Юлски мами 2018г.- тема 7

• 46 872
  • 731
  •   1
Отговори
# 390
  • Варна
Честито на всички нови мами Gift Heart  Бъдете здрави!

Коликите започнаха да измъчват Дария от 7 ден.Вечер милото почти не спи,черви се,свива крачета и юмручета. Педито ни изписа Ееспумизан Л,давах около седмица но ефект не видях.От вчера вече давам по няколко капки преди хранене Биоамика,но все още не мога да кажа дали имат някакво действие Disappointed Relieved

Петък бебка става на 20 дни и ще започвам да давам витамин Д.
Да попитам някоя от вас дава ли пробиотик. Казаха ми от следващата седмица да започвам с Биогая.

И към мамите родили секцио-усещате ли зоната около операцията малко по-изтръпнала? Не знам как да го обесня,но 1-2 см.над шевовете все още ми е изтръпнало или по-точно чувствителността там ми е слаба.Докосвайки с пръст,почти не усещам допира! Не знам дали това е нормално...на преглед съм следващия месец ...Иначе други болки след операцията не усещам-на 10 тия ден бях "пушка" .

И моята белег е така. Подут, леко отточен, имам синини, без чувствителност. Една акушерка каза , че така ще е и е нормално. Днес ми е 9 ден и ще ми махат конеца . То по скоро в двата края по едно конче стърчи инак самия белег е лепен .

Педито точно тръгна. С много неща не бях съгласна, ама се усмихвах и кимах с глава . Примерно да не излизаме скоро на вън . Не напразно било това с 40-те дена у дома! Коооо НЕ!!!!
Както и да й давам вода след хранене ... Еми не !
Да давам едната гърда 10 Мин и другата 10 Мин ?!?! Няма шанс да стане 😂
Иначе я хареса , памперсите също .
Тя ака по време на хранене и каза след това да й сменям памперса.... да не седи до следващо ядене наакано . В болницата ми казаха да не я бутам , че да не повърне след ядене или да чакам 30 минути и тогава да го сменям , ама тя спи след ядене ... как да я будя за това ?!?! Вие кога сменяте памперсите ?

# 391
Сменям като имам сили Simple Smile - гледам да не стои наакана, де!
Честито за новите бебета! Ема в мене тигър дреме! Simple Smile Запомнила съм си го от една аглийска пиеса!
АМ ако се додава е само колкото бебенце да не се дере. Прави се много по малко, за да се буди често и да си стимулира производството на кърма. Така след някой и друг ден, седмица, може изобщо да се спре дохранването. Нашата принцеса си засилва от вчера млякото. Последните 16 часа яде през час, през 2 - съня ми е мираж Sad

# 392
Добре дошли на този толкова луд и красив свят на малките Еми!
Относно обличането Вики е на 8 дни, повечето време е само по боди или някое рокле. Чорапи не слагам. Мятам по някоя пелена, повечето случаи заради нахални зяпачи. Учудвам се колко нетактични хора има?!?!
Не можем да се затворим у дома за 40 дни, най-малкото заради по-големите ми деца, но когато сме навън се опитвам да избирам по-спокойни места. Аз не отричам всички бабини диветини.
Това за белега от секциото е нормално зоната да е изтръпнала, при мен изтръпването първият път отшумя след месеци. Странното е, че този път имам много по-малко изтръпвания и болки около белега, но самата зона изглежда ужасно синини, неравности, подпухвания. Мъжът ми е ужасно притеснен, вече се шегува за пластична операция. Вашите белези как изглеждат? Иначе на консултациите до момента, всички са много доволни как зараства и изглежда операцията, аз не споделям ентусиазма им Wink

# 393
Успокоихте ме малко момичета .....не че факта за липсата на чувствителност ме радва,но все пак да знам че е нормално!Моите синини изчезнаха след около седмица след операцията.Конците ми за щастие се разградими и това махане си го спестих.Операцията ми е по метода Щарк,но все пак е под бикините и според мен не е чак толкова шорок белега.Изглежда точно като лепен..Аз съвсем скоро се престраших да го огледам ,но според мен изглежда добре(вече без синини и отоци).Както се казва-най-красивия белег Simple Smile
Два пъти на ден обработвам с 70% спирт и пръскам с цикатридина спрей.

Моята педиатърка (д-р Хариева Варна) ,каза след 10тия ден спокойно да си излизаме.Както и да слагам къс ръкав..така че от тогава й слагам боди с къс ръкав и чорапки..Каза ми също всеки път след като сменя памперса (преди хранене) ,ако е напишката да изплаквам само с вода.ако е наакана да мия с вода и препарат.Това последното не го спазвам стриктно де.

# 394
При мен зоната над белега също е изтръпнала. Имах и еднин участък като подутина, но почти се прибра. Белегът става за гледане,нямам конци и в общи линии съм доволна. Неприятно ми е само малкият като реши да ме сритва там.

