СЕДМИ клас – 11 – Късмет на Първо класиране! (02.07.2018–08.07.2018)

• 160 842
  • 2 767
  •   1
Отговори
# 1 770
  • Варна
Да се отчета със записана гимназистка. Можеше и без госпожицата да мина, но тя държеше да присъства. Попълних заявление и декларация на място. Взеха ни удостоверението и сравниха служебната бележка с точките от НВО-то. Това за Първа - Варна 😄
Успех на всички, които ще участват във второ класиране!

# 1 771
Аз вчера също успях набързо да хвърля едно око, но се чудя след промените дали няма промяна и в бала  newsm78

Не съм разбрала да има промени в баловете за Русе!? При нас и при "първото" първо класиране, и при "второто" първо балът си беше коректния за желаната паралелка.

# 1 772
  • Варна
Проблем имаше/има само в някои софийски гимназии.

# 1 773
  • край голямата локва
p.s  Колкото повече деца подадат за второ- толкова по- малко ще паднат баловете.
Не съм съгласна с това. Броят на подалите за второ класиране не е важен.
Важно е колко деца няма да се запишат след първо класиране и няма да подадат заявление за второ.
От това зависи дали и с колко ще падне балът за дадена паралелка, респективно училище.
Разбира се, че на първо място зависи от освобождаването на  местата от децата които отиват в училища с отделен прием. За това и извън София движението е минимално. Просто няма такъв избор. Сега заради електронното подаване ще отпаднат тези дето са си поиграли, но преди почти нямаше движение в ''рейтинговите'' училища.
Има разлика обаче колко и кои деца ще се борят за тях. Ако тези от СМГ АЕ и 73 продължат напред към СМГ НЕ И 91 е едно, ако ги оставят за децата от 22 и 35 е друго. Ако пък и те решат да се запишат на първо класиране , картинката пак се променя.  Статистически погледнато има по- голяма вероятност при повече подадени заявления да има повече деца с по- високи балове които да запълнят свободните места.
Но какво ще стане, просто няма как де се предвиди.

# 1 774
  • Страната на чудесата
Класирана е по първо желание и нашата госпожица, днес я записахме. Няма изненади, всичко мина гладко и пропуснах и вълнението покрай класирането, докато събирахме слънчеви лъчи по морето😊

# 1 775
Едно въпросче, макар че може и да е задавано преди.
Младежа отива на второ класиране. Дърпа нагоре в класирането. И тук е куесчъна ми - от първото желание надолу ли се смята или отдолу нагоре?

Надявам се някой да ме е разбрал😂

# 1 776
  • София
Младежа отива на второ класиране. Дърпа нагоре в класирането. И тук е куесчъна ми - от първото желание надолу ли се смята или отдолу нагоре?

От първо, надолу Wink

# 1 777
Аз вчера също успях набързо да хвърля едно око, но се чудя след промените дали няма промяна и в бала  newsm78

Не съм разбрала да има промени в баловете за Русе!? При нас и при "първото" първо класиране, и при "второто" първо балът си беше коректния за желаната паралелка.
И при нас така, предполагам защото всичките ни желания балообразуват по един и същ начин

# 1 778
  • Стара Загора
Определено електронното предаване на заявления за класиране изкривява доста резултатите.
Направих си труда да пресметна процентното падане в бала между първо и второ класиране в Стара Загора за последните три години. Резулатите са много интересни. За 2015 и 2016 балът в езиковата гимназия в града (най-предпочитаната) пада с едва 0,5-1%.
През 2017 година обаче, когато въвеждат електронното, спадът е 3-10%.
Доста показателно, смятам...

Последна редакция: ср, 04 юли 2018, 13:26 от Jade

# 1 779

От първо, надолу Wink
Супер!
Благодаря!😘

# 1 780
Нормално, доста хора пробват в повече от една област на първи етап по различни причини. На второ класиране всичко си идва на мястото.

# 1 781
  • София

Викаш, да не е като асансьор - първо отгоре надолу, а после се връща по обратния път. Joy Обичам ви, хора! Hug Joy

# 1 782
Честито на всички, които са успели с желанията на първо класиране! Успех и на очакващите второто класиране:fist:

Аз имам един въпрос чак за трето класиране - тогава се подава ново заявление / и къде? / с право да се пренаредят желанията спрямо наличните останали места в училищата или пак само тези, които вече са подадени първоначално?

# 1 783
Честито на всички, които са успели с желанията на първо класиране! Успех и на очакващите второто:plus1:

Аз имам един въпрос чак за трето класиране - тогава се подава ново заявление / и къде? / с право да се пренаредят желанията спрямо наличните останали места в училищата или пак само тези, които вече са подадени първоначално?
Процедурата на трети етап е същата като на първи, но се подава заявление само за обявените от РУО останали свободни места след втори етап на класиране.

# 1 784
  • София
Подадох заявление за второ класиране. Във 2АЕГ, искат бележката с резултатите от изпитите, само за сверка и я връщат. Подписах се в една тетрадка, че съм подала заявление за второ класиране. Младежът не пожела да дойде с мен, да види къде е приет. Каза, какво да му гледам на това училище, като няма да уча там. Аз си признавам, впечатлих се от базата. Пращам му снимки, той ми вика, стига си ме спамила!
Сега пак заемаме позиция "партер" и зачакваме. Joy

Последна редакция: ср, 04 юли 2018, 12:41 от oblachna

Общи условия

Активация на акаунт