се оправи с нея, а е негово задължение разговора с майка му, в който да определи къде са границите. Само и единствено от това зависят отношенията снаха-свекърва за в бъдеще и от нищо друго. Ако изниква нещо, то ще дребно, не за основните приоритети на младите. И при сериозен конфликт, ако сина ѝ не може да се оправи с нея, то снахата няма никакви шансове.
А пък случаите, когато сина е и на страната на майка си, то всичко е абсолютно загубено.
Прочети стари теми, това коя как готви е коментирано многократно и съответно коя как си е решила проблема. Лично за мен, това са битовизми, а смятам, че те са от маловажните проблеми

# 646
  • София
Не разбираш, че от снахата не зависи какви ще са отношенията със свекърва ѝ, а зависят от мъжа ѝ. Да, свекървата трябва да е наясно, че след като сина е създал семейство, тя не трябва да се меси, но да виждаш всички автоматично да престават да го правят? Темата да стигне 95то издание, говори за обратното, нали? Мъжа, познавайки майка си и знаейки, че ще се меси, не трябва да разчита, че жена му ще се оправи с нея, а е негово задължение разговора с майка му, в който да определи къде са границите. Само и единствено от това зависят отношенията снаха-свекърва за в бъдеще и от нищо друго. Ако изниква нещо, то ще дребно, не за основните приоритети на младите. И при сериозен конфликт, ако сина ѝ не може да се оправи с нея, то снахата няма никакви шансове.
А пък случаите, когато сина е и на страната на майка си, то всичко е абсолютно загубено.
Прочети стари теми, това коя как готви е коментирано многократно и съответно коя как си е решила проблема. Лично за мен, това са битовизми, а смятам, че те са от маловажните проблеми
Отношенията между двама възрастни, които не са под запрещение, се определят основно от тях. Ако единият от тях сгафи, виновен за това е той. Всеки възрастен отговаря за постъпките си.

# 647
  • София
Само да напомня за дядото, убит от дъщеря и зет си, защото се опитал да се меси в свещените им неприкосновени отношения, за доброто на децата.
Аз съм в състояние да тегля една майна дори на мое дете, ако съм безкрайно оскърбена, защото към него съм изпълнила дълга си, но за внуците сигурно ще ми е мъчно.
Дори СК дава права на баби/дядовци по отношение срещите им с внуци, но не и бг-мама.

Аз бих се намесила ненатрапчиво, ако видя детето си нещастно, а не ми казва. Независимо мъж или жена.
Все пак опитът си е опит, знаем как жените често ги е страх от раздяла/развод, когато нямат подкрепата на родителите си.

# 648
  • при късмета
Отношенията между двама възрастни, които не са под запрещение, се определят основно от тях. Ако единият от тях сгафи, виновен за това е той. Всеки възрастен отговаря за постъпките си.

Да де, но ако не е мъжа ти изобщо няма да ти се налага да имаш каквито и да отношения със свекървата. При това "гаф" е много относително. Може да не си сгафила според теб и според мъжа ти, а свъкървата да реши, че си и да направи проблем, според нейните разбирания. Когато не ѝ определена граница от сина ѝ, тя може да обвинява и търси кусури на снаха си, колкото си пожелае и още толкова

# 649
  • София
Само да напомня за дядото, убит от дъщеря и зет си, защото се опитал да се меси в свещените им неприкосновени отношения, за доброто на децата.
Аз съм в състояние да тегля една майна дори на мое дете, ако съм безкрайно оскърбена, защото към него съм изпълнила дълга си, но за внуците сигурно ще ми е мъчно.
Дори СК дава права на баби/дядовци по отношение срещите им с внуци, но не и бг-мама.

Аз бих се намесила ненатрапчиво, ако видя детето си нещастно, а не ми казва. Независимо мъж или жена.
Все пак опитът си е опит, знаем как жените често ги е страх от раздяла/развод, когато нямат подкрепата на родителите си.

Въртим едно и също 95 теми.
Едни и същи, които при това нямат свекърви, пишат фермани с упоение, винаги водещи до едно- синът, който е пълнолетен също като жена си, поради което не подлежат на промяна и превъзпитание, трябва да превъзпита майка си, поставяйки ѝ граници под заплаха от отлъчване.

И разбира се, нищо че уж не може да се превъзпита той, трябва да забрави че му е роднина. Mr. Green
Друг начин за справяне няма.

