ЛОНДОН - 10

• 66 993
  • 729
  •   1
Отговори
# 330
  • срещу двата комина :)))
Интересува ме в Британския музей и в Националната галерия как стои въпроса с опашките за влизане-има ли, големи ли са. Безплатни са да, тоест опашката за билети отпада, но предполагам има такава за проверки за сигурност. Ако е така кога е по-подходящо да се посетят -при отваряне или следобедите? Признавам си, че ме подразни работното време-от 10ч сутрин. Можеше да е поне от 9ч.....За съжаление не хващаме петък, когато са до 22ч.....

никога не съм засичала повече от 10 човека на опашка, не се притеснявайте Simple Smile

# 331
  • Пазарджик
Интересува ме в Британския музей и в Националната галерия как стои въпроса с опашките за влизане-има ли, големи ли са. Безплатни са да, тоест опашката за билети отпада, но предполагам има такава за проверки за сигурност. Ако е така кога е по-подходящо да се посетят -при отваряне или следобедите? Признавам си, че ме подразни работното време-от 10ч сутрин. Можеше да е поне от 9ч.....За съжаление не хващаме петък, когато са до 22ч.....

никога не съм засичала повече от 10 човека на опашка, не се притеснявайте Simple Smile
Я, пробвайте в събота или неделя.Опашките особено  сутрин и към обяд са километрични.Чакали сме повече  от половин час и то в дъжд.

# 332
Благодаря. Е, наясно съм, че значение има и сезона, времето, ваканции, празници и  късмета какъв точно момент ще уцелиш на място, но все пак не е лошо да има и предварителна стратегия, когато си подготвяш маршрутите по дни.

# 333

Я, пробвайте в събота или неделя.Опашките особено  сутрин и към обяд са километрични.Чакали сме повече  от половин час и то в дъжд.

е що си мислите, че не съм Grin зависи си от деня , но като цяло опашките точно за тези две места не са големи. Не е като при Окото или Мадам Тюсо

# 334
  • На топло
 Здравейте,
Ще се радвам да ми препоръчате няколко кафе-ресторанта за обяд, близо до:
British Museum,
Trafalgar Square,
Abbaye de Westmister и
South Bank.
Мерси 😊

# 335
South Bank, срещу центъра за ивенти, има цяла редица заведения, най-ми хареса Las Iguanas, готини коктейли на бара и голям ресорант навътре с латино кухня.

# 336
  • На топло
South Bank, срещу центъра за ивенти, има цяла редица заведения, най-ми хареса Las Iguanas, готини коктейли на бара и голям ресорант навътре с латино кухня.
Мерси!

# 337
  • Варна

Британския музей има още един вход, който е по-малко известен и с по-малко опашки , почти никакви, влиза се през Montague place , близо е до Russel square.

Ето и една статия , как ще се пътува от и до ЮК, след Брекзита :

https://www.mediapool.bg/pri-brekzit-bez-sdelka-bez-viza-ot-i-do … a-news289185.html

# 338
Здравейте момичета:).
Хайде и аз при вас. Четох темите назад и горе -долу се ориентирах в организацията, нооо имам нужда от помощ.

Пътуваме до Лондон края на март - 5 възрастни и 4 деца на по 9 и 11 г. Летим с Wizz, пристигаме сутринта рано на Лутън, връюаме се вечерта късно, имаме 3 нощувки ето тук:
https://www.premierinn.com/gb/en/hotels/england/greater-london/l … 3=SB&BRAND=PI

Адресът е: 11 Knaresborough Place, London,  SW5 0TJ.

Програмата е да видим възможно най-много интересни неща:), без Мадам Тюсо, тъй като сме посещавали в Амстердам подобен. Искаме Окото, Природонаучния музей, Виктория и Алб., Аквариума, моста, Гринуич, всичко друго, каквото успеем докато се разхождаме:).....аа да и един ден Уиндзор. Прекалено е, като програма, но колкото успеем толкова.

Не съм взимала билети за нищо, само хотела и самолета са платени. Въпросите ми са следните:

1. От Лутън, как е най-удобно да се придвижим до хотела. Гледах билетите на рейсчетата са по 20 паунда в посока......толкова ли са по принцип и сега ли да взема онлайн или на място. Изобщо с какъв транспорт ще ми препоръчате. И като се качим от летището, къде ще е най-удобно да слезем за хотела - гара Виктория??

2. Дайте идея, как да направя програмата за тези 4 дни, така че да ни е най-удобно. Смятате ли ,че хотела позволява да ходим пеша или ще използваме метро?

3. Мисля 2 дни да използваме туристическите Hop автобусчета. Как ви се струва добра ли е идеята. За тях сега л ида взема билети и как да се ориентирам коя фирма и откъде ми е най-удобно да ги хвана?

4. Момичета..........дайте идея и за кръчма до хотела......все пак след обикаляне с такъв брой деца трябва и да пийнем нещо:) Simple Smile Simple Smile

Извинете ме, ако съм прекалила с въпросите, ноо не стига, че изпитвам по принцип ужас от самолети, ами като нямам идея и къде отивам съвсем се шашкам. Така че искрено ще съм благодарна за съвети и идеи:)

# 339
Byron Gloucester Road  - страхотни бургери, веригата Bayron
Здравей Боби, включвам се за информация към т.4 , тези бургери ги има на доста места в Лондон, вървят с бира .Видях на картата къде е хотела ви, има наблизо Байрън, сега колко близо ще прецените на място.В гугъл мап е 8 мин пеша.
  Редактирам, че се сетих за пътуването от Лутън, не знам за малки бусчета.Аз пътувам с големите бели автобуси на  National express, билети купувам олайн и разпечатвам, може и с телефона:blush:.Последна спирка е Виктория коуч, предпоследната Victoria station, виж от къде вече може да хванете метро до Ърлс корт.Предвид огромните размери на Лондон сигурно ще ви се наложи транспорт.В автобусите ползвам безконтактните дебитна и кредитна карта, за метрото има ойстър карти зареждат се с паунди.Провери децата до колко години пътуват безплатно, това не го зная.Дано не греша, но билет в автобуса не можеш да купиш, в метрото имаше дневни карти, за ученици с намаление.Носете паспортите на децата, в музеите също има билети за ученици.

Последна редакция: пт, 01 фев 2019, 12:59 от Stoiyana

# 340
  • София
Здравейте,
Извинявам се, че отново досаждам, но докато се опарича, за да резервирам апартамента, за който Ви питах по-рано (блокират сума) и той вече не е наличен. От няколко дни отново съм в търсене. Направо главата ме заболя да гледам цени, зони и транспортни връзки. Харесах апартамент на следния адрес Loveridge Mews 4-5, Камден, Лондон, NW6 2DP, Великобритания. Моля за коментар за района, ако имате.
Благодаря предварително.

# 341
малко е далеч от забележителности, но пък супер близо имате спирка на метро и то на Jubilee линията . На мен ми се струва ОК като място Simple Smile

# 342
Лиличка, да посетите Камдън маркет,  близо еот хотела ви, една спирка с метрото .Бивши конюшни, сега пазар и сергии за улична храна от цял свят, ще похапнете вкусно и бюджетно.Препоръчвам!

# 343
Здравейте, така и не разбрах от сайта на Мадам Тюсо, ако имам разпечатани билети, купени през сайта, трябва ли да минавам през каса, за да ми ги заменят с истински или направо да се насоча към опашката за влизане?

# 344
  • София
Направо се насочвате към опашката за влизане.

Общи условия

Активация на акаунт