Хитринки за всякакъв случай - 17

• 82 303
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
  • до най-прекрасния мъж
Мерси, момичета. Като са мокри са ОК, но като започнат да съхнат, лека полека избиват от бледо жълти до почти оранжеви петна. Може да пробвам на по-силна центрофуга /пуснах ги на деликатно пране/ и да суша на слънце с пъхнато нещо вътре, за да не се задържа влагата.

# 211
Едно залепване на рамка в оптиките е максимум 2 лева. Всико останало ми се струва фантастика.

Нямам представа от цените, наскоро ми взеха 4 лв за смяна на пластмасовите дуржачи на носа.
При всяко положение, ако ги лепят в оптиките, ще е най-добър вариант.  Аз затова писах , че това са варианти, ако не стане в оптика.

# 212
Точно идеята с платчето си мислех да пробвам.
Тъкмо навреме идваш с поясненията. bouquet
Какво ще лепиш?
Може и да потопиш парченцето в разтвора да се напои, после с пинсети и внимателно наместване.
Спуках вратата на хладилника отвътре. Не е голяма пукнатината, но е в ъгъл, та затова харесах
идеята с парчето плат. Мисля, че ще стане по-здраво. Почти не се вижда, но може да се процепи
още.
Преди време съм лепила с хлороформ пластмасови части и сега се замислих дали коресилинът
няма да мирише много или по-точно, колко време ще мине докато се измирише напълно. newsm78
Ще пробвам на друго място, имам и други неща за лепене и ще преценя. Peace

# 213
Точно идеята с платчето си мислех да пробвам.
Тъкмо навреме идваш с поясненията. bouquet
Какво ще лепиш?
Може и да потопиш парченцето в разтвора да се напои, после с пинсети и внимателно наместване.
Спуках вратата на хладилника отвътре. Не е голяма пукнатината, но е в ъгъл, та затова харесах
идеята с парчето плат. Мисля, че ще стане по-здраво. Почти не се вижда, но може да се процепи
още.
Преди време съм лепила с хлороформ пластмасови части и сега се замислих дали коресилинът
няма да мирише много или по-точно, колко време ще мине докато се измирише напълно. newsm78
Ще пробвам на друго място, имам и други неща за лепене и ще преценя. Peace

Нямаш проблем, лепила съм спукана вътрешност на стар хладилник - с парченца хасе, стана доста здраво. Накрая намазваш най-отгоре, за да загладиш с пластмаса и да не личат нишките на тъканта. Коресилинът изветрява доста бързо и няма да имаш проблем с миризмата. Като съм зарязвала останало в купичката, на другия ден е изсъхнало и не мирише. Все пак трябва да постои с отворена врата докато изсъхне напълно.

# 214
Още веднъж благодаря Diorela!
Ще се доверя на опита ти.  Peace
Да, за по-стар хладилник става въпрос и не се ползва непрекъснато.

# 215
Това с лимонтозуто ще помогне ли да се ОТПУШАТ отворите за пара на ютия?
Недей. След това може да стават петна върху дрехите, които гладиш. От Метро съм купувала течност за почистване на котлен камък от ютии. Много е ефикасна.
Съвет. Ползвай само дестилирана вода в парната ютия и никога няма да имаш отлагане на котлен камък. Литър и половина дестилирана вода е около левче в аптеките и колкото и да гладиш на пара, ще ти стигне за няколко месеца.

# 216
Аз периодично пускам няколко пъти на паров удар. Излизат парченца варовик от дупчиците и се прочиства. Но ютията ми има антикалцираща игла (май така се казваше). Веднъж съм я вадила за чистене, но нямаше абсолютно нищо. За дестилирана вода не се бях сещала, само ароматизирана съм пробвала, но не ми хареса  Simple Smile

# 217
Аз периодично пускам няколко пъти на паров удар. Излизат парченца варовик от дупчиците и се прочиства. Но ютията ми има антикалцираща игла (май така се казваше). Веднъж съм я вадила за чистене, но нямаше абсолютно нищо. За дестилирана вода не се бях сещала, само ароматизирана съм пробвала, но не ми хареса  Simple Smile
Иглата слагам един път месечно в чашка с оцет за денонощие.

# 218
Flowers Four Leaf CloverFlowers RoseБЛАГОДАРЯ,ТОНИнет!Ще опитам.Доста е старичка ...Flowers Four Leaf Clover

# 219
Момичета, чудесни сте! Дадохте ми чудесна идея!
Между другото аз почиствам каната си с вода и малко ориз - оставям да кисне половин до един час, после изплаквам - като нова става. Същото правя за термоса и тенджерите. Simple Smile

# 220
Между другото аз почиствам каната си с вода и малко ориз - оставям да кисне половин до един час, после изплаквам - като нова става. Същото правя за термоса и тенджерите. Simple Smile
Интересно!
За електрическа кана ли става въпрос?

# 221
Най–вероятно за електрическа...но моя въпрос е  загрява ли се водата преди това?

# 222
Интересно!
За електрическа кана ли става въпрос?
Да, за електрическа кана става дума.
Най–вероятно за електрическа...но моя въпрос е  загрява ли се водата преди това?
Не, не се загрява водата.
Ориза трябва да покрива дъното поне половин ( но аз го правя един пръст) пръст. Преди да излея тази смес, разклащам каната. А термоса го тръскам  затворен нагоре надолу.

# 223
Благодаря,ще пробвам!

# 224
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
моите термоси са метални вътре, не със стъклено тяло, имам и няколко метални шишета и тях ги чистя с таблетки за зъбни протези.

слагам топла или гореща вода, таблетката и след 15мин. изплаквам.
2 таблетки слагам и в тоалетната като междинно чистене (1 път в седмицата)

каната за вода чистя с бакпулвер - завира водата и изсипвам 1 пакетче и оставям.
с лимонена или оцента киселина също става, но ми мирише  Whistling

загорели тенджери също чистя с бакпувер - намокрам, посипвам и оставям да действа. колкото е по-загоряло, толкова по-дълго. после с мекото на гъбата пада всичко.

Общи условия

Активация на акаунт