# 650
  • волно калдъръмче
... трябва да превъзпита майка си, поставяйки ѝ граници под заплаха от отлъчване.

Следва с букет цветя, ликьор и бонбони при тъщата, за да ѝ остави децата, плаща за частна гледачка или се редува с жена си да си ги гледат Grinning

# 651
  • София
АбсурТ, ако свеки не е отявлена усойница, едно "Не е твоя работа" ще свърши работа.  Grinning Точно това е казвал брат ми на майка ми (от нея го знам) и тя ще не ще - млъкнала. Снаха ми сигурно дори не знае за тези разговори. За да сме честни - снаха ми далеч не беше толкова еманципирана от майка си, пък и живееха заедно допреди 2 години.
Тук има едно НО - майка ни на него не смее да се репчи, но на мен ми дуднеше до неотдавна за какво ли не, защото аз поддавам повече.

# 652
  • волно калдъръмче
АбсурТ, ако свеки не е отявлена усойница, едно "Не е твоя работа" ще свърши работа.  Grinning
Какви са критериите, по които определяте дали свека е усойница? Учудвате ме! Репчите се на кротките свекърви, а срещу усойниците пращаме собствените им деца. Така ли?

"Не е твоя работа" е израз, който я праща на майната ѝ, а може тя точно това да чака. Аз ко съм, ще го раздавам обидена, което ще е добре дошло за снахата, но най-вече ще го направя заради себе си и собствения комфорт.

# 653
  • София
Скрит текст:

Да де, но ако не е мъжа ти изобщо няма да ти се налага да имаш каквито и да отношения със свекървата. При това "гаф" е много относително. Може да не си сгафила според теб и според мъжа ти, а свъкървата да реши, че си и да направи проблем, според нейните разбирания. Когато не ѝ определена граница от сина ѝ, тя може да обвинява и търси кусури на снаха си, колкото си пожелае и още толкова
Това е интересна и забавна гл.т. Ще продължа в същия дух.
Ако не съм избрала да се омъжа за мъжа ми, нямаше да се налага да решавам проблем със свекъра ми.

Ако свекървата реши, че съм сгафила, има уста, а снахата – уши. Да се надяваме, че и двете ще си използват съответните органи по предназначение. Същото важи и в обратна посока. Освен ако и двете нямат сливи в устата.
П.П. За чия граница говориш?

# 654
  • София
"Не е твоя работа" е израз, който я праща на майната ѝ, а може тя точно това да чака. Аз ко съм, ще го раздавам обидена, което ще е добре дошло за снахата, но най-вече ще го направя заради себе си и собствения комфорт.
Не съм се изразила разбираемо. Говорех за сина й, той да го каже, както моят брат на маман.
Както снахите са тънкообидни и скачат от нищо, така и свекървите трябва да се озаптяват от собствените си деца. На тях няма да се обидят.

# 655
  • при късмета
Все пак обикновенно обсъждаме свекърви, при които с разговор не става. То, ако ставаше какъвто и да е проблем би бил решен с този разговор. А като не е?

# 656
  • волно калдъръмче
Cuckoo, плюй си в пазвата да не чуваш тези обидни слова от сина си.

Кое всъщност би могло да се приеме, че е нейна работа? Децата се гледат според указанията от майка им. На бурканите с храна и кутиите с торти се гледа с пренебрежение. Без покана не се пристъпва прагът на новосформираното семейство. Подаръците ѝ - все неподходящи. Синът ѝ се блещи, за да не му фучи после жена му.
Извинявай, ама луд трябва да си, за да се натискаш на място, където не те искат.

# 657
  • София
Cuckoo, плюй си в пазвата да не чуваш тези обидни слова от сина си.
Добре де, отпред се слага едно "Извинявай, но..." Но и да ги чуя - зависи от ситуацията, може да го насмета, а може да си затрая.
Говоря за случаи, когато свеки/тъщи е настъпателна и дава мнение, без да й го искат. Не зная за вас, но и аз съм казвала на майка си да не се бърка, пък още си говорим.

Последна редакция: вт, 03 юли 2018, 18:30 от Cuckoo

# 658
Така като почнете да се припознавате драматично...Семействата общуват различно, защо пък да е непременно вложено обидно чувство.
За щастие има разумни и разбрани хора, които си се търсят и се събират с повод, и без повод, а най-вече не изпитват нужда да си мерят величието с половинката на дъщерята/ сина.

# 659
  • волно калдъръмче
Там, където много хора си мешат шапките, няма разбирателство. Затова всеки да си знае къщата. А свека да се научи да хвърля боб, за да знае кога да помага и кога да не се бърка.

От темите, в които сте писали, става ясно, че ако свека си предлага услугите - греши, защото рано или късно ще започне да проявява претенции или да се бърка; ако стои настрана - пак е грешна, защото не ѝ пука за собственото ѝ дете и за внуците. Няма угодия и това е.

Общи условия

Активация на акаунт