СЕДМИ клас – 11 – Късмет на Първо класиране! (02.07.2018–08.07.2018)

• 160 752
  • 2 767
  •   1
Отговори
# 2 220
Затова се правят някои изчисления, които момичетата вече са обяснили. Сравняването на точки като абсолютна стойност за двете години не носи особено ценна информация. Но пък може да се окаже забавно, ако разполагаш с подходящия софтуер.

# 2 221
На който му е по-нисък балът и не му стига за класиране по първи желания - ами ще си чака. За разлика от един шеф на инспекторат, тук знаем, че не поредността на желанията е решаваща, все пак.

ние никога не чакаме, ние действаме, иначе просто се сетих за една ситуация тази сутрин - място за паркиране за 2 коли между други 2 коли, аз чакам преди мен да паркира друга кола, уви паркира за кола и половина и не остана място за мен и да, пред мен колата може, има право да си паркира както иска но можеше и да направи така че и аз да паркирам ама нейсе. живи и здрави да са децата!! а пунктуацията...няма време за нея Simple Smile

Последна редакция: чт, 05 юли 2018, 14:49 от Не се сърди, човече

# 2 222
  • София
Светкавица, рано ви е още да ги смятате!
Догодина четете внимателно какво се пише и прилагайте наученото.
Само да кажа, че и с резултат, далече от първата 200-ца, заради любим БЕЛ, по схемата за броене на позиции, при първото класиране разликата между предвидена от мен паралелка за класиране и балът му е 3 точки.
Предвид 'илядите софийски деца и паралелки, сме доста близо до прогнозата. Няма изненада. Сега чакаме второ. Дано пак е в рамките на предвиденото Wink

Да, голямо смятане и писане пада, особено когато не си дочел, че някой , някога е направил таблица с натрупване на резултатите. Joy Мислех да пиша 50 желание, че то сърце майчино не трае. Като седнало детето да си пише желанията, по едно тесте списъци, набързо съкратил нещата до 32. Накрая каза, че и това било излишно, ама айде да не съм мрънкала...

Последна редакция: чт, 05 юли 2018, 14:51 от oblachna

# 2 223
       С деца с точки около първите 200 деца е лесно за пресмятане.Ако детето е сред първите 1000 да кажем или още по-назад, тогава е трудно, още повече че вече започва да става въпрос за балове, изчислени по няколко различни начина. Затова попитах дали се застраховате със специалности с точки от предходната година под бала на детето и с колко, ама явно няма такива, редили по този вариант.

Ами, както казваше една друга потребителка- ще пишем, няма да ми искат по 20 стотинки на ред, я.

Ами опитаха се да ви обяснят, че точките нямат съществено значение. Една година задачите и тестовете лесни - високи точки и балове, друга година трудни - ниски точки и балове. Това е "състезание" между децата и единственото от съществено значение е мястото на детето спрямо другите деца. Другия компонент (желанията на децата) е сравнително устойчив във времето, без съществени колебания. Така ако дете е на 1000 позиция родителите му могат да си спестят да пишат в желанията СМГ или НЕГ (макар, че не го препоръчвам, никога не се знае), но просто смятат примерно 10 паралелки по 26 деца да речем, общо 260 деца в СМГ и НЕГ. Остават още 740 деца пред нашето, т.е. трябва да се пишат поне още 29 паралелки с по 26 деца, т.е. поне още 754 места. Да, но поради различното балообразуване, поради кандидатстващите от други области (невключени в статистиката на "нашето" РУО), някакви колебания в предпочитанията и т.н. трябва да сложим някакъв резерв (15-20% ми се струва разумно), т.е. родителите на дете на 1000 позиция би трябвало да посочат 45 паралелки с по 26 деца за да са сигурни, че детето ще бъде прието на 1-во или 2-ро класиране. Ако посочат само 20-30 паралелки и то в "елитните" училища, детето като нищо ще замине на 3-тото класиране и каквото е останало там.

# 2 224
На който му е по-нисък балът и не му стига за класиране по първи желания - ами ще си чака. За разлика от един шеф на инспекторат, тук знаем, че не поредността на желанията е решаваща, все пак.

ние никога не чакаме, ние действаме, иначе просто се сетих за една ситуация тази сутрин - място за паркиране за 2 коли между други 2 коли, аз чакам преди мен да паркира друга кола, уви паркира за кола и половина и не остана място за мен и да, пред мен колата може, има право да си паркира както иска но можеше и да направи така че и аз да паркирам ама нейсе. живи и здрави да са децата!! а пунктуацията...няма време за нея Simple Smile

Сравнявате несравними неща.
Ако у нас КАТ работеше, то паркиране по този начин, извън специално обозначените места и линии, съставлява нарушение, а не само отнемане на място, т.к. не е позволено. Място наистина се отнема по този начин.
Докато това, да се кандидатства на няколко места си е съвсем в рамките на правилата.  Grinning И ще има място на второ класиране или детето ще дръпне по-напред, т.к. другото, с няколкото класирания, не може да се запише едновременно на всичките места, на които е прието.
Когато аналогията е невярна, изводите също са погрешни. Оттам идва и неправилния въпрос кой с какво и как мислел при такава ситуация. Добре си мислят хората - застраховат се, оставят си време още да помислят, да обсъдят.
Детето ти най-вероятно ще се придвижи напред на второ класиране, щом толкова хора тук декларират, че освобождават места от желани училища. И най-вероятно наистина ще го направят.
...
Аз забележки за правопис и пунктуация във форуми не правя.  Simple Smile Друг ще да е "забелязал".

