На море в Турция - тема 52

• 117 441
  • 762
  •   1
Отговори
# 405
  • Istanbul
фериботите нямат 4ас особенно през лятото когато движението е по силно..тръгват веднага и в Çanakkale и в Gebze ...
даже в Gebze са 2 фирми фериботите..
последно през април беше 80 лири на 2 посоки..
но предварително се иска втората посока от гишето
ина4е една посока 45 или 50
казвате GIDIS DONUSH BILET и ще ви дадат нещо като кредитна карта за връщане (няма съкратена дата връщането)

# 406
  • Варна
Eceabat- Çanakkale или Kilitbahir - Çanakkale, който и да хванете, а на връщане тръгват от едно място. Wink

Бъркаш нещо - не е от едно място и в Чанак кале - вярно е че пристанищата се виждат едно от друго , но са на няколко км. едно от друго , а и пътищата до тях са различни - за това до Ечеабат се минава през средата на град Чанаккале , а до Килитбахир преди града от южната му част свиваш към ферипристанището , има си табели

# 407
  • Козлодуй
Eceabat- Çanakkale или Kilitbahir - Çanakkale, който и да хванете, а на връщане тръгват от едно място. Wink
Бъркаш нещо - не е от едно място и в Чанак кале - вярно е че пристанищата се виждат едно от друго , но са на няколко км. едно от друго , а и пътищата до тях са различни - за това до Ечеабат се минава през средата на град Чанаккале , а до Килитбахир преди града от южната му част свиваш към ферипристанището , има си табели
Не го знам въобще това дето ми говориш къде е!
На връщане отиваш до центъра на Чанаккале, там на кръговото дето е пред фериботите и от там тръгват всички. Всеки път от там го хващам за Килитбахир Grinning
Ето го и малко нагледно:

http://picbg.net/img.php?file=0ab49bdc63d47998.JPG

Ето и google от къде те упътва да минеш:

http://picbg.net/img.php?file=cd40385f994b4fe6.JPG

Последна редакция: пт, 13 юли 2018, 13:13 от vanio_tt

# 408
А за Йоздере по този маршрут през Чанаккале или през Гелиболу е по-добре. Запазила съм нощувка в Баргама, на около 200км е от Йоздере. 6 семейства с деца ще пътуваме заедно, аз съм организатора и ми е много притеснено дали всичко ще е наред и кой ще е най-добрия маршрут.

# 409
  • Козлодуй
Пътя от западната страна на водата е в частичен ремонт и казват че този от източната е по-хубав. Аз минавам само от западната и хващам ферибот за Чанаккале и си е добре. Най-много до двайсетина минути може да се наложи да чакаш. Според мен и ти действай така. Wink
Макар, че който и да си избереш все става, няма значение по принцип....крайната цел е да минеш Дарданелите.

# 410
Пътя от западната страна на водата е в частичен ремонт и казват че този от източната е по-хубав. Аз минавам само от западната и хващам ферибот за Чанаккале и си е добре. Най-много до двайсетина минути може да се наложи да чакаш. Според мен и ти действай така. Wink
Макар, че който и да си избереш все става, няма значение по принцип....крайната цел е да минеш Дарданелите.
Много благодаря, и аз клонях към Чанакале, но с този ремонт, за който казваш сега се притесних. Някой ако има наскоро минал ако може да каже как е.

# 411
  • Козлодуй
Много благодаря, и аз клонях към Чанакале, но с този ремонт, за който казваш сега се притесних. Някой ако има наскоро минал ако може да каже как е.
Не се притеснявай...този ремонт не е от сега, а е от няколко години. Идеята е да направят изцяло двулентови еднопосочни пътища, правят и тунел даже. Всяка година като минавам има солиден напредък и нещата стават все по-добре...няма за какво да се тревожиш.
Просто пътя е двупосочен със съвсем леки неравности(без дупки) и тук-там преминава към еднопочен нов. Като в БГ е Grinning
"По-страшното" е 80-тина километра по- на юг, след Чанаккале. Там има един натоварен и бавен участък, планински (около 30км) с изкачване и после спускане. Двупосочен път със завои. И там има мега проект с тунели и не спира работа...ще почакаме още малко и това ще е в историята. Wink

# 412
Преди няколко поста стана дума за самолтените почивки. Имате ли представа, защо само Турс клуб предлагат толкова много дати (не коментирам Тез )? Питам, защото чух за тях за първи път тази година в темата и нямам никаква информация за тях.

# 413
Преди няколко поста стана дума за самолтените почивки. Имате ли представа, защо само Турс клуб предлагат толкова много дати (не коментирам Тез )? Питам, защото чух за тях за първи път тази година в темата и нямам никаква информация за тях.

Турс Клуб предлагат самолетните програми на Тез. Не знам колко са много датите, но те изобщо не предлагат самолетни програми за Егейска Турция - Бодрум, Мармарис, Кушадасъ, Дидим

# 414

Турс Клуб предлагат самолетните програми на Тез. Не знам колко са много датите, но те изобщо не предлагат самолетни програми за Егейска Турция - Бодрум, Мармарис, Кушадасъ, Дидим
Да, всъщност е така, но датите са повече. Благодаря!

# 415
До миналата година Тез Тур имаха полети всяка събота, от тази има вече самолетни пакети за 10 дни и два пъти повече полети.Сега летят във вторник и петък.Ние също сме се възползвали 2012г от ранните полети и бяхме доволни.За 6 нощувки ,7 плажа,а сега обратно. Трябва да  пристигнем в Анталия към 20.30ч с трансфера до Сиде  и настаняване ще стане 22ч,а последния ден заминаваме преди обяд.И това след смяна на резервацията от петък за вторник, иначе и ние  трябваше да тръгнем в 4ч за полет в 8ч.Плажа заради който отивам е по- малко.

# 416
Тази година всички имат повече полети и повечето са пълни, което е чудесно. Надявам се все повече хора да могат да си позволят чартърни програми. Когато за пръв път почивах в Анталия имаше само 3 полета седмично. А тази година са 6, даже може би са 7. Отделно има и до Бодрум. Наистина тази тенденция много ме радва. Дано да продължи. Кой знае, може пак да пуснат изгодните нощни полети Simple Smile
Аз, както писах вече, много ги харесвах. Ако ги има, бих пътувала с тях. Те се появиха през 2006 или 2007 г. и бяха на Тез тур. До 2014 г., когато ги спряха, винаги избирахме този вариант на пътуване.

# 417
  • Пловдив
Ние пристигнахме в 23 часа в хотела. А при резервацията на почивката през януари, полетът беше обявен за 13 часа, в събота. Промениха го на 18. Имаше закъснение. Задължителното спиране за почивка, въпреки мрънкането на децата и разстояние от 40 км се пътува за 1 час, може би и повече. Така плащаш само, за да преспиш. Много изгодно за хотелите. Когато се прибираш на практика е същото като освободиш стаята в 12 часа, но поне можеш да ползваш всичко до трансфера. Предлагат безплатно да ползваш душ и сешоар в СПА-то, ако решиш да продължиш с плажа докато дойде буса за летището. Но въпреки това е неудобно. С кола изобщо пък не ми се пътува......

# 418
  • Варна
Тъкмо погледнах страницата на Тюркиш,440 лв в двете посоки на човек и си избираш часовете сам,имам бегли спомени,че седалка от чартър е 220 евро.

# 419
  • Пловдив
И като кацнеш как си организирш придвижването до хотела. Такси?

Общи условия

Активация на акаунт