Януари ще е зима, но пък вкъщи ще сме трима, четирима

• 47 651
  • 761
  •   1
Отговори
# 495
Stela_B, при бременни TSH не бива да надвишава 2. Вероятно ще ти изпишат хормон, но не е чак толкова страшно, все пак най-важното е бебчо да е добре. Ако жлезата ти не произвежда достатъчно от хормона това влияе и на него, тъй като в началните месеци, неговата жлеза още не работи нормално и разчита на твоята.

# 496
Здравейте мами, присъединявам се и аз с термин 3 януари 🤗
Първа бременност, много вълнения и голяма доза страх, как е при вас, решили ли сте къде ще раждате? Simple Smile) И има ли някоя мама която се е насочил към Селената? 🤰🤰🤰
Аз съм раждала там и пак ще бъда там заради доктора ми. Иначе отношението нещо много се е променило.

Естествено или секцио си раждала
  S and M, имаш ли информация дали може при естествено раждане да си избираш лекар, защото предния път не съм избирала екип.

Последна редакция: чт, 26 юли 2018, 15:05 от Silvi_88

# 497
По темата с носа аз имах страшна хрема и УНГ ми изписа антибиотични капки, които правят в аптеката. Все още си тече леко, но не слагам нищо вече. Ако не слагаш дълго време капки за 1-3пъти повечето няма да навредят.

# 498
Нормално е да има лека хрема по време на бременност.
Симптоматиката, която наподобява настинка или грип е често срещана при бременните. Това е така, тъй като се покачват нивата на естроген, което може да причини подуване на лигавиците, включително тези на носната кухина.
Аз също имам и често само си духам носа. Нищо не слагам.

При мен по време на последната ЖК ми пуснаха изследвания за щитовидната жлеза TSH. Оказа се, че моето е  над номрата 6.65 при горна граница 4.2. Нямам оплаквания и забременях много лесно- още първия месец щом решихме. А пише, че при такова TSH е почти невъзможно забременяването. Вие правили ли сте такова изследване? По принцип не обичам да ходя по доктори и от 10 години съм на хомеопатия, но сега покрай бременноста, нямам избор.
Утре съм на ендокринолог, но АГ ми каза, че ще ми дадат изкуствен хормон, което хич не ми се иска да става.

Аз нямам какво да издухам. Все едно имам две тапи в носа.

# 499
Здравейте мами, присъединявам се и аз с термин 3 януари 🤗
Първа бременност, много вълнения и голяма доза страх, как е при вас, решили ли сте къде ще раждате? Simple Smile) И има ли някоя мама която се е насочил към Селената? 🤰🤰🤰
Аз съм раждала там и пак ще бъда там заради доктора ми. Иначе отношението нещо много се е променило.

Естествено или секцио си раждала
  S and M, имаш ли информация дали може при естествено раждане да си избираш лекар, защото предния път не съм избирала екип.
Естествено раждах. Моят лекар беше на смяна. Дано да може, защото и аз държа на лекаря, а не на болницата.

# 500
  • Sofia
Нормално е да има лека хрема по време на бременност.
Симптоматиката, която наподобява настинка или грип е често срещана при бременните. Това е така, тъй като се покачват нивата на естроген, което може да причини подуване на лигавиците, включително тези на носната кухина.
Аз също имам и често само си духам носа. Нищо не слагам.

При мен по време на последната ЖК ми пуснаха изследвания за щитовидната жлеза TSH. Оказа се, че моето е  над номрата 6.65 при горна граница 4.2. Нямам оплаквания и забременях много лесно- още първия месец щом решихме. А пише, че при такова TSH е почти невъзможно забременяването. Вие правили ли сте такова изследване? По принцип не обичам да ходя по доктори и от 10 години съм на хомеопатия, но сега покрай бременноста, нямам избор.
Утре съм на ендокринолог, но АГ ми каза, че ще ми дадат изкуствен хормон, което хич не ми се иска да става.

