Хитринки за всякакъв случай - 17

• 82 306
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
моите термоси са метални вътре, не със стъклено тяло, имам и няколко метални шишета и тях ги чистя с таблетки за зъбни протези.

слагам топла или гореща вода, таблетката и след 15мин. изплаквам.
2 таблетки слагам и в тоалетната като междинно чистене (1 път в седмицата)

каната за вода чистя с бакпулвер - завира водата и изсипвам 1 пакетче и оставям.
с лимонена или оцента киселина също става, но ми мирише  Whistling

загорели тенджери също чистя с бакпувер - намокрам, посипвам и оставям да действа. колкото е по-загоряло, толкова по-дълго. после с мекото на гъбата пада всичко.

Бакпулверът и аз го ползвам редовно за такива дейности. Особено за филтрите на аспиратора. Simple Smile

# 226
  • оттам, откъдето започва България
Би ли споделила как точно действаш с филтрите на аспиратора?

# 227
Би ли споделила как точно действаш с филтрите на аспиратора?

В голямата тава на печката/фурнатасипвам вряля вода и 2-3 пакетчета бакпулвер. Слагам филтрите в нея и гледам как мазнините изплуват на повърхността. После с гъба с веро ги измивам и изплаквам.

Това е за постоянните филтри, не за сменяемите.

# 228
Благодаря ти! Моя е един и голям и направо не ми се мисли как ще става.

# 229
  • София
Съдомиялна имаш ли?

# 230
Благодаря на съфорумката, която даде идеята за почистване на ел.кана с лимонена киселина и вода! Изгубих дирите й в темата и по тази причина не мога да я цитирам.
Каната стана като нова!
Още веднъж голямо благодаря!!!

# 231
Съдомиялна имаш ли?
Не.

# 232
Малко ме е срам, но ... оризът ако го ползвам в каната, мога ло после да го метна и в друг съд, или слагам нов?Simple Smile

# 233
Моля за съвет за изпитано средство срещу дървояди - гризат дюшемето на поразия. Благодаря.

# 234
И аз моля за съвет - въпреки че всеки ден се пуска прахосмукачката тази сутрин ММ намерил доста мравки в кухнята.
Мисля да купя biokill, понеже не мирише, а имаме бебе на 5 месеца. Не можем да разберем от къде влизат Flushed

# 235
Срещу мравки със много доволна от тебеширчетата. Мисля, че няма да са опасни за бебето, щом още не пълзи, но все пак прочетете.

# 236
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Моля за съвет за изпитано средство срещу дървояди - гризат дюшемето на поразия. Благодаря.

незнам дали има домашно средство.
химия. мисля слагат нещо в дупките, които са изгризали с една спринцовка.

ние взехме един стар шкаф, масат аи столове и те също имаха дървояди.
съседът имаше саунаи ги вкарахме там за няколко часа при 80С май и те изпукаха.
дюшамето обаче няма как да го вкарате там. newsm78

# 237
И аз моля за съвет - въпреки че всеки ден се пуска прахосмукачката тази сутрин ММ намерил доста мравки в кухнята.
Мисля да купя biokill, понеже не мирише, а имаме бебе на 5 месеца. Не можем да разберем от къде влизат Flushed

По напред в темата бях срещала ,че утайка от кафе ги гони. Пробвай да поръсиш там където сте ги срещали. Поне е безвредна.

# 238

Канела

# 239
  • София
Малко ме е срам, но ... оризът ако го ползвам в каната, мога ло после да го метна и в друг съд, или слагам нов?Simple Smile
Ако после смяташ да го готвиш - не /ще е пълен с котлен камък/, ако искаш да почистиш друг съд - пробвай, най-много да не се изчисти, ама нищо не губиш.
--------------
За мравките - поръсете със сол.

Общи условия

Активация на акаунт