Хитринки за всякакъв случай - 17

• 82 231
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
...плочките си седят с варовика Sad
Бял оцет.

# 421
  • София
_viki, anra, благодаря ви! Не съм третирала или прала. Сложих панталона в студена вода уж да се разтвори (с плодовете действам така), но не е мръднало. Утре ще потърся това Клири. Мисля да отида до Елитис, че изборът е голям. Дано да го продават. Ако има Тест, ще взема и от него. Пък дано излезе. Преди 3-4 дни купих панталона и ще ме яд ако го хвърля.

# 422
  • София
Преди години забелязах, че колкото повече си търкам петите, толкова повече не ми харесват в последствие. Някъде бях чела, че грубата кожа е нещо като гъба и препоръчваха антимикотични спиртове. Аз знам за два: антимико-бета и антимико-ацид. С първия не видях резултат сякаш, но с втория... Там където съм мазала, кожата започна да пада, не знам колко слоя падна, но от тогава с пети не се занимавам, правих го есен, зима, не помня сезона, но не лятото. А антимико-бета го използвам за обувки, защото няма как да ги изпера (кожените), а така ми се иска. Слагам ръкавица, слагам върху мокра кърпичка от спирта и ги мажа обилно отвътре.
Може ли повече инфо за спирта антимикоацид как се процедира? Намазваш после колко време стоиш? По колко пъти на ден или на седмица е препоръчително?

# 423
Преди няколко дни заради петите си взех рекламираните ексфолиращи чорапи
Скрит текст:
Парасофт
Ексфолира ми се всичко друго, но не и петите и мазолите.
Остава пемзата и морския пясък...
О, не. Те са голям боклук. До болка ми изтъниха кожата на свода, където нямах проблем, но на петите си останаха. Ще пробвам с идеите по-горе. Дълго време бях доволна от силициловата киселина смесена със зехтин+ обработка с ножче, но в един момент ми писна да се занимавам ( трябваше да пренощувам с тази смес, което през лятото не е много найс Sad )
Благодаря за съветите Simple Smile Мицералната вода даде ефект върху пресните замърсявания, така да се каже. И то доста добър. Вече третираните участъци обаче не подлежат на промяна Sad
А за плочките? И само при мен ли магичната гъба не дава ефект върху нищо?

Като прочетох преди години във форума хвалебствията за магическите гъби, трябваше да се пробва.
И си спомням видях в Кауфланд на марката Фино, взех си...мисля че бяха 2 гъби в комплект и ползвах едната за какви ли не повърхности...ами почти никакъв ефект не видях...другата ми стоя доста дълго време не ползвана, в един момент и нея "изразходих", но пак не видях ефект.
После взех на Сано (магически гъби) и вече 3години не съм си купувала друга марка.
Бърша си кухненските шкафове с тях, хладилника отвън, понякога мивката и смесителя, ей така на набързо и виждам ефект.

# 424
_viki, anra, благодаря ви! Не съм третирала или прала. Сложих панталона в студена вода уж да се разтвори (с плодовете действам така), но не е мръднало. Утре ще потърся това Клири. Мисля да отида до Елитис, че изборът е голям. Дано да го продават. Ако има Тест, ще взема и от него. Пък дано излезе. Преди 3-4 дни купих панталона и ще ме яд ако го хвърля.
Не съм виждала Клири в нашия Елитис, но аз не съм в София. Купувала съм го от магазинчета, в които се прадават всякакви домашни потреби, но не китайски.
Помолих ММ да ми диктува по телефона инфо от бутилката:
производител е Химирекс ООД, София.
Клири 1 - почиства петна от мазнини, кръв, трева, яйца, шоколад, мляко, захабени яки, маншети, чорапи и др.
Клири 2 - почиства петна от ръжда, вино, плодове от текстил и твърди повърхности.
Направил е някаква снимка, но само на единия препарат / мъжка му работа /
Скрит текст:

