Хитринки за всякакъв случай - 17

• 82 103
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
Има едни лепенки, слагат се на вратичката на шкафа.Огледай добре около пантите на вратичките, мини с тампон, напоен със спирт, понякога там се крият гадинките.

# 121
  • София
Стъклените капаци и аз не успявам да оправя напълно. Положението е окей след като намажа с а1 за фурни и оставя 10 мин да престои.

Препоръчайте ми препарат за сухо пране, който мога да си купя от физически магазин в България. Искам да почистя дивана и кухненскитр столове.

В лидълската тема похвалиха някакъв спрей за дивани, аз лично не съм пробвала, питай там за повече инфо.

# 122
Бяла чанта може да се почисти със спирт.

# 123
Момичета, дайте съвет как да се справя с тези гадинки. Имам един шкаф, в който ми се въдят постоянно гъгрици ( на такива поне ги оприличавам). Изхвърлям всичко, чистя го и след едно известно време намирам отново някоя, разхождаща се в новия ми пакет с брашно или някъде другаде из шкафа.

При мен всякакви такива неща ( брашно, ориз, подправки)
минават първо през фризера

Благодаря, ще опитам задължително!  Държите ги известно време във фризера и след това в шкафа или как точно процедирате?
А при мен по принцип тези неща стоят в хладилника. Заразата може да не е от шкафа. В магазините също много се въдят и можете да си донасяте нови с новата покупка.

# 124
  • Стара Загора
Стъклените капаци и аз не успявам да оправя напълно. Положението е окей след като намажа с а1 за фурни и оставя 10 мин да престои.

Препоръчайте ми препарат за сухо пране, който мога да си купя от физически магазин в България. Искам да почистя дивана и кухненскитр столове.

В лидълската тема похвалиха някакъв спрей за дивани, аз лично не съм пробвала, питай там за повече инфо.

Спрея за дивани от Лидл е хубав, но рядко го намирам.
Сега взех на Астониш препарат за дамаски. Впечатлена съм. Седалките на колата са като нови. Този.

# 125
  • София
С какво да изчистя светла чанта от изкуствена кожа - пробвах мокри кърпи, сапун, магическа гъба, че даже и обезмаслител, получава се с почти всичко, ама трябва мнооого тъкане, някак си ми се иска нещо по-лесно да има. Предложения?
Аз мойта изпрах в леген с хладка вода, сапун и четка. Изпра се.

# 126
Момичета, дайте съвет как да се справя с тези гадинки. Имам един шкаф, в който ми се въдят постоянно гъгрици ( на такива поне ги оприличавам). Изхвърлям всичко, чистя го и след едно известно време намирам отново някоя, разхождаща се в новия ми пакет с брашно или някъде другаде из шкафа.

При мен всякакви такива неща ( брашно, ориз, подправки)
минават първо през фризера

Благодаря, ще опитам задължително!  Държите ги известно време във фризера и след това в шкафа или как точно процедирате?

2-3 дни, а подправки от типа на шарена сол и червен пипер, постоянно са си в камерата.

Последна редакция: чт, 05 юли 2018, 18:50 от pticasprujina

# 127
Подкрепям напълно за червения пипер. Обикновено купувам пакет от 1 кг, от производител и си стои във фризера. В малко винтово бурканче даржа само за текуща употреба.
Ориз, брашно, царевично/пшенично, грис и каквото още се сетите на 4-5 седмици ги оставям поне за денонощие във фризера. Пуклива царевица бяхме купили голям пакет, той се опита молци да разпространи, но фризерът реши проблема.

Стъклените капаци на тенджерите стават като нови в съдомиялната.

# 128
Съдомиялната с един препарат на феъри. Това сваля и боята от чиниите, инак мие Перфектно.

# 129
С какво да изчистя светла чанта от изкуствена кожа - пробвах мокри кърпи, сапун, магическа гъба, че даже и обезмаслител, получава се с почти всичко, ама трябва мнооого тъкане, някак си ми се иска нещо по-лесно да има. Предложения?
1 вариант - с мицеларна вода - без значение марката - особено ефективна, ако има надраскано с химикал;
2 вариант - с препарат за почистване на стъкла - традиционно ползвам на Медикс и затова ползвам него за тази цел.
И при двата варианта ползваш тампонче или памук. Няма много търкане.

# 130
Гъгрици и гадини може би се въдят от нещо забравено. Няма спасение, освен фризер. Отрова няма как да се сложи, пробвала съм с къщички, но стана още по-страшно, някак привличаше още повече външни.

Преди време имах този проблем с един кухненски шкаф. Оказа се, че в друг шкаф, не много близо, имам забравена плътно затворена кутия със суха лавандула. Не знам как минавах, а и винаги съм мислела, че лавандулата ги прогонва. Обаче явно има някои гадини, които не ги притеснява. После слагах и кестени, твърди се, че има ефект - не знам дали от тях изчезнаха.

# 131
Казаха ми,че мога да премахна листни въшки от цветята с препарат за прозорци,но не знам дали да пробвам.
Някакви идеи ?
Иначе ги третирам с Ектокил.

# 132
Ако е агресивен, може да повредиш цветята. Има толкова много препарати, може и с тютюнева отвара, защо и препарат за прозорци?

# 133
Ако е агресивен, може да повредиш цветята. Има толкова много препарати, може и с тютюнева отвара, защо и препарат за прозорци?

Добре ,благодаря  bouquet

# 134
  • София
Казаха ми,че мога да премахна листни въшки от цветята с препарат за прозорци,но не знам дали да пробвам.
Някакви идеи ?
Иначе ги третирам с Ектокил.
Една съседка ги мори с накиснат тютюн във вода, и с този разтвор пръска листата. Не знам пропорцията точно.

Общи условия

Активация на акаунт