Смяната на памперсите ми е голяма мъка - ака преди, повреме на и след хранене. Сега срам не срам сменям 10-15 мин след. Не повръща, нааай-много някоя плюнка да изтече. Нощем е голяма мъка, че се разбужда трайно след смяна и така откарахме 2 безсънни нощи. Днес сменях през хранене и поспахме доста добре. От начало се бях амбицирала да мия при всяка смяна, но бързо ми мина, а и той задължотелно се възползва от по-дълго махнатия памперс и опикава всичко и всички, че може и да се изака даже. За сега дупето е идеално и ще го карам както до сега.

А какви памперси ползвате? Пробвах на Huggies, DM, Lidle, Puffies и от последните съм най-доволна. Мисля да пробвам и белия Памперс.

# 395
  • Варна
Памперси - дм . На Бочко пробвах, ама имат една странна миризма нз на какво , като на химикали. Памперс от преди години не ги харесвам , а и около мен много бебчета има чувствителни към тази марка. Памперсите заминават със скоростта на светлината - по пакет на два дни. Аз малко прекалявам де, но само да усетя , че е пишнало( има синя индикаторна лентичка) и сменям. Преди ядене също. А усетя ли ако няма значение дали спи- сменям максимално бързо и лекичко и тогава само с мокра кърпичка- тези с вода. През деня мия само с вода, не съм фен на честото използване на сапуни и други измивни. Всеки път мажа и с бепантен и много съм доволна- няма зачервяване никакво. Мисля да сменя само душ гела му- на мустела е , но много силно ароматизиран е. Имаме зелена светлина от педиатъра да къпем вече във ваничка. Вчера бяхме на  20 дневния преглед и бебока е наддал 700 гр.
Вода а давам през деня след всяко хранене по няколко малки глътки, да проплакне  устичката, с цел профилактика към млечница . Сега в жегите са много чести.
Белега от секцио или каквато и да е друга операция никога не възстановява на 100% сетивността си. Но частично около белега да. Моят е гладък , нямо корички, но този път е значително по дълъг( почти двойно) от предишния път. И моята сетивност е нарушена под нивото на белега. От 45 ден вече може да се ходи на физиотерапия- тя се отразява страхотно на сраствания и значително намаляване на зоната на сетивност.

# 396
Вода а давам през деня след всяко хранене по няколко малки глътки, да проплакне  устичката, с цел профилактика към млечница . Сега в жегите са много чести.
Самата вода не е проблем, щом е след кърмене и щом бебето качва чудесно Simple Smile Но не профилактира срещу млечница, това е мит, нямащ нищо общо с реалността за съжаление. Млечницата реално е гъбички (кандида), същите от които много бременни страдат...

# 397
  • Пловдив
Мами какви ванички взехте? Как къпете бебчетата? Аз съм набелязала тази https://www.hippoland.net/primi-sogni-shkaf-vana-open-fiocco-rosa , някой има ли такава и удобна ли е?

# 398
  • Варна
Ада, най- место е кандида, но термина по народно му млечница - обхваща и други гъбички. Много са факторите и най- често е безобидно. Най- често засяга най малките бебоци и сезонно - лято есен - заради температурите. В устичката на детето Има много гънки , а езика е най- засегнат поради релефа. Задръжка на мляко, неефективно слюноотделяне - са едни от факторите за развитие на колонии от гъбички( които нормално обитават устната кухина или паталогично щАмове при вагинално раждане). Проплакване с водичка е сред най лекият начин да поддържам минимална хигиена в устичката. По принцип ежедневно, заедно с къпане трябва да се почиства и устичката с разредена кислородна вода-1.5 % и марличка увита около пръста.
П.с. Темата е част от моята дипломна работа Wink и е трудно с няколко изречения да се обясни подробно етиологията и други подробности

# 399
Ние къпем в https://www.angelcare.bg/shop/babycare/подложка-за-къпане/ или по-точно слагаме във ваната и поливаме с душа. Много му харесва и е доста удобно. За по-натам мисля да купя и ваничка, за да може да се плацика, но отлагам, че няма къде да я забутам.

Вода както отказваше, така почна да пие . Давам след хранене понякога, да не му пълни корема с глупости, че един път мъжа ми му даде и той изпи 40 мл.

Ползвам козметиката на Веледа. За сега съм доволна, изхабих един крем за дупе вече, но есента смятам да мина на мазане с кокосово масло вместо мляко, олио и др. за тяло.

