Хитринки за всякакъв случай - 17

• 82 306
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
  • софия
За мравки - обелките от краставица на мястото, от което излизат.

# 241
Моля за съвет за изпитано средство срещу дървояди - гризат дюшемето на поразия. Благодаря.

Няма такова.
Борбата е страшна. И тези гадове имат летяща форма и така плъзват навсякъде. Има препарати с киселина, ако не се лъжа, беше оцетна.  Трябва предпазливо мазане. Мирише.
Реставратори за ми казвали, да се намаже с нафта, било ефикасно средство , но половин година здраво мирише.
Можело също да се шприцват със спринцовка във всяка дупчица разни препарати, но не трябва да се пропуска.

Най-добрия вариант е , сменяй дюшамето и преди да сложиш ново, трябва да е добре импрегнирано срещу гадовете, също и да почистиш добре.
Твоето поне се сменя  лесно,  а при мене са нападнали една висока старинна вита стълба, направо не зная как да се справя. Няма сменяне- няма кой да направи такава. А и няма как да я мажа отдолу - огромна височина е, трябва скеле да се прави... Оххх.

# 242
Моля за съвет за изпитано средство срещу дървояди - гризат дюшемето на поразия. Благодаря.

Няма такова.
Борбата е страшна. И тези гадове имат летяща форма и така плъзват навсякъде. Има препарати с киселина, ако не се лъжа, беше оцетна.  Трябва предпазливо мазане. Мирише.
Реставратори за ми казвали, да се намаже с нафта, било ефикасно средство , но половин година здраво мирише.
Можело също да се шприцват със спринцовка във всяка дупчица разни препарати, но не трябва да се пропуска.

Най-добрия вариант е , сменяй дюшамето и преди да сложиш ново, трябва да е добре импрегнирано срещу гадовете, също и да почистиш добре.
Твоето поне се сменя  лесно,  а при мене са нападнали една висока старинна вита стълба, направо не зная как да се справя. Няма сменяне- няма кой да направи такава. А и няма как да я мажа отдолу - огромна височина е, трябва скеле да се прави... Оххх.

Навремето баба ми сипваше газ в дупиците на дюшемето. Сега със спринцовка даже ще е по лесно.

# 243
  • София
Е точно газта е бензин, с него работеха едно време газените лампи

# 244
Срещу мравки пробвах сто неща, само това имаше ефект
https://apteka.framar.bg/30040522/%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B0 … B0-4-%D0%B3%D1%80
Но трудно го намерих, взех от Практикер в крайна сметка.

# 245
  • София
Ако авторката на проблема с мравките има малки деца, по-добре да пробва с нещо, което не е химикал, да не си направи по-голяма беля от мравките.

# 246
Аз съм тровила дървояди с Райд. Запушвам си носа и пръскам във всяка дупка. Обаче - поне няколко дни проветряване и никакви деца и животни наблизо. Не съм сигурна дали ще стане с дюшеме, защото там може да имат много дупки и тайници. При нас беше стар скрин и можех да огледам за всяка дупка.

# 247
Много съм проучвала за дървоядите заради старинната стълба. И е доста отчайващо, поне в моя случай.

# 248
И аз моля за съвет - въпреки че всеки ден се пуска прахосмукачката тази сутрин ММ намерил доста мравки в кухнята.
Мисля да купя biokill, понеже не мирише, а имаме бебе на 5 месеца. Не можем да разберем от къде влизат Flushed
.

Здравей! Аз знам, че се поръсва със сол или оцет. Успех!

# 249
Всяка по-силна миризма гони мравките. Аз и с парфюм пръскам и изчезват.

# 250
  • Плевен
Момичета,как да изчистя ,,посиняла,, бяла чанта от дънки?

# 251
Пробва ли с мицеларна вода? Тоалетно мляко, спирт - ако понася.

# 252
Момичета,как да изчистя ,,посиняла,, бяла чанта от дънки?
С магическа гъба пробва ли?

# 253
  • Нови искър
За Мравките :
Пробвай те с Айкън продава се по Агро аптеките и действа за всякакви видове гадове-летящи, пълзящи и т.н.

# 254
Здравейте,бихте ли препоръчали нещо против мухъл ?

Общи условия

Активация на акаунт