ЛОНДОН - 10

• 66 838
  • 729
  •   1
Отговори
# 450
За багаж сме ползвали този вариант. Много сме доволни, но трябва предварителна резервация
https://bagbnb.com/luggage-storage/london?s=London,%20UK&lat … 12775829999998223

# 451
Здравейте,
ние се върнахме от Лондон. Да кажа за пътуването с градски транспорт - плащахме с безконтактна карта. 2 възрастни с 2 деца на 9 и 11 - почти 12 г. Искахме да издадем Ойстър с намаление на голямото дете, но служителя ни каза - цитирам "приемете, че е на 10 и да влиза заедно с вас". На метрото има специална врътка за възрастни с деца - отивате там, чекирате картата и детето минава с вас с една карта. Никой не гледа на колко години е - тя видимо изглежда на 15 поне, защото е висока поне 160 см. Максимумът, който ни е таксуван е 7 паунда.
Бяхме в хотел в Кенсингтън - Premier inn на Earls' court. Много хубав хотел с много богата закуска. Мястото също е идеално.
За 3 - 4 дни успяхме да обиколим много места - влизахме в двореца Кенсингтън, Природонаучния музей, Окото, круиз по Темза, Аквариума, караула, парка Сейнт Джеймс и целия център, Oxford street, Trafalgar, магазина на ММ и още много други места. За толкова време толкова. Всички билети взехме предварително от тук.

# 452
bobi_ko, за круза по Темза какъв вариант ползвахте?
Резервирахте ли и за него предватително билети и от къде?
Аз също се бях насочила към използването на Ойслер картите точно, заради сина ми, който е на 12. Иначе за нас мога да използвам и безконтактна карта, ама за него не откривам друг вариант за ползване на намаление освен Ойслер. Той на фона на момите на неговата възраст си е направо дечко с неговите 155 и няма и 40кг., ама знам ли. Все пак мисля да му заредя карта, пък ако някой служител си затвори очите няма да се дърпам.

# 453
bobi_ko, както сте пътували в градския транспорт излиза, че за двама възрастни и две деца са достатъчни 2 безконтактни карти. Правилно ли съм разбрала?

# 454
Абсолютно е така - за 2 възрастни с 2 деца - две безконтактни карти. Максимума от всяка карта, който е взет е 7 паунда, когато примерно сме имали по 4-6 пътувания на ден. Когато сме имали 1 пътуване са взели 2 паунда.
Моя съвет е за дете на 12 изобщо да не се взима ойстер. Нека минава с вас на врътката, ако случайно някой ви попита, което не ми се вярва, понеже там няма кой да гледа, казвате, че сте мислели, че е до по-голяма възраст и най-много да ви накарат да купите билет. Масово в метрото дори възрастните минаваха по двама. Нас това ни го каза служител на киоските дето искахме да купим ойстера...
Ако ползвате автобус, също влизате маркирате си картата и толкова. За децата нищо не платихме и там - ние бяхме 2 семейства - 2 деца на 9 и 2 деца на 11, които сега април стават на 12, но на външен вид са доста високи.
Круиза по Темза го взехме заедно с билета за Окото, то даже мисля , че е към London eye, защото се казва London eye cruise. Когато купих билети за Окото и Аквариума, ни попита искаме ли такъв за 5 паунда на човек. около 50 минути е, но се виждат много неща, приятно е. Билетите са от сайта на Окото - семейни билети взехме.
По-добре му купете бонбони , вместо да давате излишни пари за билети. Последния път даже с нас двамата на врътката се набута някакво момче......не знам откъде се появи и накъде отиде........

# 455
  • Пловдив
Ние ще пътуваме след месец и се записвам да си чета, ако има въпроси,ще питам Blush

# 456
  • София
С моята безконтактна дебитна карта виза на ОББ не мога да ползвам pay as you go..., за мое огромно съжаление.
Нито в метрото, нито в автобусите.
Бях си свалила и приложението дори, към което вързах картата. Пак не стана.
И в сайта им си пише, че не всички карти, издадени извън UK, могат да се използват вместо ойстер карти.

# 457
С моята безконтактна дебитна карта виза на ОББ не мога да ползвам pay as you go..., за мое огромно съжаление.
Нито в метрото, нито в автобусите.
Бях си свалила и приложението дори, към което вързах картата. Пак не стана.
И в сайта им си пише, че не всички карти, издадени извън UK, могат да се използват вместо ойстер карти.
Пътувам утре за Лондон, добре, че не отказах предложението на колегите да ми дадат Ойстер карти и си ги заредих с по 10 паунда за начало.Благодаря за информацията!

# 458
bobi-ko, твоята карта на коя банка е? Щом не си имала проблем като Eva.

# 459
  • София/Севлиево
Ние докато бяхме там взехме Ойстер карти от един съсед на сестра ми.С безконтактната карта се разплаща ММ понеже е на негово име,но всеки път му правели проверка на личните документи,т.к.картата е българска.Нашата е на Пощенска банка,на ММ на името,но тук в Бг я ползвам аз.

# 460
  • срещу двата комина :)))
картата, която аз ползвах в Лондон е на Сибанк и не съм имала проблеми

# 461
Абсолютно никой не ни е искал документи. То е все едно в нашето метро да ти искат. Служителите според мен, където ги има, са по -скоро да ти помогнат, ако имаш проблем.
Плащахме 4 човека с 4 различни карти без никакъв проблем. На Уникредит Булбанк - Vpay - дебитна, Visa - дебитна, Mastercard - кредитна и на ДСК - Wizz. Видях и едни други пътници платиха точно с ОББ карта, но кой вид нямам идея.
Всъщност ние също мислехме Ойстер заради децата, но когато отидохме на Виктория на киоска, служителят каза, че е абсолютно безсмислено, само дето трябвало да се занимаваме с депозити и връщане. Може би, ако си за много дни и искаш да виждаш точно, колко ползваш на момента е полезно, макар че движенията по картите се отразяваха в рамките на деня в мобилното банкиране.

# 462
Благодаря. Моята е на Уникредит V pay.

# 463
Това какво е било преди месец, или дори преди седмица по отношение на банковите карти не може да е меродавно вече. Заради брекзита, а ако влезете в темите за пазаруването от който и да било английски сайт ще видите, че и там са почнали да правят проблеми, каквито не е имало преди.

# 464
Какви проблеми?

Общи условия

Активация на акаунт