# 400
Памперси - дм . На Бочко пробвах, ама имат една странна миризма нз на какво , като на химикали. Памперс от преди години не ги харесвам , а и около мен много бебчета има чувствителни към тази марка. Памперсите заминават със скоростта на светлината - по пакет на два дни. Аз малко прекалявам де, но само да усетя , че е пишнало( има синя индикаторна лентичка) и сменям. Преди ядене също. А усетя ли ако няма значение дали спи- сменям максимално бързо и лекичко и тогава само с мокра кърпичка- тези с вода. През деня мия само с вода, не съм фен на честото използване на сапуни и други измивни. Всеки път мажа и с бепантен и много съм доволна- няма зачервяване никакво. Мисля да сменя само душ гела му- на мустела е , но много силно ароматизиран е. Имаме зелена светлина от педиатъра да къпем вече във ваничка. Вчера бяхме на  20 дневния преглед и бебока е наддал 700 гр.
Белега от секцио или каквато и да е друга операция никога не възстановява на 100% сетивността си. Но частично около белега да. Моят е гладък , нямо корички, но този път е значително по дълъг( почти двойно) от предишния път. И моята сетивност е нарушена под нивото на белега. От 45 ден вече може да се ходи на физиотерапия- тя се отразява страхотно на сраствания и значително намаляване на зоната на сетивност.

Еворпа-Варна ,може ли да споделиш къде във Варна можем да започнем физиотерапия?Не съм запозната с тази тема и определено трябва да се разровя за повече информация..Благодаря ти предварително?
А какво ще кажете за коланите?В болницата казаха,че мога да слагам след първия месец

# 401
Ада, най- место е кандида, но термина по народно му млечница - обхваща и други гъбички. Много са факторите и най- често е безобидно. Най- често засяга най малките бебоци и сезонно - лято есен - заради температурите. В устичката на детето Има много гънки , а езика е най- засегнат поради релефа. Задръжка на мляко, неефективно слюноотделяне - са едни от факторите за развитие на колонии от гъбички( които нормално обитават устната кухина или паталогично щАмове при вагинално раждане). Проплакване с водичка е сред най лекият начин да поддържам минимална хигиена в устичката. По принцип ежедневно, заедно с къпане трябва да се почиства и устичката с разредена кислородна вода-1.5 % и марличка увита около пръста.
П.с. Темата е част от моята дипломна работа Wink и е трудно с няколко изречения да се обясни подробно етиологията и други подробности
Може ли линкове към източниците, които си ползвала за дипломната работа? Интересуват ме тези, които са научно издържани. Ще ми е интересно да прочета повече по темата.

Името "млечница" идва от това, че преди неправилно са смятали, че се причинява от млякото, тъй като оставащото мляко по езика може да наподоби на вид кандидоза. Кандидозата няма как да се превентира с вода. Самата кърма има антибактериални и противогъбични съставки за разлика от водата, но понякога не са достатъчни. Обичайните начини да се получи млечница при бебето са - след прием на антибиотик (от майката през бременността и кърменето, или от бебето), точно поради разтройване на баланса на чревната флора; външно внасяне (примерно при недобро измиване на ръцете) или поглъщане от родилния канал при вагинално раждане, ако майката е имала гъбички по това време, поради което се препоръчва изследване в последните седмици преди раждането.

В крайна сметка, ако някой смята, че измиването на устата е нужно и не му пречи да го прави(моите бебета заспиват обичайно след кърмене и едно промиване би ги събудило), не е проблем. Но от всичко, което аз съм изчела по темата и от обучението ми като консултант не съм срещналана нито един научен източник, както и нито една професионална организация, свързана с кърменето, която да дава подобен съвет.

# 402
  • София
Момичета родих в 6:13, а още не ми дават бебето,слизах да си го искам,не ми го дадоха. Като стисна гърдата излиза коластра,да се пробвам ли да цедя,или да чакам бебето да ми донесат?Не усещам още напрежение в гърдите.

# 403
Момичета родих в 6:13, а още не ми дават бебето,слизах да си го искам,не ми го дадоха. Като стисна гърдата излиза коластра,да се пробвам ли да цедя,или да чакам бебето да ми донесат?Не усещам още напрежение в гърдите.
Честито!
По принцип колкото по-рано започне стимулацията, толкова по-добре. Ако очакваш да ти донесат бебето в следващия половин час примерно, по-скоро изчакай. Ако не, по-добре опитай да изцедиш. Нормално е да не усещаш напрежение в гърдите все още, в момента коластрата е в мънички количества по няколко милилитра. Обичайно млякото слиза на 2-3 ден или по-късно, зависи от различни фактори, основният от който е кога е започнала и колко е редовна стимулацията.

# 404
Честито!
По принцип колкото по-рано започне стимулацията, толкова по-добре. Ако очакваш да ти донесат бебето в следващия половин час примерно, по-скоро изчакай. Ако не, по-добре опитай да изцедиш. Нормално е да не усещаш напрежение в гърдите все още, в момента коластрата е в мънички количества по няколко милилитра. Обичайно млякото слиза на 2-3 ден или по-късно, зависи от различни фактори, основният от който е кога е започнала и колко е редовна стимулацията.
Ада, може ли да те питам няколко въпроса за кърменето в първите дни?
Да речем, че днес раждам и ми дават бебето. Имам коластра. Започвам да го кърмя с нея. На колко време да го правя и достатъчно хранителна ли е? Искам буквално като на бавноразвиваща да ми обясниш, защото след някой друг ден ще влезна в болницата и не искам да съм шаш и паника като ми го донесат, а съм твърдо решена да не му давам АМ изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт