Хитринки за всякакъв случай - 17

• 82 344
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря ви ,ще потърся  bouquet

# 136
  • WonderLand
Лисни въшки моря със сапунена вода. Едно шише с пулверизатор пълня с вода, слагам 1 чаена лъжица веро за съдове, разклащам и пръскам обилно цветето. След няколко дни повтарям. Не слагам водата в почвата а само по листата!

# 137
Благодаря ви , ще пробвам и по двата начина.
Тук намерих малко инфо :
http://beautifulworldofflowers.blogspot.com/2016/01/blog-post_6.html

# 138
Казаха ми,че мога да премахна листни въшки от цветята с препарат за прозорци,но не знам дали да пробвам.
Някакви идеи ?
Иначе ги третирам с Ектокил.

Моспилан - от агро аптека или железария. Пакетчето се разтваря в 5 л. вода и пръскаш обилно. Когато изсъхне - пак. Пръска се и почвата.

# 139
Благодаря  Peace

# 140
Имаше питане за премахване на петна от пот по тениски. Аз използвам обезмаслител, но само ако тениската няма щампи - обезмаслителят ги разтваря.  Също и петна около врата на ризи. Така пера и други дрехи. Слагам малко обезмаслител заедно с праха в пералнята.
Но първо проверявам някъде по подгъва да не разтваря боите на дрехата. Почти няма такъв случай. Предполагам, че и за копринена дреха ще стане, ако няма проблем с боите - имаше такова питане за мазно петно върху коприна.

Хлебарките от години ги боря с Хлебомор-К спринцовки. Много съм доволна. Слагам на листчета и пъхвам под мебели и уреди.  
Тук намерих една статия за препарата, която много точно обяснява. https://www.yapl.org/%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0/%D1%8 … D0%BB%D0%B8%D1%87
Гледам, че има и някакъв Хлебомор-Е с друго активно вещество. Не съм го ползвала.

# 141
Имам на вилата съсели в подпокривното пространство - миналата година пробвахме с капани / лепящи и капан-тръба/, но нищо не стана...Някой да е преборил тези хитри гадини?

# 142
сиси, консултирай се с ветеринари.
На мен те ми помогнаха, но беше доста отдавна, а сега има нови средства за борба с тези гризачи.

# 143
Искам да попитам ако някой знае хитринки за премахване на петна от бебешки дрешки. Захранвам сина ми, но доста цапаме и дрехите, въпреки че го увивам с 3 лигавника. Не ми се иска да използвам химията от магазинната мрежа, защото е бебе. Приемам всякакви съвети. Става дума за пресни петна от нацапано преди да ги сложа в пералнята.

# 144
Пробвай с кислородна вода
Искам да попитам ако някой знае хитринки за премахване на петна от бебешки дрешки. Захранвам сина ми, но доста цапаме и дрехите, въпреки че го увивам с 3 лигавника. Не ми се иска да използвам химията от магазинната мрежа, защото е бебе. Приемам всякакви съвети. Става дума за пресни петна от нацапано преди да ги сложа в пералнята.

# 145
Прахта за пране също е химия. Ако имаш някакви съображения, просто пускай опцията допълнително изплакване. Аз използвах обезмаслител.

# 146
Аз пера на малката с Фрош от кауфланд беше май закупен. Пръскаш на петното оставяш малко и пускаш в пералнята. Аз лично накисвам и тогава натърквам хубаво и пера. Специално за бебешки дрешки е Simple Smile

# 147
  • София
С какво да премахна пита на оси? Ръчно премахване на самата пита е невъзможно - много са и винаги има доста на питата, не остава "празна".

# 148
Знам, че се пръска дезодорант, лак за коса, за да се разбягат осите.

# 149
С какво да премахна пита на оси? Ръчно премахване на самата пита е невъзможно - много са и винаги има доста на питата, не остава "празна".
Аз чаках да стане тъмно, тогава не са агресивни и я премахнах. Преди това пръскахме с нафта, но ефект нямаше.
Ако е на трудно достъпно място, не знам.

Общи условия

Активация на акаунт