# 425
Скрит текст:
Преди години забелязах, че колкото повече си търкам петите, толкова повече не ми харесват в последствие. Някъде бях чела, че грубата кожа е нещо като гъба и препоръчваха антимикотични спиртове. Аз знам за два: антимико-бета и антимико-ацид. С първия не видях резултат сякаш, но с втория... Там където съм мазала, кожата започна да пада, не знам колко слоя падна, но от тогава с пети не се занимавам, правих го есен, зима, не помня сезона, но не лятото. А антимико-бета го използвам за обувки, защото няма как да ги изпера (кожените), а така ми се иска. Слагам ръкавица, слагам върху мокра кърпичка от спирта и ги мажа обилно отвътре.
Може ли повече инфо за спирта антимикоацид как се процедира? Намазваш после колко време стоиш? По колко пъти на ден или на седмица е препоръчително?

Правих го преди доста години (5?). Слагате си някаква ръкавица, защото и пръстите с които държите памука/ тампона, който напоявате със спирта, ще се обелят и след като се изкъпете, си мажете ходилата (не целите, а там където е необходимо), изчаквате да изсъхнат. Правих го няколко (3-5) последователни дни. Слоевете кожа не започват да падат веднага, а след няколко дни. Ако кожата е по-загрубяла, може да се използва по-продължително, но пък винаги може да се повтори процедурата при необходимост. По участъците, които се третират, не трябва да има рани.

# 426
  • София
Не съм виждала Клири в нашия Елитис, но аз не съм в София. Купувала съм го от магазинчета, в които се прадават всякакви домашни потреби, но не китайски.
Помолих ММ да ми диктува по телефона инфо от бутилката:
производител е Химирекс ООД, София.
Клири 1 - почиства петна от мазнини, кръв, трева, яйца, шоколад, мляко, захабени яки, маншети, чорапи и др.
Клири 2 - почиства петна от ръжда, вино, плодове от текстил и твърди повърхности.
Направил е някаква снимка, но само на единия препарат / мъжка му работа /
Скрит текст:

Благодаря! Поне ми спести ходенето до Елитис. Ще го потърся. Лошото е, че не се сещам за такива магазинчета около нас, но ще се оглеждам.

# 427
  • Велико Търново
Точно от Елитис съм купувала клири.

# 428
Точно от Елитис съм купувала клири.
Ето, има полза от размяна на информация. Аз не съм виждала, но сигурно така се е случило. Още по - добре, защото съм близо до магазина!

# 429
От "Евроланд" купих рамка .На етикета пише,че дървена със стъкло,което се оказа ПЛАСТМАСА с черни букви.Как да се избавя от буквите?

# 430
    [/list]Как да се избавя от мишка у дома?!
    Спешно е, защото вчера видях една.....  Едва съм мигнала..... Sad(((

# 431
      [/list]Как да се избавя от мишка у дома?!
      Спешно е, защото вчера видях една.....  Едва съм мигнала..... Sad(((
      От този тип капани за хлебарки бях доволна: https://spestete.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%BD-%D1%81-%D0%BD … %D0%B2%D0%B5.html

# 432
      • до най-прекрасния мъж
      Метален капан със резен сух салам или лепящ капан - зависи колко е голяма мишката. Може да ръснеш малко парчета саламче в центъра, но и без се хващат.

# 433
      Потвърждавам за лепящите капани... Обаче трябва да има после някой негнуслив да го изхвърли... Че преди години силата ми стигна само да го метна на терасата, докато се върне мъжа ми, а котката го намерила, яла мишката, омазала се цялата с лепилото, вряла се във въглища и за капак се появи опакована в бели паяжини като някое адско изчадие...

# 434
      Потвърждавам за лепящите капани... Обаче трябва да има после някой негнуслив да го изхвърли... Че преди години силата ми стигна само да го метна на терасата, докато се върне мъжа ми, а котката го намерила, яла мишката, омазала се цялата с лепилото, вряла се във въглища и за капак се появи опакована в бели паяжини като някое адско изчадие...
      Ох, не е смешно, знам, но се смях с глас! Горкото животно!

Последна редакция: пт, 03 авг 2018, 18:20 от anra

Общи условия

Активация на акаунт