Аз нямам какво да издухам. Все едно имам две тапи в носа.

Наистина е високо ТСХ. Ще ти дадат л-тироксин най-вероятно, който пие всяка трета бременна, не се притеснявай. По-опасно е да останеш с хипофункция на щитовидната 😕

# 501
  • Sofia
Лоша работа..дано мине по-скоро..

# 502
  • София
Здравейте момичета, аз пиша основно във февруарската тема, но съм с термин съвсем в началото на месеца и съответно може да се окаже и предишния, знае ли се. От София съм, но живея в Испания и ми е втора бременност.
Включвам се по поста на Stella_B и на мен ми излезе високо ТСХ, 5,4 при норма до 5, но за бременни в първия триместър е до 2,5 реално. И аз много се стреснах, още повече не съм имала проблеми, правих изследвания месец преди да забременея и беше ок всичко. Та днес пуснах и в друга лаборатория, а междувременно ми изписаха лекарството, ще го започвам от утре. И мен хич не ме радва мисълта, дано е било грешка, но лекарката ми каза, че се случва често. При теб т4 нормално ли е?

# 503
Здравейте момичета, аз пиша основно във февруарската тема, но съм с термин съвсем в началото на месеца и съответно може да се окаже и предишния, знае ли се. От София съм, но живея в Испания и ми е втора бременност.
Включвам се по поста на Stella_B и на мен ми излезе високо ТСХ, 5,4 при норма до 5, но за бременни в първия триместър е до 2,5 реално. И аз много се стреснах, още повече не съм имала проблеми, правих изследвания месец преди да забременея и беше ок всичко. Та днес пуснах и в друга лаборатория, а междувременно ми изписаха лекарството, ще го започвам от утре. И мен хич не ме радва мисълта, дано е било грешка, но лекарката ми каза, че се случва често. При теб т4 нормално ли е?
При мен излезе лаб.грешка от Лината .Там излезе над 4 ,в други две лаб. беше 2.2 и и антителата си бяха ок.Ние вече сме в второ тримесечие ,нормата вече е до 3 .Смятам пак да пусна тези дни ,че от тогава мина цял месец.Също така бебчо отдавна си има собствена ЩЖ и не натоварва нашата Simple Smile

# 504
  • София

До момента само TSH са ми мерили и се оказа в първи триместър 6.65. Това са резултати от преди три седмици, но аз не се стреснах много и чак утре съм на ендокринолог.
Една година преди да забременея е било 4.18.
Утре ще видя ендокринолога какви изследвания ще ми предпише и ще пиша отново. Иска ми се T3, TAT и MAT да изследвам. Днес четох доста теми за хипофункция и честно казано, нямам повечето от симптомите, които описват във форума.

# 505

Тези съм пускала .Кое е ТАТ и кое е Мат???

# 506
  • София
Stella_B и аз нямам симптоми и затова все ми се иска да е грешка. Аз затова написах до 2,5, защото са ми го изследвали в 10-та седмица, сега съм в 12-та. Принципно суб-клиничния хипотиреоидизъм няма признаци. Пиши ми утре какво са ти казали. Аз засега ще започна хормона, защото чак след седмица ще са готови резултатите от днес.
Момичета, ще се радвам ако искате да участвам и във вашата групичка, от днешния ехограф съм за 1 февруари, така че по-гранично няма накъде Sunglasses Flowers Bouquet

# 507
Дано някой помогне. Мога да дам съвет за Младост само, но е доста далеч
И аз мога да дам Младост, но е доста далеч от Овча Купел.

# 508
Здравейте момичета! Не бях влизала от няколко дни и изчетох всичко на един дъх Simple Smile Радвам се, че ставаме все повече и повече Simple Smile

# 509
Здравейте всички и от мен! Леко бременеене момичета! Термина ми е 09.01.2019 и с удоволствие се присъединявам към вашата групичка! Blush

Общи условия

Активация на акаунт