# 2 225
ДО  ДИРЕКТОРИТЕ НА СТОЛИЧНИТЕ УЧИЛИЩАТА,
КОИТО ОСЪЩЕСТВЯВАТ ПРИЕМ СЛЕД VII КЛАС

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО/ УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,
Отчитането на резултатите от първо класиране ще се осъществи в сградата на НПГПТО "Ломоносов", ул. "Св. Св. Кирил и Методий" № 148 на 06.07.2018 г. след 18:00 часа.
В случай, че имате информация за всички ученици от листингите за Вашето училище можете да предадете документите по-рано.
Моля попълнете и следната таблица за всяка паралелка без да променяте формата и носете подадените заявления за второ класиране, подредени по паралелки.
Върху листингите, раздадени от РУО, се отбелязва срещу имената на всеки ученик:
код „1” – „записал се” – със зелено
код „0” – „подал заявление за II класиране” – със синьо
код „2” – „не се явил” – с червено

Д-Р ВАНЯ КАСТРЕВА
НАЧАЛНИК НА РУО - СОФИЯ-ГРАД

Организирате група пред училището и прибирате всички отчети. После ги обработваме. Joy
Нямаше ли една българска дума....списък?

# 2 226
Здравейте всички!

Честито на всички записали се вече и стискам палци на тези, за които чакането продължава на второ класиране! Успех!
За статистиката - освобождаваме 1 място в СМГ, в полза на колежа. Надявам се да зарадваме някое дете, което малко не му достига за там.
И да не забравяме...където и да продължат децата ни образованието си /дано да е там, където искат/ от тук нататък живота ще им пише точките, а не МОН..Simple Smile

защо знаейки че ще учите в АК пишете и тези т.нар. елитни училища/паралелки? защо тези другите деца да не се зарадват още на първо класиране...често се питам как точно протича мисловната дейност на хората в различните ситуации... бих почерпил родителите на деца приети в АК и в небесните паралелки и които са избрали вторите, не познавам такива и хей, нищо лично, просто бизнес.Simple Smile
Детето си е заслужило правото да избира. В този конкретен случай можеше и още да почака. Аз лично бих благодарила а не бих задавала подобни въпроси. Дано Вашето дете влезне на второ класиране там където желае....

# 2 227
  • София
Дидева, това го четох и аз преди обяд. Joy
И си викам, бреййй и Кастрева проговори немски от зор, след като на български не я разбираме... JoyJoyJoy

Ред.: тя думата английска, ама нищо...Stuck Out Tongue Winking Eye

# 2 228
  • На планетата Земя
Сега и на Кастрева ли не можем да й гледаме пунктуацията?  Flutter

# 2 229
  • София
листинги   Rolling Eyes
Не че съм върло против чуждиците в езика, ама т'ва е малко като любимите ми:
"фейсът ми флудна" или "садвам си тука"...
бай-дъ-уей...(да кажа и аз, в крак с модните езикови тенденции), днес като подавах заявлението за второ, списъците бяха старателно оцветени в зелено, за синьо не помня, но зеления текст-маркер беше играл..

# 2 230
  • София
листинги   Rolling Eyes
Не че съм върло против чуждиците в езика, ама т'ва е малко като любимите ми:
"фейсът ми флудна" или "садвам си тука"...
бай-дъ-уей...(да кажа и аз, в крак с модните езикови тенденции), днес като подавах заявлението за второ, списъците бяха старателно оцветени в зелено, за синьо не помня, но зеления текст-маркер беше играл..

Маркер не видях, но ни записаха със зелена химикалка  Mr. Green

# 2 231
Здравейте всички!

Честито на всички записали се вече и стискам палци на тези, за които чакането продължава на второ класиране! Успех!
За статистиката - освобождаваме 1 място в СМГ, в полза на колежа. Надявам се да зарадваме някое дете, което малко не му достига за там.
И да не забравяме...където и да продължат децата ни образованието си /дано да е там, където искат/ от тук нататък живота ще им пише точките, а не МОН..Simple Smile

защо знаейки че ще учите в АК пишете и тези т.нар. елитни училища/паралелки? защо тези другите деца да не се зарадват още на първо класиране...често се питам как точно протича мисловната дейност на хората в различните ситуации... бих почерпил родителите на деца приети в АК и в небесните паралелки и които са избрали вторите, не познавам такива и хей, нищо лично, просто бизнес.Simple Smile

Нищо лично и аз, но ние НЕ знаехме че ще учим в АК. Детето не беше направило своя избор.Ако беше решил преди това, нямаше да подаваме заявление естествено...! А това за небесните паралелки звучи малко като "гроздето е кисело"!

# 2 232
Нищо лично и аз, но ние НЕ знаехме че ще учим в АК. Детето не беше направило своя избор.Ако беше решил преди това, нямаше да подаваме заявление естествено...! А това за небесните паралелки звучи малко като "гроздето е кисело"!
Когато си се трудил и си постигнал висок резултат, имаш пълното право да си избираш.

Последна редакция: чт, 05 юли 2018, 17:02 от Не се сърди, човече

# 2 233
  • София
Следващата новина в сайта на МОН вероятно ще звучи така:

"До БОСОВЕТЕ на столичните училища
Неймовете на записаните деца са накликани в системата. Останалите ще се джуркат агейн! Очаквайте неочакваното!"

# 2 234
 Thinking "листинги", хайде моля ви се, свършиха ли българските думи? Сега и към официалните документи ли ще прикачат речник? Оф...

Общи условия

Активация на акаунт