Дискова херния - 17

• 141 330
  • 749
  •   2
Отговори
# 675
Трябва да си наясно той какво мисли по въпроса как да се справи, и не ти да решаваш вместо него.
Упражненията са задължителен елемент в подхода, но не единствен, а в съчетание.

# 676
Здравейте! Аз съм с протрузия на Л5, С1 вследствие на бране на ягоди преди 5г като студентка. Имах периоди, през които не можех връзките да си завържа сама..
Към момента съм в затишие на болката, единствено ме наболява, когато трябва да ми дойде или няколко дни подред не се движа.
Препоръката от невроложката ми беше много, много движение.
Съветвам всички, които са на моя етап да пробвате да правите упражнения за заздравяване на мускулите около кръста. Наистина помага, но си трябва време.
Аз си купих една книга, която се казва Библия на хората с болки в гърба на Сара Кий. Там има доста добри упражнения, които помагат за облекчаване на болката. Но има и предостатъчно из целия интернет.
Единственото, което ме тревожи в момента е едно пукане/щракане което имам когато съм в легнало положение и вдигам краката в различни позиции.. докторката каза че уж щяло да отмине като съм постоянна с движенията.
Първоначално като почнете да се движите боли и повече отпреди, но после започвате да се чувствате много по-добре!
Надявам се да мотивирам някой да опита! Няма да съжалявате!

# 677
Препоръчайте (невролог) приемащ по възможност след 16.... или днес директно къде мога да ида? (няма да минавам през GP)

Здравейте. От прочетеното до тук разбирам, че явно имате притиснато нервно коренче. Моя съвет към вас е йонофореза с карипаин. За момента това е най-ефективния начин за лечение на дискова херния. С приемането на медикаменти може би ще изчезне симптоматиката изразяваща се в болка, тръпнене,парене, мравучкане,слабост и тнт., но след известен период от яреме отново ще се появи. При йонофорезата с карипаин се въздейства върху причината, а именно регенерация на диска и следователно освобождаване на нервното коренче. Това е нов метод на лечение, неизвесен все още в България. Препоръчам го като специалист.

# 678
Къде в София се прилага този метод?

# 679
Препоръчайте (невролог) приемащ по възможност след 16.... или днес директно къде мога да ида? (няма да минавам през GP)

Здравейте. От прочетеното до тук разбирам, че явно имате притиснато нервно коренче. Моя съвет към вас е йонофореза с карипаин. За момента това е най-ефективния начин за лечение на дискова херния. С приемането на медикаменти може би ще изчезне симптоматиката изразяваща се в болка, тръпнене,парене, мравучкане,слабост и тнт., но след известен период от яреме отново ще се появи. При йонофорезата с карипаин се въздейства върху причината, а именно регенерация на диска и следователно освобождаване на нервното коренче. Това е нов метод на лечение, неизвесен все още в България. Препоръчам го като специалист.
Нито е незвестен, нито е най-ефективният, нито можете да говорите за лечение.

# 680

От името на кой говорите? Аз говоря от името на лекар-физиотерапевт през който са минали десетки пациенти с този проблем и които изпратихме буквално като нови!

# 681
+1
Във фейс групите има доста коментари на пробвали го.
Има и доста получили алергични обриви от препарата.

Последна редакция: сб, 02 мар 2019, 18:42 от Lemy

# 682
От името на лекар, през когото ежедневно минава такава патология. Никога лекар не може да излага абсурдни твърдения, подобни на вашите.

# 683
+1
Във фейс групите има доста коментари на пробвали го.
Има и доста получили алергични обриви от препарата.

Да, алергична реакция е възможна, но се наблюдава много рядко.

# 684
Имам опит с метода. Не можете да твърдите, че е сред най-ефективните. Отнасяте се конвейрно и търговски към проблема.

# 685
Аз говоря от името на лекар-физиотерапевт през който са минали десетки пациенти с този проблем и които изпратихме буквално като нови!
Вие Силвия Паскалева ли сте?

# 686
Имам опит с метода. Не можете да твърдите, че е сред най-ефективните. Отнасяте се конвейрно и търговски към проблема.

Аз също като вас имам опит с метода! За успеха му е от изключително значение той да се  прилага в комбимация с още 2 лекарствени средства. Както и карипаина да е закупен от лицензиран доставчик! Не знам вие как сте го прилагали. При мен 9 от 10 човека си ъръгват с изключително подобрение! Метода доказано действа. Да! Доказано е с ЯМР преди и след.

# 687
Здавейте, след операция съм, ДХ L5S1, преди осем месеца. Контролен ЯМР след третия месец показва че е изчистена, но аз продължавам да имам постоянни болки. Пробвах физиотерапия с магнит, без резултат, иглотерапия, вече над десет процедури, също без ефект засега.
Някой може ли да сподели за добър физиотерапевт, с хубава техника. Благодаря!

# 688
Сега остава и тия с озона да се включат и се спретна рекламната кампания.
Не давайте фалшиви надежди! Неморално е! Уродливо е!
Прекрасно знаете, че болката е голяма, човек е готов да повярва на всякакви дивотии, за да му олекне.
Щом сте толкова добри и ефикасни, не би трябвало да ви се налага да се рекламирате тарикатски по форумчета.

# 689
Здавейте, след операция съм, ДХ L5S1, преди осем месеца. Контролен ЯМР след третия месец показва че е изчистена, но аз продължавам да имам постоянни болки. Пробвах физиотерапия с магнит, без резултат, иглотерапия, вече над десет процедури, също без ефект засега.
Някой може ли да сподели за добър физиотерапевт, с хубава техника. Благодаря!

Кой ви прилага иглотерапията?
Не е от значение техниката, а специалистът. Магнитното поле не е средство на първи избор, още по-малко пък монотерапия в случаи, като вашия.

Общи условия

Активация на акаунт