Хормонални изследвания - 8

• 71 247
  • 751
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, мога ли да помоля за коментар на изследванията на мъжа ми.

# 181
  • София
Здравей!
ТСХ е доста висок, показва Хипофункция на ЩЖ. Провери ТАТ и МАТ, Андростендион, Инсулин + Глюкоза, на гладно. Трябва да се консултираш с Ендокринолог.
ЛХ е висок, показва ПКЯ - консултация с АГ.

# 182
Здравей!
ТСХ е доста висок, показва Хипофункция на ЩЖ. Провери ТАТ и МАТ, Андростендион, Инсулин + Глюкоза, на гладно. Трябва да се консултираш с Ендокринолог.

Изследванията са на мъж. Назначени са от андролог, но имаме консултация следващата седмица и бих искала да получа предварителна информация какво да очакваме.

# 183
  • София
Скрит текст:
Здравей!
Изследванията са на мъж. Назначени са от андролог, но имаме консултация следващата седмица и бих искала да получа предварителна информация какво да очакваме.
Извинявам се, пропуснала съм " на мъжа ми".
Същото се отнася и за него, без ПКЯ, а проблем със сперматогенезата и консултацията вместо с АГ, ще е с Андролог.

# 184
  • Ловеч
Здравейте, моля за мнение, пуснати са на 4-ти ден от МЦ.

Пия достинекс за пролактина и л-тироксин. Април тсх ми беше 0.987 в същата лаборатория.
Пия още добавките, които препоръчвате- аргинин, омега, МВИ, л-карнитин, расвератрол, астаксин, убикуинол..
Пуснах и 17 ох прогестерон и андростенол, но още не са излезли.
Много Ви благодаря и се извинявам за дългия пост.
Отчаяна съм, а чак във вторник съм при ендокринолога, след ЯМР.

# 185
Скрит текст:
Здравей!
Извинявам се, пропуснала съм " на мъжа ми".
Същото се отнася и за него, без ПКЯ, а проблем със сперматогенезата и консултацията вместо с АГ, ще е с Андролог.
Благодаря много! Изследванията точно са продиктувани от лоша Спермограма. Според Вас достатъчна ли е консултацията с андролог или е добре да посетим и ендокринолог?

# 186
Денис, заради проблеми с тънка лигавица, преди трансфер ми назначиха 2-3 месеца да пия по схема естрофем (3х1т, от 2-ри ден на МЦ, за 14 дни) и дуфастон (2х1т за 10 дни, след естрофема).
Знам, че естрофема подтиска овулацията и образуването на фоликули. Обаче аз и предния цикъл, и този, образувам фоликули, а когато започна дуфастона, те още не са се пукнали.
Въпроса ми е възможно ли е да имам някакви хормонални проблеми, щом въпреки приема на естрофем, продължавам да образувам фоликули? И това, че започвам прогестеронов препарат преди те да са се пукнали дали е проблем?
Естрофемът не пречи на образуването на фоликули, прогестерона потиска тяхното развитие и затова е добре да се приема след доказана О.

Аз не целя в момента забременяване, в този смисъл овулация не ми трябва Simple Smile
Целта е стимулация на лигавицата с естрофема и дуфастона. По план не трябва да има образувани фоликули, поне така са ми казвали лекари по отношение естрофема. А и не пия малка доза. Ако трябва да им чакам овулацията, ще ми се удължи периода на прием на естрофема, а по схема ми е даден за 14 дни.
Мисълта ми беше, дали тези образувани фоликули, че и недостигнали до овулация поради включването на дуфастона, нещо не ми прецакват в цялата ситуация Grinning

# 187
  • София
Скрит текст:
Денис, заради проблеми с тънка лигавица, преди трансфер ми назначиха 2-3 месеца да пия по схема естрофем (3х1т, от 2-ри ден на МЦ, за 14 дни) и дуфастон (2х1т за 10 дни, след естрофема).
Знам, че естрофема подтиска овулацията и образуването на фоликули. Обаче аз и предния цикъл, и този, образувам фоликули, а когато започна дуфастона, те още не са се пукнали.
Въпроса ми е възможно ли е да имам някакви хормонални проблеми, щом въпреки приема на естрофем, продължавам да образувам фоликули? И това, че започвам прогестеронов препарат преди те да са се пукнали дали е проблем?
Естрофемът не пречи на образуването на фоликули, прогестерона потиска тяхното развитие и затова е добре да се приема след доказана О.

Аз не целя в момента забременяване, в този смисъл овулация не ми трябва Simple Smile
Целта е стимулация на лигавицата с естрофема и дуфастона. По план не трябва да има образувани фоликули, поне така са ми казвали лекари по отношение естрофема. А и не пия малка доза. Ако трябва да им чакам овулацията, ще ми се удължи периода на прием на естрофема, а по схема ми е даден за 14 дни.
Мисълта ми беше, дали тези образувани фоликули, че и недостигнали до овулация поради включването на дуфастона, нещо не ми прецакват в цялата ситуация Grinning
Не зная, какъв е точно проблема при теб, защото много фактори оказват влияние, но най-общо - естрогените подпомагат нарастването на МЛ. Прогестерона спира спира или доста ограничава нейното нарастване и подпомага преобразуването и. Естрогенът не пречи на образуване на фоликули, а и те също синтезират естроген, който влияе на МЛ / стимулира нейното нарастване/ . Това най-общо и като на теория, но в АГ-та,  не винаги се получава това, което се очаква да се получи. Тялото не винаги реагира адекватно на внесените отвън медикаменти - или на едни реагира добре, на други, не.
Трябва да говориш с лекаря си. Той по-добре би преценил и обяснил какво се случва.
Пробвай за по-хубава МЛ и с добавките - Аргинин, Омега 7, Астаксантин и т.н. Няма да ти навредят - те или помагат или не, но най-общо, са само от полза за репр. с-ма.

ПП. Когато няма О., по-трудно се влияе на хормоните, защото си в състояние на хормонален дисбаланс, а всеки един хормон, влияе на всички етапи, пряко или непряко.

# 188
Денис, за лигавица пих доста време МВИ, вит.Е, л-аргинин, известно време пих и омега 7, отделно пия вигантол, фк, Б12, омега 3, инозитол, магнезий, цинк, К2...  аз лично не видях ефект за лигавицата от добавките. Астаксантин не съм пила, ако той може да се окаже разковничето, да го взема...

# 189
  • София
Денис, за лигавица пих доста време МВИ, вит.Е, л-аргинин, известно време пих и омега 7, отделно пия вигантол, фк, Б12, омега 3, инозитол, магнезий, цинк, К2...  аз лично не видях ефект за лигавицата от добавките. Астаксантин не съм пила, ако той може да се окаже разковничето, да го взема...
Причината да не е по-агресивно абразио?
Лекар трябва да прецени.

# 190
Здравей Денис. Какво мислиш за тези резултати Flowers Hibiscus

# 191
  • София
Здравей Денис. Какво мислиш за тези резултати Flowers Hibiscus

Супер са! Peace

# 192
Лекар трябва да прецени.

Да, за съжаление, 2 на брой. Имам и 3 хистероскопии, след които също се наблюдава изтъняване при мен.

# 193
Благодаря Smiley

# 194
  • София
Лекар трябва да прецени.

Да, за съжаление, 2 на брой. Имам и 3 хистероскопии, след които също се наблюдава изтъняване при мен.
Най-вероятно, те са причината и затова е много, много трудно да и се повлияе.Не спирай да опитваш, както с хормони, така и с добавките - друго няма, с което да си помогнеш.

Общи условия

Активация на акаунт